Alfa Romeo - prémiová značka ?
- Sgt.
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: Alfa Romeo - prémiová značka ?
Ono je taky něco jiného provětrat auto na okruhu nebo na dálnici a na okresce. No a o tý lavici odsouzenců v O1 sedačka říkat nebudeme ne?
BMW e39 525i M-paket -Herman
BMW e36 320i@141kw cabrio - Hans
R.I.P. AR 159 SW Ti 2,4 JTD-M 154kw - skurvená srno
R.I.P AR 159 SW 2,4 JTD-M 147kw - Matyldo dobře si je ochránila! EX AR 156 SW 1,9 JTD-M 110kw
BMW e36 320i@141kw cabrio - Hans
R.I.P. AR 159 SW Ti 2,4 JTD-M 154kw - skurvená srno
R.I.P AR 159 SW 2,4 JTD-M 147kw - Matyldo dobře si je ochránila! EX AR 156 SW 1,9 JTD-M 110kw
Já mám fajnou příhodu s OIIRS,když se minulý rok na brněnským okruhu připletla přede mě.To byla legrace pozorovat.Celou zatáčku jsem musel za ní stát na brzdách a jen jsem se díval,jak její zadek poletoval sem tam
.
Na její obranu:v přímce jela gut a to se cení
.
Ale zase na druhou stranu nemá cenu srovnávat hothatch s autem,který je primárně určeno na rychlý odvoz všemožného harampádí na chalupu
.

Na její obranu:v přímce jela gut a to se cení

Ale zase na druhou stranu nemá cenu srovnávat hothatch s autem,který je primárně určeno na rychlý odvoz všemožného harampádí na chalupu

+++No sound,no fun+++
Jak chceš porovnat neporovnatelné? GTA si RS vychutná kdykolivmodenaboy píše:d.k76: Hlavně bys ji musel srovnávat jak píše roubrt37 se 156GTA a ta má i přes svůj věk navrch.

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Já teda nevím, ale srovnávat O RS A GTA je trochu divný. Oktávku RS vidím jen jako vrcholnou verzi modelové řady se sportovním nádechem. Na okruhy bych ji bez úprav netahal. Jenže je zase oproti GTA všestranější a hlavně levnější. GTA je trochu ultimativní sportovní Alfa.
Kamarád pro změnu nechápe sportovní předokolky s čumákem přetíženým V6kama a to tahle Alfa splňuje do puntíku. Objektivnější sprovnání s GTA je STi nebo Evo.
RS je na machrování, stejně jako Audi. A spousta zabedněnců na to dá. I když chápu lidi, kterým se to auto jen líbí a prostě ho chtějí, stejně jako já chtěl Alfu. . .
Kamarád pro změnu nechápe sportovní předokolky s čumákem přetíženým V6kama a to tahle Alfa splňuje do puntíku. Objektivnější sprovnání s GTA je STi nebo Evo.
RS je na machrování, stejně jako Audi. A spousta zabedněnců na to dá. I když chápu lidi, kterým se to auto jen líbí a prostě ho chtějí, stejně jako já chtěl Alfu. . .
Alfa Romeo 156 2.0 16v 114kW
a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
Tak to je ještě větší blbost než srovnání s RS.tomas155 píše: Objektivnější sprovnání s GTA je STi nebo Evo.
+++No sound,no fun+++
To je fakt, ale je to taky sportovní vrchol značky. . . 156 GTA bych objektivně viděl na Audi S4. STi a Evo jsou někde jinde hlavně co se týče použití.
a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
já bych se nebál srovnání třeba s hondou S200,mazdou RX-8,nissanem 350Z,BMW.
+++No sound,no fun+++
Forza: já se krapet bojím, že někteří místní tady s jistým repektem mluví dokonce o O1 RS.... 

