No to je dobrý nápad, 155 má i lépe tvarované sací kanály a přímější hrdla mezi sáním a hlavou.
Bohužel hlava jako taková je v mnoha věcech jiná, chlazení vyvedené na druhou stranu, galerka s chladící vodou která je na 75 TS na sacím potrubí u 155 vůbec není, takže přívod vody do hlavy bych musel řešit přes hlavu kolem svíček. Solenoid pro ovládání variátoru je na boku hlavy atd. Prostě je toho příliš na úpravu a nevyplatí se. Lépe využít od každého něco.
Proto je nejjednodušší použít písty ze 155 (výrazně lehčí kontrukce), nové vložky a kruhy. Napojit na to ojky ze starého Nord 2.0 (jsou o mm delší než ty TS na 75. Veliký nárůst komprese - hlavně v případě, že hlava již nejde více snížit a než abych snižoval blok s vložkama, to tam radši prcnu delší ojky. Hlava jako taková má kanály uplně jinak, včetně sedel a ventilů, takže ten benefit lepších kanálu u 155 TS v mém případě padá.
Klika na 155 by měla mít vyšší zdvih (proto má 155 ts obsah 1995ccm, proti1964ccm - ty čísla mám z hlavy, možná mi tam sem tam kubík lítá

) Takže to je taky možnost, jak nahnat obsah bez vrtání vložek, ale to ještě popřemýšlím, bo si myslím že starý 75 TS je materiálově lepší než pozdější a poslední verze ve 155/164. Rozhodně to bez výjimky platí u vaček a zdvihátek. Proto tu kliku asi zachovám, přeci jen po 22 letech je klika v mezích ovality, tož to o něčem vypovídá. Vyměnil jsem ložiska jak hlavní, tak ojky, axiál nechal být původní a mažu jak za mlada, teda ne že bych měl před tím problém s mazáním (až na ucpaný kanál z čerpadla, proto ta rozborka)