nefunguje servo (a vše o problémech s posilovačem)
nefunguje servo (a vše o problémech s posilovačem)
ahoj.chci se zeptat,mam problem s posilovvacem.kdyz ujedu par kilometru,prestane fungovat servo.vydava to divne zvuky pri zatoceni.nevite co se stim mohlo sta?stalo se to,kdyz jsem si byl poblbnout na snehu na parkovisti.nikdy to neudelalo,az jak jsem odjizdel z parkoviste.nevite co jsem tam mohl zkur...?kapalina tam je
Smutné že jsi mezi nás zavítal až po tom, co potřebuješ pomoct ...
ale nějak se začít muselo ne?
Těch závad může být plno a opět těžko radit, když to člověk nevidí. Zvuk jde odkud? Co je to " to ", co vydává zvuky? Měnil jsi už olej? Pokud ne, nebude na škodu ho vyměnit potom celou soustavu odvzdušnit... odvzdušnění tady najdeš, stačí hledat.

Těch závad může být plno a opět těžko radit, když to člověk nevidí. Zvuk jde odkud? Co je to " to ", co vydává zvuky? Měnil jsi už olej? Pokud ne, nebude na škodu ho vyměnit potom celou soustavu odvzdušnit... odvzdušnění tady najdeš, stačí hledat.
Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Píše, že olej tam má takže to bude zavzdušněné ale je potřeba zjistit proč k tomu došlo...
Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Pokud skřípý když točíš do strany, tak to není zavzdušněním (Je to hydraulika, musí se tam stlačit kapalina, kdyby tam bylo trošku vzduchu i kapalina nebude to skřípět, maximálně to bude hůř točit, když skřípý chybí kapalina, lepší vysvětlení mě nenapadá.)
Co servo pumpa funguje jak má ?

Fiat Stilo 1.6 16v 3dv. r.v. 2002 - Rodičů
Renault Mégane Coupe Coach - Yellow, momentální mazel.
EX: Alfa Romeo 146, 1.4 i.e Boxer.
Renault Mégane Coupe Coach - Yellow, momentální mazel.
EX: Alfa Romeo 146, 1.4 i.e Boxer.
ahoj vsem.tak servo olej jsem tam nemenil,takze ani nevim jak je stary.kdyz je vypnuty motor,tak volantem musim tocit dvouma rukama a to hodne tezko.kdyz nastartuju,volantem se da tocit o hodne lehceji,ale jde to ztuha a pri vytaceni do stran,to vydava zvuky,bohuzel nevim jak to mam popsat,je to takove pridirani.behem jizdy jde vse ok,vpohode zatacet.kapaliny tam bylo dost,nikde netece.stalo se to jak jsem dal par otocek a konecna.volantem jsem zkousel tocit bez motoru ze to odvzdussnim,ale nepomohlo to.remen ma na to nejaky vliv??dekuju vsem za odpovedi.
Může pískat a při tom může být napnutý, takže pískat klidně nemusí a přitom nefunguje tak jak má.Pitris píše:tak se na to zitra kouknu.a kdyby byl volny,nemel by aspon piskat?
Klidně se ti může točit jak má, ale jak bude pod zátěží, může prokluzovat.Vem si na to někoho kdo ti bude točit volantem a ty koukej jestli to tam nedělá něco co by nemělo.
BMW 730d, Superb TDI
posilovač řízení (teče servo)
zdravím, dneska ráno cestou do práce jsem zastavil na křižovatce a když jsem se znova rozjel, nefungovalo mi servo, jak to šlo tak jsem zastavil a zkontroloval nádobku s kapalinou - byla téměř prázdná, tak jsem dojel do nejblížší prodejny autodílů, cca 200 m koupil kapalinu a dolil ji. Myslel jsem, že je po problému, ale ouha. Po nastartování servo šlo asi tak 5 vteřin. Znovu jsem zastavil a zkontoloval nádobku - opět prázdná, tak jsem začal znova dolévat kapalinu, tentokrát byl motor za chodu a kapalina se nápadně rychlé ztácela v útrobách nádobky, až teprve pak mě napadlo kouknout pod auto kam se vlastně ztrácí
... no a u levého předního kola louže jak svi... Dál jsem to už nezkoumal a odjel do práce.
.. jsem co se týče technickejch věcí úplný netáhlo, tak bych vás prosil o pár rad:
1) už se vám , někomu něco podobného stalo? Je to jen nějaká prasklá hadice, nebo to může být ještě něco horšího??
2) když s tím autem ještě pojedu, nemůžu nějak zkur... to servo úplně, když tam není kapalina?
...jen pro upřesnění, je to AR 156 2,4 JTD rv. 99 (100kw), předem díky za rady

.. jsem co se týče technickejch věcí úplný netáhlo, tak bych vás prosil o pár rad:
1) už se vám , někomu něco podobného stalo? Je to jen nějaká prasklá hadice, nebo to může být ještě něco horšího??
2) když s tím autem ještě pojedu, nemůžu nějak zkur... to servo úplně, když tam není kapalina?
...jen pro upřesnění, je to AR 156 2,4 JTD rv. 99 (100kw), předem díky za rady
AR 147 2,0 TS
Citroën 2CV
Citroën CX 25 GTI Turbo
PORSCHE 944 S
P 406 coupe 2,2 hdi
---------------------
AR 156 2,4 JTD - EX
AR GTV 1,8 TS - EX
Citroën 2CV
Citroën CX 25 GTI Turbo
PORSCHE 944 S
P 406 coupe 2,2 hdi
---------------------
AR 156 2,4 JTD - EX
AR GTV 1,8 TS - EX
V servu je docela slusne j tlak, takze staci trochu zpuchrela hadicka nebo nedotazena spojka a uz to vyleti...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Tak závada je odstraněná
, byla to naštěstí jen vypadlá hadice, dal jsem tam novou svorku a pořádně dotáhnul, tak to snad vydrží ...díky všem za rady a tipy 

AR 147 2,0 TS
Citroën 2CV
Citroën CX 25 GTI Turbo
PORSCHE 944 S
P 406 coupe 2,2 hdi
---------------------
AR 156 2,4 JTD - EX
AR GTV 1,8 TS - EX
Citroën 2CV
Citroën CX 25 GTI Turbo
PORSCHE 944 S
P 406 coupe 2,2 hdi
---------------------
AR 156 2,4 JTD - EX
AR GTV 1,8 TS - EX
Výměna servořízení - Alfa 156 1.8TS
// zalozeno jako diskuse k pracovnímu postupu
http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... -156-servo
http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... -156-servo
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- roberto37
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výměna servořízení - Alfa 156 1.8TS
Že bych si vyměnil servo ? 

AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou
radsi ne..prestalo by ti hrat radio.... 

To dělají prej jen červený sedany že jednu závadu odstraníš a dvě se ti objeví. 

BMW 730d, Superb TDI
nahodooumodenaboy píše:To dělají prej jen červený sedany že jednu závadu odstraníš a dvě se ti objeví.

ale dost

- misokgb
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
teče servo
Zdar,
tecie mi servo - je derava prachovka riadenia na vodicovej strane. Objednal som nove prachovky, uz ich mam doma, no kamarat mechanik mi vravel, ze musim vymenit aj gufera na riadeni, cez ktore vlastne tecie to servo von, lebo do prachovky sa servo olej nesmie dostat. Chcem sa spytat, ci to uz niekto nemenil, a ak ano, co vsetko musim vybrat? Musim vybrat aj cele riadenie, alebo to viem vymenit ked to bude na aute nahodene? Dalej ake guferko tam ide, ake mam kupit a ako to vlastne vymenit. :P
Vdaka.
tecie mi servo - je derava prachovka riadenia na vodicovej strane. Objednal som nove prachovky, uz ich mam doma, no kamarat mechanik mi vravel, ze musim vymenit aj gufera na riadeni, cez ktore vlastne tecie to servo von, lebo do prachovky sa servo olej nesmie dostat. Chcem sa spytat, ci to uz niekto nemenil, a ak ano, co vsetko musim vybrat? Musim vybrat aj cele riadenie, alebo to viem vymenit ked to bude na aute nahodene? Dalej ake guferko tam ide, ake mam kupit a ako to vlastne vymenit. :P
Vdaka.
75 3.0V6
75 2.0TS 8v DOHC | lower head -0.7mm | custom exhaust mod | lighter flywheels -1.7kg | RenSport sport clutch | EBC brakes | NGK japan | KiNGDRAGON open air cold intake |
...coming soon 24v6 250ps@300Nm...
75 2.0TS 8v DOHC | lower head -0.7mm | custom exhaust mod | lighter flywheels -1.7kg | RenSport sport clutch | EBC brakes | NGK japan | KiNGDRAGON open air cold intake |
...coming soon 24v6 250ps@300Nm...