Klapání od motoru
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Klapání od motoru
Zdravím, mám takový problém. Od motoru slyším takové klepání (klapání). Jen při přidávání plynu, když jedu konstantní rychlostí, při jakých koli otáčkách, tak ne. Ale jakmile prudce akceleruji, tak ten zvuk je takovej, jak to říct nečistej. Toto přesně jsem slyšel, když mi ve škodovce 120 klapaly ventily.
Mám strach, aby to nebyl začátek zadření. Na autě je najeto 122000km a já z toho najel už skoro 25000km.
Mám strach, aby to nebyl začátek zadření. Na autě je najeto 122000km a já z toho najel už skoro 25000km.
Alfa Romeo 155 2,5 V6 r.v. 1992
PRODÁM - Alfa Romeo 155 2,5 V6 r.v. 1995
ex. Alfa Romeo 156 1,8 Twin Spark r.v. 2000
Re: Klapání od motoru
nejsem expert na diagnostiku po netu, ale máš TSko, tak to není dobrý, i když to nakonec může být něco jinýho. v pondělí převážím Maserati do garáže v La, pokud by ses mezi prací na chvíli utrhl, můžem to krátce projet než pojedu zase do Phy.
tohle jsi četl?
http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... -motory-TS
"začne mít motor zvláštní „kovový“ zvuk, ale pořád pojede jakoby nic. Pak půjde za studena pořád stejně, ale jak se zahřeje, začne se ten zvuk ztemňovat a bude hlubší a hlubší až bude slyšet zřetelný tlukot. To už je klikovka zkroucená a jedinou možnou opravou bude její výměna"
tohle jsi četl?
http://www.cuoresportivo.net/index.php? ... -motory-TS
"začne mít motor zvláštní „kovový“ zvuk, ale pořád pojede jakoby nic. Pak půjde za studena pořád stejně, ale jak se zahřeje, začne se ten zvuk ztemňovat a bude hlubší a hlubší až bude slyšet zřetelný tlukot. To už je klikovka zkroucená a jedinou možnou opravou bude její výměna"
Alfetta GTV 2.0 L
156 2.5 V6 ("baby GTA" projekt pro syna)
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Toto vše už mám pročtené ještě než jsem TS koupil. Nezdá se mi, že by to byla klika, spíše ty ventily. Ale jak říkáš, po netu se to strašně špatně diagnostikuje.
Ale mám z toho docela vítr.........spíše mě zajímá, kdyby to byla opravdu klika a začalo to mít kovový zvuk, tak kolik km ještě najedu, než to klekne?
Ale mám z toho docela vítr.........spíše mě zajímá, kdyby to byla opravdu klika a začalo to mít kovový zvuk, tak kolik km ještě najedu, než to klekne?
s TS mám nějakou zkušenost, švagrová má 1.6. pokud budu mít chvilku to pondělí, klidně si poslechnu zda mi to něco připomíná - klika to u ní nebyla.
Alfetta GTV 2.0 L
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Radim píše:s TS mám nějakou zkušenost, švagrová má 1.6. pokud budu mít chvilku to pondělí, klidně si poslechnu zda mi to něco připomíná - klika to u ní nebyla.
OK, budu moc rád za každou radu.....Číslo na mě máš, tak se mi kdyžtak v pondelí ozvi, kdy tady budeš a já se pokusím utrhnout z práce.
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Teď jsem se byl projet s mým šéfem z práce, aby si to poslechlRadim píše:ok, ozvu se.

Můj šéfik si nedávno koupil Lancii Phedru (před tím měl Themu), takže taky fanda do Italů.....

