2L TS mrtvý motor
Re: 2L TS mrtvý motor
jde nějak jednoduše změřit cívka? aby se přesně určilo, která je KO
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Cívka je v podstatě transformátor, takže je potřeba změřit odpor primárního vinutí - mezi kontakty napájení a odpor sekundárního vinutí - mezi zapalovacím kabelem a kostrou.
tak včera stála venku asi 5 hodin a někam jsem zas jel, ve třech lidech a lítala jak drak, tak dlouho mě už nepovozila... někdo říkal, že to dělá váha vzduchu, když jde chudá směs
jestli se mu bude chtít dneska do práce, tak se pokusím nahrát video

docela mi to připomíná muj problem, ale me to zatim nechcipa http://alfisti.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=4959
http://www.youtube.com/watch?v=m0xUUEOCmdE
čím větší zima, tím se mi zdá, že to víc padá... ted bylo nad nulou, tak se to jenom houpalo... něco tam zavibruje, ale to bych přisuzoval tomu, že tam blbě zapali nějaky valec
čím větší zima, tím se mi zdá, že to víc padá... ted bylo nad nulou, tak se to jenom houpalo... něco tam zavibruje, ale to bych přisuzoval tomu, že tam blbě zapali nějaky valec
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
nahraj to prosím od motoru
, aby byl slyšet zvuk.

tak mi to zas za jizdy napsalo engine fail... a je to hrozne liny. Napsal jsem Coyotovi, snad se dneska domluvime na něčem 

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tý jo, aby to nakonec tou cívkou bylo..
diagnostika hlásila něco s cívkou na první válci a po jednom nezhasnutí kontrolek i něco s snímačem rychlosti 

se budu muset zeptat u Vency Kameníka, jestli mají i permanentku na diagnostiku 

- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Snad to nebude ten samej pripad, ale tohle delalo kamaradovi na 146 1.8TS a po 100km se to total kouslo ze neslo motorem otocit ani pakou...
AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...

- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Co si pamatuju, tak jemu tam neco cvakalo od prvniho valce, ale motor bezel rovnomerne, jen mel slabsi vykon. Po odpojeni konektoru na variatoru to ztichlo. Tak jezdil az se to zastavilo. Po rozebrani nasel praskly ventil cca uprostred driku, kterej se postupne omlel az spadl do valce, rozbil pist a zadrelo se to... 

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Vždycky všechno OFF...
Vždycky všechno OFF...
to me cvakani je prej variator, kteremu trva asi 15s nez se natlakuje olejeme a pak je ticho
coyote, přečti si sz, nechci ti volat a otravovat v neděli

Tak mám hodně, ale hodně blé tušení
Byl jsem u Coyota, dali jsi tři zánovní cíky a zas lítá dobře, ale zastavím a koukám, že zas trochu haprují otáčky... noc nic, jedu domů a uvídím zítra, zapálím si po dlouhé době cigáro v autě, dám dolů okno a co to je? to jede okolo nějakej starej Transit? zpomalím, aby okolní auta zmizla a když podřadím na dvojku tak takovej vysokej pískot, který zas utich, jedu, růzdě podřazuju, abych se dostal okolo těch 2000, kde to blblo a zvuk se opakuje... Když bylo auto zahřáté, tak to jezdilo dobře i se starýma cívkama, ale muselo se třeba odstavit a zas s ním někam jet.
Tak mám takovej pocit, že je to nějaká kladka na rozvodech, když je auto studené, tak je zatuhlá a brzdí otáčky a jak se zahřeje, tak píská
Rozdvody dělal původní majitel, ale mám takovej pocit, že tam ten hajzl udělal jenom řemen, protože stojí jenom +-600!
nepatrně mi pulzuje podsvícení budíků, ale tomu jsem nedával moc váhu, jak řekli v Top Gearu, tak před příchodem nového vedení montovali v Alfách elektriku děti
a moje je ze začátku výroby
Takže bych to viděl na nějakou kladku nebo cokoliv napojené na rozvody
Otázka na odborné publikum, je to moc nebezpečné a dá se s tím jezdit, než příjdou nové rozvody?
nebo padá někoho něco jiného?
Tímto děkuji Coyotovi za pujčení a trpělivost

Tak mám takovej pocit, že je to nějaká kladka na rozvodech, když je auto studené, tak je zatuhlá a brzdí otáčky a jak se zahřeje, tak píská

nepatrně mi pulzuje podsvícení budíků, ale tomu jsem nedával moc váhu, jak řekli v Top Gearu, tak před příchodem nového vedení montovali v Alfách elektriku děti

Takže bych to viděl na nějakou kladku nebo cokoliv napojené na rozvody
Otázka na odborné publikum, je to moc nebezpečné a dá se s tím jezdit, než příjdou nové rozvody?

Tímto děkuji Coyotovi za pujčení a trpělivost

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Tohle spíš vypadá, že píská řemen alternátoru. Ta chyba může klidně souviset s poklesem napětí. Může to být zaviněné špatnou baterií, která je zkratovaná a bere víc proudu než obvykle. Kdyby byla zadřená kladka na rozvodech, takjedávno po motoru...
Baterka je tam Bosch a je ještě rok v záruce, takže říkáš řemen k alternátoru? Bych za tebou přijel, ale je to těch 107km jedním směrem a když už bych jel, tak na jistotu, že to tam nechám a za dva, tři dny si přijedu pro opravene auto
nemůže to být třeba drhnoucí alternátor? je pravda, že se mi to po zapnutí světel nepatrně zhorší

no, jedu do práce, tak uvidím, jak se to bude chovat, ale mám takovej pocit, že to bude zac cukat
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Jestli se to takhle chová, tak je to něco v tomhle smyslu, to je potřeba oměřit, odkrýt, prohlédnout. Už nevím, takhle budem jen špekulovat. 
Pokud bys chtěl, abych se na to mrknul, tak můžu přijet v neděli do praglu, auto si odvézt a další neděli Ti ho zase přivezu zpátky. Mám možnost se tam takhle dostat.

Pokud bys chtěl, abych se na to mrknul, tak můžu přijet v neděli do praglu, auto si odvézt a další neděli Ti ho zase přivezu zpátky. Mám možnost se tam takhle dostat.
dík za nabídku, ale občas jezdím do Kroměříže, tak bych jel dvouma autama a nechal ti to tam, týden bez auta, to je něco hroznýho, to bych nechal udělat rovnou i ramena, rozvodama a podvozkem 

- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
A jaj, no klidně, můžeme to pojmout jako generální opravu. 

ted potřebuju vyřešit životu auta nebezpečné závady, ať si zaslouží řešit ty méně podstatné 

tak nic, nastartuju, trošičku se zhouply otáčky a táhne, drží a necuká
ale bylo venku +2,5°C
ted jenom přijít na to, co to bylo za cívku a najít zdroj pískání, který se taky dneska neprojevil
Ještě jedou dík Kurkynovi a Coyotovi
(ted doufám, že tu zas ráno nebudu psát, že je to zpět)

ted jenom přijít na to, co to bylo za cívku a najít zdroj pískání, který se taky dneska neprojevil

Ještě jedou dík Kurkynovi a Coyotovi

(ted doufám, že tu zas ráno nebudu psát, že je to zpět)

- coyote
- SemTuFurt
Cívky zkusíme proměřit a uvidíme. 

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej