Příspěvek
od roberto37 » 2.1.2008, stř 19:42
Na dotaz, proč by už nešel do montáže xenonů mi milde 11 odepsal a já s jeho dovolením přemístil jeho odpověď sem, jelikož mi přijde přínosná i pro ostatní::
čau,
měl jsem Opel Astra a tam byly žárovky H7, sehnal jsem si xenonovou sadu, výbojky, trafa a startéry, už jsou běžně k dostáni na netu kolem 4tis a namontoval je do číré optiky na astru. Nebyla to žádná sranda, protože se tam musely upravovat uchycení výbojek, najít místa na krabičky od traf a startérů atd. Tehdy se to ještě nedělala jako teď že už je to komplet zalité a vodotěsně, takže s tím byl problém, aby do toho nezateklo atd. Ale výsledek byl super, svítil jsem jak lampioná a já si chrochtal. Bohužel už mít ti co mě potkávali, protože svítivost byla obrovská a hodně na mě blikali, takže jsem s tím jezdil zhruba rok a pak si koupil angel eysy s čočkou a do těch upravoval vstupy na tu výbojku, což byla taky pěkná prasárna, byly totiž ty lampy nachystané na malou H1.... ale to je jedno.
Ptal ses, proč bych do toho už nešel. Moje odpověď zní, že pokud to není uděláno z výroby, tak jak to má být a jsou to dodělávky, tak ani prostor v autě není udělán na to, aby se to mělo kam vejít a taky, že když jsem měl tu Astru, tak xenony potom nemůžeš regulovat kolečkem (naklápění světel) a taky ze zákona musí mít auto s xenony naklápění na nápravě, tudíž by se ti měl sklon regulovat automaticky při zatížení atd. o tom jsou na netu ohromné diskuze, je to blbost, ale pokud bys natrefil třeba na STK což byl další problém, na nějakého vola, tak tě nemusí nechat ani projít. takže jsem měl nakonec xenony ale nešly naklápět a ani zlom svítivosti nikdy nenastavíš přesně jak by měl být, takže je to sice pěkná věc a xenony jsou super, ale když se pustíš do dodělávky tak jsou s tím jen problémy, nehledě na to, že ti při dodělávce a manipulaci s výbojkou může občas prasknout a náhradní stojí docela dost.
Teď mám fábii RS ale dovoz Itálie a tam xenony nebyly, jenže na tohle auto jsem koupil origo lampy s xenony na fábii a tam je to uzpůsobeno pro xenon takže se jenom přehodily lampy, zapojili do konektorů, všechno sedělo a naklápění světel mi funguje normálně na kolečko, ale pokud bys to chtěl (jak si myslím) na alfu, která nedělá origo lampy na xenon, tak bych ti to moc nedoporučoval
Naposledy upravil(a)
roberto37 dne 2.1.2008, stř 19:49, celkem upraveno 2 x.
AR Giula 2,0 Super
EX AR 159Ti 2,0 JTDm SW MRDKA Bianco Dehet
EX AR SW 156 2,0 JTS konečně zase doma
EX AR SW 2,0JTS Selespeed Ferrari zábava pro Plebs
Nejsem AFTOMEKÁNIK, moje drobné foprafy fesměs končí felkou katastrofou