takže nádrž byla znovu venku a znovu složena, příruby vstupních a výstupních hadiček jsem lehce natřel Loctite 5921 u kterého je jako jednoho z mála garantována funkčnost i při trvalém namočení v benzínu, běžný "silikon na motor" benzín dlouhodobě nesnese. Zatím to asi těsní, ukáže čas. Nicméně podstatné je že jsem opět nastartoval, motor vypadal že běží na všech 6, zpočátku za studena možná občas jeden válec vynechal, až se ohřál, tak mi připadal v pořádku

po zvukové stránce taky dobré, nezdá se mi že by cokoli na něm klepalo nebo cvakalo, vůle ventilů byly evidentně dělané, protože prakticky vůbec "nešije", což bych u takového motoru při zkušenostech se soudobými I6 od BMW nečekal

A jinak při prošlápnutí plynu krásně reaguje, okamžitě jde do otáček a zvuk vám asi popisovat nemusím..

Ukazatel teploty funguje poměrně přesně, elektrická vrtule taky se taky roztočila když měla.
Nicméně co aktuálně řeším je ukazatel a kontrolka tlaku oleje. Jak funguje budík je mi jasné, ale co bych potřeboval od zkušenějších alfistů vědět je, jak funguje ta kontrolka. Totiž u mě to funguje tak, že když cvaknu klíčem do 1. polohy, tak se rožhne a po chvilce zhasne a znovu už se nikdy nerožhne. Což mi příliš nedává smysl, jak může zhasnout, když motor ani neběží, tedy tlak oleje = 0

Z běžných aut znám spíš klasickou funkci, kdy obdobná kontrolka zhasne až po nastartování. Je můj způsob funkce u 75ek normální nebo mám vadné čidlo? A ještě, jaká bývá zkušenost s ukazatelem tlaku oleje? Dá se mu po těch letech věřit? Osobně tyhle jednopinové ukazatele moc nemusím, nemyslím si že můžou být moc přesné, zvlášť po té době a zaoxidování všech kontaktů.
A další věc, liší se nějak kastle Ameriky od normální evropské? Mám na mysli hlavně v oblasti zadního nárazníku.. dle návodu by tam měly být 2 a 2 šrouby co evropský nárazník drží, ale ať hledám jak hledám, žádné jsem nenašel..