Predčasná výmena dielov v rámci prevencie?
Predčasná výmena dielov v rámci prevencie?
Prezrel som si video od Hrubisa na jazdenú Giuliu. Vo videu rozoberal spoľahlivosť, venoval sa najčastejším problémom, ktoré Giuliu postihli v priebehu vývoja. Vzhľadom na to, že najstaršie kusy majú už dnes aj 11 rokov, on odporúča niektoré diely ako termostat, tesnenie olejového čerpadla, s výmenou rozvodov aj vodnú pumpu, atd. vymeniť preventívne, nečakal, kým sa to pokazí. Zdôvodňuje to vekom a tým, že dnes už mnohé komponenty, ktoré sú súčasťou chladiacej a palivovej sústavy sú z plastu a gumy tiež časom tvrdnú a netesnia. Tak som nad tým uvažoval, ale aj tak neviem čo konkrétne sa oplatí preventívne vymeniť. Ok, vodná pumpa spolu s rozvodmi dáva logiku, asi aj tie problematické relé, o ktorých je tu samostatné fórum, ale čo ešte? Mimo samozrejmých výmen kvapalín ako v prevodovke. Nie som si istý, či keď prídem do servisu mi budú vedieť poradiť čo presne preventívne meniť a čo nedáva zmysel. Odpovede od AI mi v tomto nepomohlo, každý model mi radi niečo celkom iné. Meníte nejaké diely preventívne? Nemám potrebu na takýchto veciach šetriť, ale zase nezmyselne nechcem len tak meniť niečo, čo nedáva zmysel.
- czemarecek
- Pozorovatel
Re: Predčasná výmena dielov v rámci prevencie?
Budu mluvit o benzinové verzi. No krom klasického servisu kde patří oleje,filtry,brzdy atd bych vyměnil preventivně zmiňované Relé pak odvzdušňovací šroubky na chladicích trubkách. Pak určitě trubku-hadici na chladicí kapalinu co jde za motorem v úrovni horního krytu motoru. Je to ta tenká trubička. Po letech je tak křehká že se rozdrolí mezi prsty(můj případ). Pak O-kroužky turba, tahlo wastegatu. Jsou to vše levné výměny které do budoucna můžou zachranit i výměnu motoru.
Alfa Romeo 156 2.0 TS...ex
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 110kw… ex
Alfa Romeo Giulia Q4 206kw
ty odvzdušňovací šroubky se dají nahradit tímto ne?
https://www.galemotorsport.com/product- ... g-plug-kit
jinak nevím, máme doma Julču vyrobenou 2016 a zatím všechno funguje. Pravda, nemá moc najeto....
jinak nevím, máme doma Julču vyrobenou 2016 a zatím všechno funguje. Pravda, nemá moc najeto....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- czemarecek
- Pozorovatel
Jj to jsou ony… jako ono to může vydržet ale až to zjistíš je pozdě a jedes bez vody…… i tu trubku jsem zjistil proste jen tak. Nasazoval jsem vrchní kryt, drbl jsem do ni a hned ulomená. Vzal jsem ji do ruky a normálně ji drtíš mezi prsty(žádnou silou).Kubas píše: 17.8.2026, pon 09:22 ty odvzdušňovací šroubky se dají nahradit tímto ne?
Alfa Romeo 156 2.0 TS...ex