Příspěvek
od Lubka » 10.11.2009, úte 16:05
Nazdárek mám již půl roku auto Alfa Romeo 155 1.8 Twin Spark 16V Sport. Protože podnikám tak jsem s autem stačil najet za půl roku již 40 000km. Auto je absolutně bezproblémové za celou dobu co ho mám mě nikdy nenechalo ve štychu dycky jsem všude dojel. Jediné co jde do kytek jsou věci které se opotřebují, dělal jsem komplet brzdy, olej mám Selénia 10W-60 Racing kvůli variátoru, který teda cvaká ale to u všech Twin Sparků ale na jaře bude nový snad a ramena jsem dělal obě přední a do zadního byli dávaná opravná sada. Mám najeto 195 000km takže se chystám na rozvody byli dělané ve 100 000 podle servisky takže je nejvyšší čas i vodní pumpu uděláme. Jinak motor jde výborně po zahřátí. Před každou jízdou ráno se točí na parkovišti minimálně 10 minut na volnoběh a po té auto netočím do výš jak 2000 otáček než teplota vyleze alespoň na 80 stupňů pak už jedu do 3000. Spotřeba je úměrná mému stylu jízdy no občas ve mně chytnou saze....
Jinak jsem si udělal laděný výfuk Layting a v kombinaci se vzduchovým filtrem Pipercross je zvuk auta po překročení 3000 otáček naprosto vynikající. Na autě oceňuji sepnutí druhé vačky to je výborná věc při předjíždění, strmé a velice přímě řízení že nemusíte motat jak blbec jako u jiných aut. Naopak velká slabina je malý rejd ale s tím se musí počítat u sportovního auta. Jinak geometrii mám dělanou do "A" takže gumy to odnášejí na vnitřku ale auto se jen tak neurve. No z jara bych chtěl nové brzdy aby to víc brzdilo takže asi budou vrtané kotouče dopředu, nechat spravit lak a nějaké ty boule na autě. V plánu jsou také širší gumy asi 215/40 když teď jezdím 205/45 a dozadu podložky na každé straně 3cm nebo 2,5 to se uvidí. Chci stříknout liťáky do stříbrna aby na autě vynikaly a koupit sportovní pružiny a tím úpravy asi zakončím, protože na tomhle autě je hřích něco měnit.

K článku přikládám pár fotek.
Tákže všem 155kařům ať Vám to jezdí a budu se těšit zase na nějakém srazu.

-
Přílohy
-

-

-

-

-

-

BMW E34 525TDS Touring, Volvo FH12 420, MB Actros
ex:Alfa Romeo 155 1.8 TS 16V (2x), Alfa Romeo 33 1.4 Imola, Škoda Favorit Black Line, Fiat Uno 1.0, Fiat Uno 1.7D