KLIMA
Re: KLIMA
Pleas mám dotaz. Když zapnu klimu a rozjede se kompresor tak po chvíli se sepne ventylátor a zase vypne a zapne a vypne a vypadá to že vždy se rozjede na druhou rychlost jelikož je to vždy hukot jak prase ale nejvíc mě štve že mě při tom sepnutí ventilátoru vždy zakolísají otáčky motoru je to normální? Třeba u mondea mi při zapnutí klimi jel ventylátror neustále.
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
No ventilator nemusi ist stale.Ked ma nachladene tak ho vypne.Zalezi aka je teplota vonku,aku mas nastavenu teplotu v aute....A pri klime musia fukat oba tie ventilatory...
Alfa 156 2.4 JTD 100kw + Sarkan CHIP+EGR Off+Katik na majzel
Cauky je to jednoduche, je tam tlak, kery je potreba dat pryc, kdyz budes naplnovat klimu tak se podivej na ty budiky, kdyz chladis tak to leze nahoru a jak je to na cervene tak se zapne chlazeni ventilator, pak vypne a zase to stoupa a porad dokola. Jinac v soustave chladici je i filtr, ktery byva hodne casto v haji, nikdo ho nemeni a pak to delat ka casto jako tobe, bude to urcite ono. Je hned kdyz kouknes na motor tak po leve strave takovej valůecek na trubce klimove, meni se cely. Tak cusZip166JTD píše:Pleas mám dotaz. Když zapnu klimu a rozjede se kompresor tak po chvíli se sepne ventylátor a zase vypne a zapne a vypne a vypadá to že vždy se rozjede na druhou rychlost jelikož je to vždy hukot jak prase ale nejvíc mě štve že mě při tom sepnutí ventilátoru vždy zakolísají otáčky motoru je to normální? Třeba u mondea mi při zapnutí klimi jel ventylátror neustále.
AR 166 2.4 JTD 2001 Lubio166 Brno
hm no já to špatně vysvětlil ona klima jede parádně padají s ní kostky ledu
ještě před zimou sem ji nechával kontrolovat a měnilo se ložisko na kompresoru.Jde mi o to že při sepnutí ventilátoru mi zakolísají otáčky je tam strašní odběr elektriky tak si říkám že kdyby raději jely ty ventilátory na jedničku stále bylo by to podle mě lepší tak by mě zajímalo jestli je to normální že ty ventilátory se spínají rovnou na dvojku ?

Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
No tak asi je to potreba ze spinaji na 2, me to taky jede jak o zivot a citim pokles otacek to je asi normalni jev :-))))). cusZip166JTD píše:hm no já to špatně vysvětlil ona klima jede parádně padají s ní kostky leduještě před zimou sem ji nechával kontrolovat a měnilo se ložisko na kompresoru.Jde mi o to že při sepnutí ventilátoru mi zakolísají otáčky je tam strašní odběr elektriky tak si říkám že kdyby raději jely ty ventilátory na jedničku stále bylo by to podle mě lepší tak by mě zajímalo jestli je to normální že ty ventilátory se spínají rovnou na dvojku ?
AR 166 2.4 JTD 2001 Lubio166 Brno