No, ale abych se vrátil k věci, prostě nic, žádný klepání, ještě si ze mě dělal

Ale stejně se ozvi, budu rád, když si ten motor poslechneš............Pro jistotu.
Ahoj. Jsou to ventily. Mám 1.6 TS dělalo mi to úpně stejně jak popisuješ se stejným škodováckým klepotem. Vyřešila to váha vzduchu. Moje hypotéza je taková že váha vykazovala špatné hodnoty moje auto se i při prudkém sešlátnutí plynu začínalo dusit a tohle klepání cca 2000 - 2500 otáček do kopce nebo při rozjezdu. Koupil jsem novou váhu a mám klid. Už to nedělá. Je fakt že na tu váhu jsem přišel přes dignostiku a s počítačem připojeným na auto a chybou o regulaci bohatosti směsi jsem zkoušel co to dělá. Zkončil jsem u váhy. Když jsem jí odpojil auto nic moc nechtělo jed ale motor neklepal. Jestli chceš přijeď půjčim ti mojí váhu napíchnem to na kompa a uvidíme. Jaký máš číslo na váze vzduchu? Jestli 0 280 218 019 tak nová stojí 2400 Kč a tady V Práglu jí mají skladem. Podle mě by tam tahle měla být takže vyzkoušení auta s mojí váhou by problém mohlo odhalit.
Jinak klika a šály mají takový tupý zvuk ne tenhle kovový. Navíc u mě to bejt klika ani šály nemohli protože mám motor 4000 km po GO a při 2000 jsme kontrolovaly jestli je vše o.k.
Jinak klika a šály mají takový tupý zvuk ne tenhle kovový. Navíc u mě to bejt klika ani šály nemohli protože mám motor 4000 km po GO a při 2000 jsme kontrolovaly jestli je vše o.k.
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak já kouknu na to číslo a dám vědět. Výlet do Prahy bych si klidně rád udělal. Vzal bych rodinku, abych je taky někdy někam vyvez
, akorát máme teď docela nabito, zařizujeme byt, takže nevím, jak to bude......
Na to číslo, ale juknu..........

Na to číslo, ale juknu..........
To je na tobě jak se ti to bude hodit. Napiš mi vin karoserie a já se mrknu jaká váha tam je. Klapání je způsobeno bohatou směsí která se špatně spálí v motoru a ve výfuku samozápale nadzvedne ventil. Aspoň si to myslím protože dal jsem váhu a teď i lambdu a motor přede jako koťátko. Hlavně mám na diagnostice konečně 0 chyb v paměti a jede to jak pila.
Pak ti dám na DVD prográmek ve kterým si podle VIN najdeš náhradní díly a podle OEM čísla najdeš přesněj díl který má být ve tvým autě.
Pak ti dám na DVD prográmek ve kterým si podle VIN najdeš náhradní díly a podle OEM čísla najdeš přesněj díl který má být ve tvým autě.
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tohle klapání nedělají ventily, ale je způsobené vysokým předstihem - směs začíná hořet dříve než je normální (ještě mnohem dříve, když jde píst do h. úvrati) tato rána způsobí převrácení pístu. Tedy píst se ve válci překlopí kolem osy pístního čepu a toto dá ten zvuk.
U výše zmíněné škodovky je to klasický projev, když se motor zatíží nadměrně (třeba v nízkých otáčkách na dvojku při výjezdu z křižovatky) tak podtlaková regulace (vlivem otebření škrtící klapky) přidá předstih víc, než je zdrávo.
Váha vzduchu nebo lambda na to může mít vliv, protože řj dorovnává složení výfukových plynů i předstihem zapalování.
U výše zmíněné škodovky je to klasický projev, když se motor zatíží nadměrně (třeba v nízkých otáčkách na dvojku při výjezdu z křižovatky) tak podtlaková regulace (vlivem otebření škrtící klapky) přidá předstih víc, než je zdrávo.
Váha vzduchu nebo lambda na to může mít vliv, protože řj dorovnává složení výfukových plynů i předstihem zapalování.
Díky za info a za podrobné popsání problému. V každým případě jak říkám dal jsem váhu a je klid. To že to bylo způsobenou bohatou směsí to je fakt. Auto se při přidání plynu dusilo, smrdělo nespálenou směsí (benzínem).
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem byl včera nechat doplnit klimu a přestalo to dělat. Už mi to vůbec nechladilo. Místo 650g jsem tam měl jen cca 200g. Ale nechápu jak to klepání může souviset s klimatizací, když to dělalo i když byla vypnutá...Kompresor přece neběží, když je vyplá, ne?
Ještě se musím zeptat mýho servisáka. Ten to ještě neví, třeba mi to objasní....

Ještě se musím zeptat mýho servisáka. Ten to ještě neví, třeba mi to objasní....
nasli ti nejakej unik ? ja doplnuju klimu kazdej rok jak trubka...tata s BMW nedoplnoval jeste nikdy...a to ma nejakeou tu dvouzonovou a pouziva ji prakticky denne..ja ji zapinam jen vyjimecne a stejne mi to nekde porad utika..ale pri tom testu asi nic nenasli...nebo se na to vyflakli aby meli kseft...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Kluci kde se na TSku nachází čidlo klepání? Díky
- coyote
- SemTuFurt
2 roky a chladí stále stejněRichie píše:nasli ti nejakej unik ? ja doplnuju klimu kazdej rok jak trubka...tata s BMW nedoplnoval jeste nikdy...a to ma nejakeou tu dvouzonovou a pouziva ji prakticky denne..ja ji zapinam jen vyjimecne a stejne mi to nekde porad utika..ale pri tom testu asi nic nenasli...nebo se na to vyflakli aby meli kseft...

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Únik nemám, teď to měřil.....................on ten plyn ubývá sám od sebe průběžně.
Ale proč jsem kvůli tomu slyšel to klepání, dokáže mi to někdo vysvětlit, když to dělalo i bez puštěné klimy
???????????????????????????????
Ale proč jsem kvůli tomu slyšel to klepání, dokáže mi to někdo vysvětlit, když to dělalo i bez puštěné klimy

ten Šilar ti nic neřekl, nebo jsi to u něj ještě neměl?slovi píše:Únik nemám, teď to měřil.....................on ten plyn ubývá sám od sebe průběžně.
Ale proč jsem kvůli tomu slyšel to klepání, dokáže mi to někdo vysvětlit, když to dělalo i bez puštěné klimy???????????????????????????????
nevim jak moc je pro něj Ital srdeční, ale do pomoci s massimem se teda moc nehnal. a to šlo jen o výměnu servooleje.
jinak tuhle neděli bych si měl najít chvilku čas, třeba dopoledne?
Alfetta GTV 2.0 L
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ani jsem tam nebyl, poslední tejden lítám jak fretka kolem novýho bytu, takže jsem měl akorát čas se utrhnout s tou klimou. Jak tak slyším, tak to byl klasický Šilar (zapařenej až po uši), jojo to on je někdy fakt příjemnejRadim píše:
ten Šilar ti nic neřekl, nebo jsi to u něj ještě neměl?
nevim jak moc je pro něj Ital srdeční, ale do pomoci s massimem se teda moc nehnal. a to šlo jen o výměnu servooleje.
jinak tuhle neděli bych si měl najít chvilku čas, třeba dopoledne?

Jestli se tady ukážeš, tak napiš kdy v neděli, na chvili se utrhnu..............
asi je fakt dobrej a o práci nemá nouzi, když je na potenciální klienty příjemnej jak.. no nic
. ta neděle dopoledne platí, dlužím to za minule. cca 10.30, místo nechám na tobě.

Alfetta GTV 2.0 L
njn...coyote píše:2 roky a chladí stále stejněRichie píše:nasli ti nejakej unik ? ja doplnuju klimu kazdej rok jak trubka...tata s BMW nedoplnoval jeste nikdy...a to ma nejakeou tu dvouzonovou a pouziva ji prakticky denne..ja ji zapinam jen vyjimecne a stejne mi to nekde porad utika..ale pri tom testu asi nic nenasli...nebo se na to vyflakli aby meli kseft...Asi si chytil opravdu nějakej "lepší" kus.

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- slovi
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Radim píše:asi je fakt dobrej a o práci nemá nouzi, když je na potenciální klienty příjemnej jak.. no nic. ta neděle dopoledne platí, dlužím to za minule. cca 10.30, místo nechám na tobě.
Radime ještě jednou díky za poslech

já žádný mechoš nejsem, ale ten motor se jevil velmi dobře.
Alfetta GTV 2.0 L