Manuální převodovka 147 (lanovody, kulisa, synchrony atp.)
Re: Manuální převodovka 147 (lanovody, kulisa, synchrony atp.)
ještě ohledně oleje, v manualu je napsany Tutela car zc 75 synth, kterej je pry nahrazeny Tutela Car Techyx, co je na tom pravdy?
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
V těhle tutelách je trochu binec. 75 synth má v napsanou specifikaci 75W 80, pak o kousek níže 75W 90 a na plechovce je 75W 80. Ale spíš je důležitejší API které synth splňuje API GL 5 a technyx API GL4. Ten technyx je spíš pro převodovky s převodem, kde jsou na sebe kolmé dva hřídele - tedy do nějakých zadních rozvodovek a tak. V obyč převodovce by to nemuselo tak dobře řadit.
http://www.flczech.com/oleje/auto_p_tutelazc75synth.htm
http://www.flczech.com/oleje/auto_p_tutelazc75synth.htm
ted jsem "oslavil" 300km cestu rychlejším rozjezdem 1 - plnej 2 plnej 3 plnej, chci se otočit a podřadit a jako by byl fofrklacek přibetonovanej, jsem ho musel fest silou na třetí pokus rozhejbat, jsem myslel, že s tím zustanu stat 

občas začíná vyhazovat kvalty, když vyřazuju, tak ho vyhodí sama
navíc jak jsem tam včera nemohl nacpat dvojku, tak dneska jde hodně tuze čtverka ven
jestli nepomůže dolít olej, tak jdu do nové převodovky...

jak je slozite pretesnit prevodovku? jde mi o naklady v servise
mam moznost se dostat k teploodolnym silikonum (odolá žaru xenonove vybojky v projektoru, hrotu pajky...), že bych to odmastil třeba isopropylalkoholem a pomazal spoj tímto silikonem
mam moznost se dostat k teploodolnym silikonum (odolá žaru xenonove vybojky v projektoru, hrotu pajky...), že bych to odmastil třeba isopropylalkoholem a pomazal spoj tímto silikonem

jde koupit nekde v Praze Tutela car zc 75 synth osobně, abych nemusel platit třetinu ceny za poštu? 

Ahoj prevodovka mi na ALFA JTD slape celkom dobre akurat sa tazko vyraduje spiatocka (treba dost zatlacit na paku) -neviem co to sposobuje.Pytas sa na kontrolny resp.nalievaci otvor na prevodovke -na JTD ked sa pozries na prevodovku v mieste pri nadrzke kvapaliny serva (popri tom tapaciri na plechu pd kabiny) vidis tam mechanizmus radenia-ale uvidis aj este o trochu dalej dozadu a nizsie -drotennu packu s ockom-je to vlastne mierka oleja v prevodovke (zmensenina mierky na olej v motore) normalne ju tiez vytiahnes a ma rysky max-min. Treba tam poriadne pozriet a musis ju zbadat.Tadial sa tiez olej dolieva-lievikom a hadickou.

- coyote
- SemTuFurt
Zkus to tady: http://www.autogold.cz/Petr147 píše:jde koupit nekde v Praze Tutela car zc 75 synth osobně, abych nemusel platit třetinu ceny za poštu?
Mívají i dost exotické díly

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
už jsem ho koupil u http://www.motorovyolej.eu/tutela_car_zc_75_synth/ a mají tam zajímavou slečnu 

Petr147: nevím o nikom, kdo by ně 147 1.6TS měnil převodovku.... (ikdyž jednou někdo musí být první, že....). Zkusil bych nejdřív pořádně pořešit kulisu, táhla a všechny věci kolem a pak teprv řešil výměnu převodovky.... 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
v sobotu dostane novej "domeček" pro fofrklacek a uvidím, co dál
po novém oleji jde lehčeji řadit, ale po cca 40 minutách jízdy po centru Prahy začne přituhovat... nalil jsem do toho kloubu hodně hustej silikonovej olej, tak to tomu možná trochu pomohlo

jo jo, držím palce aby jsi to pořešil.... na vyhození 30tkč je času vždycky dost 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
jestli si dobře pamatuju, tak ji nabízel martin 146 za 3,5tis nebo 4,5tis, což je slušná cena
nelibí se mi, že začíná při vyřazování vyhazovat dvojku a když tam chci ve vyšších otáčkách hodit trojku, tak to zavadí o zuby

tak škrtání převodovky při řazení z vytočené 2. na 3. není problém tvojí převodovky, ale defacto všech 147 s manuálem (teda těch benzínových....).... Měl s tím na funglovce problém Limach i já a prostě ta převodovka není tak dobrá, aby zvládla ze 6.500ot přeřadit na další stupeň bez škrtnutí. Tedy ona to zvládne, ale nemůžeš tam tu trojku naprat, chce to "netlačit na pilu" a prostě s minimální silou počkat, až si tam ta trojka skočí.... Může se stát, že ikdybys koupil fungl převodovku rovnou z fabriky, tak to pořád nebude ono.... (aspoň dle mé reálné zkušenosti....).
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Olej ZC 75 Synth tam je? Jestli to dělá na studené převodovce, tak bych to považoval za normální v takvých otáčkách.
týden starejKůrkyn píše:Olej ZC 75 Synth tam je? Jestli to dělá na studené převodovce, tak bych to považoval za normální v takvých otáčkách.

tak uvidím, co to uděla, až se tam dá v sobotu nová kulisa nebo jak to nazvat 

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
To by mě taky zajímalo, čemu se říká kulisa. U Jawy kejvačky to vím, ale tady ne, každý tomu říká asi jinak. 

je to prej ten plast, kde se pohybuje kloub od řadící páky nebo co
když tak to nafotím a dám sem 

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Aha, no když hrajem na jevišti tak máme jako kulisy jen nakreslená plátna nebo překližku. 

Ahoj, když mám vyřazeno, nebo myslím i když mám zařazen nějakej rychlostní stupeň, tak se mi prostě řadící páka trochu kvedlá(ne teda sama od sebe, ale jen když ji vezmu do ruky, a hejbu s ní z lehounka ze strany na stranu).Řadí se ok. U některech starších aut to prostě dělá, co jsem řídil, ale já na to nejsem zvyklej a hrozně mě to štve, nevíte jestli to jde nějak dotáhnout?někde pod autem?
Flatland forewer
řešil jsem to taky a už jsem byl připravený na výměnu, ale poslali nějaký jiný a pak z toho nejak sešlo
bylo mi řečeno 1000 za ten plast, ve kterem to drží a vyžvejkalo se to, co si teda pamatuju

to Petr147: Jestli by to šlo, tak bych si to nechal trochu zpravit, jo a prosim, vim že je to k jiným tematu, ale někdy když jsedu, tak m něco 2x pípne, nikde nic nesvítí naví, jedině mi bliká venkovní teplota. Jeslti je to, že se to nějak přeměřuje,nevíte někdo?
Flatland forewer
Mě takto signalizuje možnost námraz pokud je venkovní teplota tuším nižší než 3 stupně, ještě se mi rozsvítí symbol sněhový vločky na palubním počítači.
147 1,9JTD 16V 103kW