Asi variátor?
Asi variátor?
Zdravím, nemáte prosím někdo u 145 1.4 TS zkušenost s variátorem?
Motor zní dobře, když je pod plynem, ale když sundám nohu z plynu a klesají otáčky, tak se začíná ozývat zvuk jak u nafty. Drnčí to. Nevíte, jestli se to dá nějak vyřešit bez výměny variátoru? A jestli ne, kolik stojí výměna? Díky Petr
Motor zní dobře, když je pod plynem, ale když sundám nohu z plynu a klesají otáčky, tak se začíná ozývat zvuk jak u nafty. Drnčí to. Nevíte, jestli se to dá nějak vyřešit bez výměny variátoru? A jestli ne, kolik stojí výměna? Díky Petr
Alfa Romeo 145 1.4 TS '97
Alfa Romeo 156 SW 2.5 V6 '00
Re: Asi variátor?
Jj-Péťo :-) je to variátor..objednáním v GB jde cena dolů, no u nás 5000 asi+ práce,
a bez sundání rozvoďáku to prohodí jen borec-HonzaH to asi neudělá takto..
Jinak co se týká objednávky v GB se zeptám Jendy od GTV..
a bez sundání rozvoďáku to prohodí jen borec-HonzaH to asi neudělá takto..
Jinak co se týká objednávky v GB se zeptám Jendy od GTV..
Tak jo Taťko :-)
Snad by to šlo udělat nějak levněji, to klepání už mě prudí a hlavně podle zkušeností na jiných forech to bere koně a zvyšuje spotřebu :-(
Snad by to šlo udělat nějak levněji, to klepání už mě prudí a hlavně podle zkušeností na jiných forech to bere koně a zvyšuje spotřebu :-(
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jestli není úplně před smrtí, tak ho zachrání opravná sada za 170 Kč. Přípravky na seřízení rozvodu mám případně k zapůjčení.
Jj-mám na stole ještě dvě sady, a tenhle variátor -přizejme si pravdu-umřel - střeva jsou omletý asi moc a to těsnění s pružinou už pomohlo jen částečně :-( Péťova naděje, že se taťka plete je nejspíš lichá :-( zkusím se zeptat Jendy, co by vyšel v UK....ale osobně neznám nikoho, kdo by to přehodil bez sundání řemenu...ty přípravky by byly supr-když tak se Péťa ozve a dohodnem se../bylo to 50na50, kamarád co měl přípravky shodil řemen,
vyměnil pružinu a těsnění a dal radši novej řemen..no rozvody měly 20-30 tis, tak se to
nechtělo udělat celý komplet a teď je to zase na pořadu dne.. :-( /
vyměnil pružinu a těsnění a dal radši novej řemen..no rozvody měly 20-30 tis, tak se to
nechtělo udělat celý komplet a teď je to zase na pořadu dne.. :-( /
Na eBayi jsem našel i s poštovným variátor za cca 3300, míň už to asi sehnat nepůjde co? :-(
Jenda ho měl z UK ještě o něco levnějc-no kvůli poštovnýmu bylo dobrý se dohodnout
a mohl to přivézt /jeho kolega/ přímo....
a mohl to přivézt /jeho kolega/ přímo....
Trocha ten variator pocujem na volnobehu, opravny kit tomu pomohol len kusok, otazka, musim to vymenit? Ten zvuk mi je ukradnuty, ide mi o to ci sa nic nestane
- faust54
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemusis ho menit hned, ale casem by si mel...
AR 147JTD | 85kW | 2002 | Distinctive
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
AR 146 1.6TS r.2001-prodano
AR 155 Q4 r.1995 - prodano
AR 164 2.0TB r.1996 - prodano
Ford Puma 1.7 16V
Takto, auto ma 270 000km... pred 20 000km boli menene rozvody.. dalsi raz to uz nechcem robit, takze ci to tam tych 100 000km vydrzi... podotykam ze variator je povodny
Na zvuk kaslem, ide len o to ci sa to proste nerozpadne, ale ked som to videl rozobrate nevyzera to celkom zlozito a ozubene kolieska boli v pohode.. tak nechapem co je v tom vyjazdene

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
pak že Twinspark nic nevydrží
Ve variátoru se rozpírají dvě ozubená kola proti třetímu (tělu, válci) a pokud se nerozpírají ideální silou, tak se nevymezí vůle v ozubení a mlátí o sebe.

Ve variátoru se rozpírají dvě ozubená kola proti třetímu (tělu, válci) a pokud se nerozpírají ideální silou, tak se nevymezí vůle v ozubení a mlátí o sebe.