Hadice od intercooleru k motoru
Hadice od intercooleru k motoru
kupoval jste nedko tuhle hadici?..nebo jste si ji nekdo nechal udelat z kovu? ta moje je v hroznem stavu
..kdyby ji nekdo mel doma moc rad bych si ji pucil a nechal bych si podle ni udelat kovovou...

Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
hadica
Nazdo mojmu tatkovi prednedavnom praskla ale vyriesili sme to skratenim....len to tak pekne nepasuje...zatial to ide. Ale u nas to robia na zakazku tam kde vyrabaju hydraulicke hadice a tak.....to je asi najlepsie riesienie ta hadica vyde max tak 2 kilka a original je odost drahsia. Asi tak moc som ti asi nepomohol.....
Re: Hadice od intercooleru k motoru
Trochu oživím téma.... poslední týden mi auto kouřilo jak porouchaný kamna a netáhlo jako obvykle.....přičítal jsem to špatné naftě....a doufal, že se to spraví....Jenže jsem objevil prasklinu na této hadici (jen díky tomu, že byla kapota zastříkaná od černé emulze). No tak jsem hadici nouzově zalepil, ale nedrží to kvli tomu, že se hadice rozpíná a je horká jak prase...jenom mne zarazilo, že klapka, kterou se tlačí vzduch do motoru (u benzínu škrtící) byla jak prase, tz že na ní je tak 2mm sazí a mastného bordelu...
Tak mne jen zajímalo, jestli je to normální? nebo je nějaký problém.... Tak díky za jakékoliv zkošenosti a rady...
Tak mne jen zajímalo, jestli je to normální? nebo je nějaký problém.... Tak díky za jakékoliv zkošenosti a rady...
147 JTD 8V Progressive. Alfa Rosso 10/01
- coyote
- SemTuFurt
Tak koukám, ty snad píšeš o mém autě.
Nedávno mi ta hadice taky praskla, tak jsem prasklinu zalepil lepidlem a celé to po zaschnutí ještě oblepil páskou co udrží 4 bary. A zatím to drží. Samozřejmě že časem půjde na výměnu.
Klapku a celý kus sání za ní + čidlo tlaku jsem také čistil. Bylo to pěkně zadělané... Jo saze od EGR

Klapku a celý kus sání za ní + čidlo tlaku jsem také čistil. Bylo to pěkně zadělané... Jo saze od EGR

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
ja to zalepil kobercovkou a drzelo to paradne
uz tam mam teda novou ,ale drzelo to v pohode...

už jsem v klidu....kluci mně ráno ubezpečili, že saze jsou v naftových kamnech normální...
. Kamarád, co pracuje v kompresorech mi dal první pomoc páskou na vysokotlaké potrubí. než se mi bude chtít investovat do hadice, tak ji nastavím hadicí a spojkou (myslím že z gumexu...).
coyote, čím si to čistil? klapku si sundal? je tam nějaký zádrhel? šlo to nějak poznat na chování motoru...?

coyote, čím si to čistil? klapku si sundal? je tam nějaký zádrhel? šlo to nějak poznat na chování motoru...?
No nic hadici mám novou....Stála 1200,-v AF centru. Jinak už se brzy přihlásí ta spodní hadice, je v ní dírka od šroubu...(ta ale stojí 3500,-). Jinak v Cooleru stojí olej...ale za posledních 8000 km neubylo, tak nevím....
- coyote
- SemTuFurt
Ta vrchní hadice mi už taky rupla. Objednával jsem novou a cena 1200,- mi mile překvapila 

Že vás to baví utrácet za ty gumový prezervativy
Udělal jsem si trubky z nerezu jak od turba do intercoleru a z něj do sání a mam svatý pokoj.A jako bonus jsem získal nulovou prodlevu turba při sešlápnutí plynu(ta gumová hadice se nafukuje jak pátrací balón) a hlavně kvůli tomu jsem to dělal 

156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
156SW 2.4JTDm 20V project
A že bys nám třeba pro inspiraci ukázal nějaké fota.....? taky jsem o tom uvažoval, nebo alespoň zpevnít hadice zdrhovačkama....
- coyote
- SemTuFurt
Né všichni mají možnosti si to udělat. Navíc ani ten nerez není zadara...r-a-k píše:Že vás to baví utrácet za ty gumový prezervativyUdělal jsem si trubky z nerezu jak od turba do intercoleru a z něj do sání a mam svatý pokoj.A jako bonus jsem získal nulovou prodlevu turba při sešlápnutí plynu(ta gumová hadice se nafukuje jak pátrací balón) a hlavně kvůli tomu jsem to dělal

Spodní vyfotím až budu sundavat spodní dekl.Práce tak na den(když je člověk detajlista a hračička aby vše bylo co nejpřesněji)A ještě vyleštit.freshkuba píše:A že bys nám třeba pro inspiraci ukázal nějaké fota.....? taky jsem o tom uvažoval, nebo alespoň zpevnít hadice zdrhovačkama....
156SW 2.4JTD 10V 205PS-500Nm CHIPTUNING by yan.ko, INTERCOOLER big, INJEKTION hybrid, KAT fuč, EGR off, AIR Intake system, CHLADIČ oleje
To máš pravdu že ne každy nemá možnosti ale každý má nějakýho kamaráda který tu možnost mácoyote píše:Né všichni mají možnosti si to udělat. Navíc ani ten nerez není zadara...r-a-k píše:Že vás to baví utrácet za ty gumový prezervativyUdělal jsem si trubky z nerezu jak od turba do intercoleru a z něj do sání a mam svatý pokoj.A jako bonus jsem získal nulovou prodlevu turba při sešlápnutí plynu(ta gumová hadice se nafukuje jak pátrací balón) a hlavně kvůli tomu jsem to dělal
A nulovou prodlevu turba tam mít asi nikdy nebudeš

hehe..to je dobrej tuning
dobra prace 

Samozřejmě nulovou prodlevu nemammodenaboy píše:Tak nulovou asi těžko že, už z principu.

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy jsem to nezkoušel, ale tvrdím, že taková hadice, jako je za turbem, se pod tlakem 1 bar ani nehne, takže že to s kovovou líp jede je placebo efekt. 

- coyote
- SemTuFurt
Kůrkyn: Na vlastní oči jsem viděl jak se nafukuje. A docela dost. Ovšem byla již starší a v jedné části praskla, takže v ní byl nejspíš již roztrhaný výplet... Uvidím jak to bude dělat nová, ale nedělám si iluze že to bude nějak výrazně lepší.
Sodoma komora,proč máte potřebu vyvracovat nebo zpochybňovat věci který jsou vyzkoušený a podvrzený že jsou k něčemu platný.Tak mi vysvětli jak je možný že ta gumová šprcka praská i při standartním tlaku turbaKůrkyn píše:Nikdy jsem to nezkoušel, ale tvrdím, že taková hadice, jako je za turbem, se pod tlakem 1 bar ani nehne, takže že to s kovovou líp jede je placebo efekt.

PS:Když nebudu ožralej a línej na nějakým Alfáckým srazu tak ji vymontuji a pujčím na vyzkoušenír-a-k píše:Sodoma komora,proč máte potřebu vyvracovat nebo zpochybňovat věci který jsou vyzkoušený a podvrzený že jsou k něčemu platný.Vysvětli mi tedy jak je možný že ta gumová šprcka praská i při standartním tlaku turbaKůrkyn píše:Nikdy jsem to nezkoušel, ale tvrdím, že taková hadice, jako je za turbem, se pod tlakem 1 bar ani nehne, takže že to s kovovou líp jede je placebo efekt.???Řekl bych že nafouknutý kondom je pevnější než origo hadice.Někoho požádej ať ti šlápne na plyn a ty si ošahej hadici jak nabývá tlakem a pak uvěříš že nekecám do větru.A nejvíce mě rozesmálo když jsem vyndal hadici od turba do intercoleru,měkoučká jak máslíčko.Divim se že ve fabrice je nenapadlo dát alespoň výplet z drátů buď do gumy nebo po obvodu a nebo nepoužili pevnější material a bylo by po problémech s praskáním.

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Nesnažím se nic vyvracet nebo zpochybňovat, ale bavím se o nové hadici, která není sežraná od oleje, prodřená od sponek atd. Když už by tomu tak bylo, tak kdyby se hadice délky 500 cm, průměru 50 mm nafoukla o 1 mm na průměru tak změna objemu je cca 40 ml což není ani velký panák stlačeného vzduchu. Navíc je tento objem postupně rozdělený do pěti válců během desetin sekundy. Standartní elektronika motoru tuto nianci dorovná.
Větší vliv na chod motoru má atmosférický tlak, vlhkost vzduchu, nadmořská výška a podobné neovlivnitelné faktory.
Větší vliv na chod motoru má atmosférický tlak, vlhkost vzduchu, nadmořská výška a podobné neovlivnitelné faktory.
Tomu sám nevěříš co jsi tu zde napsal za výpočet.Když už tak se bere celková délka hadice což je cca 110cm a 1mm na průměru to opravdu není.Nejsem teoretik ale praktik takže mě nezajímá nějaký výpočty ale zajímá mě jak a kde udělat tak aby to bylo k prospěchu motoru a odstranil neduchy od výrobce.Takže vyměna kovové trubky za kondom hadici má u mě význam k lepšímu.To vše.Kůrkyn píše:Nesnažím se nic vyvracet nebo zpochybňovat, ale bavím se o nové hadici, která není sežraná od oleje, prodřená od sponek atd. Když už by tomu tak bylo, tak kdyby se hadice délky 500 cm, průměru 50 mm nafoukla o 1 mm na průměru tak změna objemu je cca 40 ml což není ani velký panák stlačeného vzduchu. Navíc je tento objem postupně rozdělený do pěti válců během desetin sekundy. Standartní elektronika motoru tuto nianci dorovná.
Odstranit neduhy výrobce.To jsi talent a italové blbci, asi ty tisíce hodin testování byly k ničemu že?
BMW 730d, Superb TDI
Tak to jsi mě rozesmal co jsi tu vyblil =D> Za prvé se nepovyšuji a za druhé kdo říká že italové jsou blbci????Zamysli se a občas se snaž pochopit příspěvekmodenaboy píše:Odstranit neduhy výrobce.To jsi talent a italové blbci, asi ty tisíce hodin testování byly k ničemu že?