chystam kupit toto http://alfa-romeo-146.autobazar.eu/14-1 ... 34239.html
Volal som, zajtra by som mozno pre to behol, chcem sa vas spyat hosi na par veci, kto s tym ma skusenosti, pekne po poriadku:
Motor, bez oznacenia 16v na sacom pavuku - je to automaticky stary 8v motor? Je to papierovo 1.4, tzn 66kW 90ps?
Vraj motor bucha dost - stacilo by ho rozobrat, spravit vybrus kluky, mozno nove kruzky, porobit hlavy, zlozit, dat seleniu a mohlo by to par tisic km znova zniest? Co sa vsetko generalkuje pri Boxer motore? Odchadzaju tam dost vacky, alebo ventily? Rozvody sa menia, remen, kladka, vodiaca kladka, alebo aj vodna pumpa? 146 nie je najlahsie auto ako som pozeral, nie je to na alfu az moc pomale ta 1.4 boxer? Aka je tam realna spotreba?
Podla vas by bolo lepsie, opravit tento motor (vraj starty v pohode, spotreba tiez, len ten neziaduci buchot spodklukovky - ASI - vravi to totiz majitel...)
Alebo, kupit druhy motor? A tym padom, som nasiel Boxer 1.6 - 77kW 103ps, takisto bez oznacenia 16v - je to tiez 8v? Ma motor 1.6 inu elektroniku, hlavne kabelaz? Co ja viem, ze by som vymenil len motor + riadiacu jednotku + mozno vahu vzduchu by bolo treba?
Ako vybrat na tomto aute motor? Viem, ze na 33ke sa vybera odspodu, je jednoduchsie odpojit aj poloosi a vybrat to komplet, alebo sa da lepsie ten motor vybrat bez prevodovky? (nechce sa mi dvakrat odpajat poloosi), motor vyberiem spodom alebo vrchom, co najjednoduchsie, bez prevodovky, alebo s? (chcem aj tak menit spojku, takze oddelit to musim). (ak bude motor vonku, chcel by som uz vymenit potrebne veci - rozvody, atd). Kolko asi moze stat poskladanie takeh motora? Prebrus kluky, nove salky, mozno nove kruzky ak bude treba, hlavy zarovnat, nove tesnenia + tesnenia, ktore bude potrebne a pod. veci, co vsetko k tomu bude treba, a hlavne cena cca ak to niekto riesil.
Dalej tato Alfa NEMA klimu ani el okna. Mam vyhliadnutu dalsiu na ND s klimou, el. oknami vpredu aj vzadu. Na klimu treba komplet tahat kompresor na motor, vsetky trubky, chladic a do interieru nejaky radiator? Predpriprava na klimu asi nehrozi, ze? El. okna dopredu a do zadu nahodit miesto povodnych svihadiel - vela roboty, jednoduche/tazke?
A posledna otazka, ked to auto nema ani vpredu el. okna, bude mat central, alebo nemusi? Pripadne na dialkove, alebo len na kluc?
Je toho vela, ale nechcem kupit macku vo vreci - chcem to potom predat, aby mi to doma nestalo. Vdaka