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Myslíš??? Já bych to srovnával s auty podobné koncepce a ceny. Alfa je unikát v tom, že je to předokolka, takže ani to Audi není košér a BMW a RX a další vůbec.
Tohle nemá cenu. Jen mi přijde blbý se trefovat do Oktávky, když úplně stejně se dá sestřelit Alfa.
Tohle nemá cenu. Jen mi přijde blbý se trefovat do Oktávky, když úplně stejně se dá sestřelit Alfa.

a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
Alfa se srovnávat nedá, proto je to Alfa
A do Octávky se budu trefovat kdy chci, protože jí denně používám...

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Tak to potom joKubas píše:Forza: já se krapet bojím, že někteří místní tady s jistým repektem mluví dokonce o O1 RS....

+++No sound,no fun+++
Oktávka I je strašná ať už v RS nebo fTDI. . . 

a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
Vždyť je jedno jestli je něco zadokolka nebo předokolka,takže já nevidím důvod,proč by nemohli být soupeři.tomas155 píše:Myslíš??? Já bych to srovnával s auty podobné koncepce a ceny. Alfa je unikát v tom, že je to předokolka, takže ani to Audi není košér a BMW a RX a další vůbec.
+++No sound,no fun+++
Já bych si jen moc přál aby se Alfa udržela a snesla srovnání s ostatními sportovně založenými značkami. 156 GTA co víc si přát?? Možná 147GTA???
a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
GTA bych já osobně srovnával s podobnýma autama stejný koncepce. Jako konkurenci ke 156/147GTA vidím Focus RS, Astra OPC, Megane RS, Mazda 3 MPS a podobný. Myslím, že až na pár vyjímek se GTA s STI nebo 350Z o zákazníky přetahovat nebude.
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
- A.J.Michal
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Proč neudělá Alfa zase nějakou sportovně laděnou normálním lidem dostupnou zadokolku? Myslím si že je to škoda, určitě by po tomto autu byl velký zájem 

Alfa Romeo Spider Graduate US 1986
Giulietta 2.0 TD
75 3.0 V6 QV RSR
75 2.4 TD
159 SW 2.4 JTDm 154kw Q4
Transporter T5 + autopřepravník 2600 Kg
Jawa 50/23 Mustang, Piaggio Ciao, Royal Enfield bullet 500
Giulietta 2.0 TD
75 3.0 V6 QV RSR
75 2.4 TD
159 SW 2.4 JTDm 154kw Q4
Transporter T5 + autopřepravník 2600 Kg
Jawa 50/23 Mustang, Piaggio Ciao, Royal Enfield bullet 500
Nebyl... Rozhodně ne takovej aby to zaplatilo drahej vývoj. 

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
GTA je pořád GranTurismo, takže cestovní auto, nikoli sportovní. V této kategorii, která je starší než rozdělení dnešních nižších středních, středních a vyšších tříd atd. si italovové pořád hrajou svoje noty.
Aha, no. Možná jestli to srovnáváš s AR 145, tak ti to tak může připadnout. Byla to RS s najetými 15 000 km a měla slicky. Jak jsem psal - motor jel vcelku slušně. Ale jízdní vlastnosti jsou naprosto bídné. Ono stačí se na to auto podívat - šílené převisy atd.d.k76 píše: Tak to nevim co jsi mel za O I RS.Segra ji mela a fakt jsem o ni dost premyslel,kdyz ji prodavala jestli ji nemam od ni vzit.Ale nebyly zrovna korunky.
K sedačkám snad jen pro porovnání. A to na těch fotkách není vidět, že u alfy je to boční vedení tvrdé, zatímco u škodovky je to takový trošku tvrdší molitan, který uhne.

Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
musim potvrdit ze sedacky v alfe 147 GTA jsou naprosto famozni...
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
Ke srovnávání GTA vs RS: nechápu, proč to nesrovnávat. Auta patří do stejné třídy - nižší střední stejně jako třeba Golf, Focus, A3... že má navíc kufr, o ničem nevypovídá. Focus, Golf, 147, A3 - všechny tyhle modely mají svoje hothatche - nejsilnější verze s označením hrajícím si na něco sportovního. Octavia má se stejným označením RS. Že je s všemi zmíněnými auty nesrovnatelně horší (alespoň v 1. generaci), není problém těch ostatních aut, ale škodovky.
A ke srovnání GTA vs STi nebo EVO: to je opravdu porovnávání neporovnatelného. Kdo kdy jel s STi nebo EVO, tak ví, že ta auta jsou brutálně zaměřená na jízdu, žádné okrasy - tvrdé plasty, žádný chrom atd. Italové podle mě měli v historii jediné auto, které patřilo do téhle kategorie - Deltu Integrale a to platilo na začátku 90. let. Myslím, že nikdy nikoho v Miláně nenapadlo, že by jim řada GTA konkurovala.
A ke srovnání GTA vs STi nebo EVO: to je opravdu porovnávání neporovnatelného. Kdo kdy jel s STi nebo EVO, tak ví, že ta auta jsou brutálně zaměřená na jízdu, žádné okrasy - tvrdé plasty, žádný chrom atd. Italové podle mě měli v historii jediné auto, které patřilo do téhle kategorie - Deltu Integrale a to platilo na začátku 90. let. Myslím, že nikdy nikoho v Miláně nenapadlo, že by jim řada GTA konkurovala.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Je potřeba si uvědomit, že "RS" je vyjádřením úrovně výbavy. Ničím jiným.
Proto srovnávání O1/2 RS s AR GTA nebo jinými HH není "kosher", jak říkají naši semitští přátelé.
ot.: Jak to udělat, aby zvítězil ten, kdo chci?
odp.: Vyber ke srovnání něco irelevantního.
Proto srovnávání O1/2 RS s AR GTA nebo jinými HH není "kosher", jak říkají naši semitští přátelé.
ot.: Jak to udělat, aby zvítězil ten, kdo chci?
odp.: Vyber ke srovnání něco irelevantního.
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Kejmle, tentokrát máš pravdu 

Debata se rozvířila koukám a to je jen a jen dobře. =D>
Škoda vidí OII RS jako cosi vyjímečného ve vlastních řadách a bere ji jako samostatný model, taky proto ji modernizovali dýl. Tak jsem to četl v nějakým plátku. Asi marketink...
Mě se GTA líbí, tak aby si někdo nemyslel že haním takovédle posvátnosti. Ale už párkrát jsem se setkal s tím, že si někdo vybíral auto, cena 1,2 - 1,5mil Kč a chtěl sportovní vzhled, sílu, zvuk. A bylo mu jedno co to auto umí, protože stejně jezdí "mormálně". A do práce dveřma jezdit napřed nebude. Zazněli značky jako BMW, Audi, VW, Subaru. . . Takové srovnání se v tomto světle nejeví nereálně.
Škoda vidí OII RS jako cosi vyjímečného ve vlastních řadách a bere ji jako samostatný model, taky proto ji modernizovali dýl. Tak jsem to četl v nějakým plátku. Asi marketink...
Mě se GTA líbí, tak aby si někdo nemyslel že haním takovédle posvátnosti. Ale už párkrát jsem se setkal s tím, že si někdo vybíral auto, cena 1,2 - 1,5mil Kč a chtěl sportovní vzhled, sílu, zvuk. A bylo mu jedno co to auto umí, protože stejně jezdí "mormálně". A do práce dveřma jezdit napřed nebude. Zazněli značky jako BMW, Audi, VW, Subaru. . . Takové srovnání se v tomto světle nejeví nereálně.
a nějaký ty veteráni
a nějaký ty veteráni
Poněkud nesourodá společnosttomas155 píše: Zazněli značky jako BMW, Audi, VW, Subaru. . .

156 SW 1.9 JTDm