Tak alespoň nějaké pozitivumEnvel píše:V podstatě čím víc tím líp a vše přes 1000km je rozhodně nadstandard.

Tak alespoň nějaké pozitivumEnvel píše:V podstatě čím víc tím líp a vše přes 1000km je rozhodně nadstandard.
Tak to ja doufam ze mi vydrzi taky tak dlouhoriprex píše:lach-t193:
Dovolím si taky, co se týče výdrže motoru odpovědět. Neviděl bych v tom problém. Sunic má s 16V přes 300tkm, já už je tam mám s 20V skoro taky a motor si jen přede. Když se mění olej, netočí se to za studena a nechá se to dochladit, tak to i toho půlmíče zvládnout musí. Zatím 159 s nejvyšším nájezdem co jsem viděl byla jedna 2.4JTDm, která měla už přes 700tkm a taky ještě jezdila, ani to moc nebylo znát. Jde pak hlavně o to, co všechno je potřeba vyměnit, jak dlouho to dají vstřiky (minimálně 250tkm musí, měly by i víc), turbo, spojka atd. Myslím, že nás, co tady mají na hodinách kolem 300tkm je tady mnohem víc, než by se mohlo zdátAle kdo ví
Jinak tohle mě dost překvapilo:
http://www.tipcars.com/magazin-skoda-oc ... -6252.html
Čučím, že ten motor snese kastrolí 5W-30ku bez generálkyriprex píše:lach-t193:
Dovolím si taky, co se týče výdrže motoru odpovědět. Neviděl bych v tom problém. Sunic má s 16V přes 300tkm, já už je tam mám s 20V skoro taky a motor si jen přede. Když se mění olej, netočí se to za studena a nechá se to dochladit, tak to i toho půlmíče zvládnout musí. Zatím 159 s nejvyšším nájezdem co jsem viděl byla jedna 2.4JTDm, která měla už přes 700tkm a taky ještě jezdila, ani to moc nebylo znát. Jde pak hlavně o to, co všechno je potřeba vyměnit, jak dlouho to dají vstřiky (minimálně 250tkm musí, měly by i víc), turbo, spojka atd. Myslím, že nás, co tady mají na hodinách kolem 300tkm je tady mnohem víc, než by se mohlo zdátAle kdo ví
Jinak tohle mě dost překvapilo:
http://www.tipcars.com/magazin-skoda-oc ... -6252.html
Ja mel ten samej motor v golfu IV. Nejelo to, zralo to jak krava a 17 tis km od koupe to padlo na vstriky... Tak sel po trech mesicich na trvaly vandr do sveta. Hrozne auto :-(riprex píše:No já vůbec čučím, že to zvládl i majitel. Znám v okolí tři lidi s tímhle motorem (2x vochcávka + Roomster) a snad všem to žere olej jak blbý, moc to netáhne a navíc jednomu i odešly vstřiky, jinde zase neustále problémy s řídící jednotkou a elektronikou. Nicméně říkám si, jak moc nudnej a nanicovatej by můj život musel být, abych si na takovýhle porce kiláků koupil OII skoro v základu. Bolí mě z ní záda už jen po jedný kodračce do Prahy. Ale proti gustu...
Co se týče přetáčení, já měl hodnotu v jednotce vpořádku, někdo jen hejbal se samotným počítadlem.
cendler píše:jara776 : obnáší to ho rozebrat a vyměnit, pokud víš kde co jak udělat, tak je to na odpoledne, aby jsi si stím hezky pohrál, pokud budeš pospíchat, tak za cca 2hod nemáš co dělat.
Diamond : jak já říkám, pokud je všechno v pořádku nikde nic nemlátí, motor běží dobře, tak je skoro jedno kolik má, ale bohužel český člověk prostě s nájezdem 250t/km auto nekoupí, já bych ho klidně bral, jak jsi psal, je asi po velkém servisu, když má skoro všechno nové, tak tím lépe a nic neřešit, jinak jak tu někdo psal, přes diag se toho dá zjistit hodně, zápisu do jednotky a samotné RJ všeho.
To čístění každých 1100km, značí pouze to, že to auto jezdílo jenom dálky a po dálnici, protože běžně se čistí kolem 900km.
lach-t193 : až to budeš mít hotové, pošly fotky, mrknu se na to a třeba něco vymyslíme
cendler píše:Džanek : no víš, už jak jsem stebou mluvil byl jsem unavený, tak jsem zastavil u toho Mc u V.Meziříčí, dal jsem konečně po celém dni nějaké jídlo(mimochodem jsem jedl ráno v 8hod snídani a pak až tohle v 23:30 takže takový objed, večeře a druhá večeře dohromady), po jídle samo ještě větší unava, tak jsem na půl hodinky ulevil očím, pak jsem si pustil film Gangsteři ( kdo neviděl doporučuji ), protože jinak bych to nedal dalnice je nudná a víc než unavující, no a za Prahou jsem provětral trubky ( kdo zná cestu, tak z Prahy na KV je krásně široká a přehledná, doufám jen že nikde neměřily bubáci, jinak jste i mě přišly asi na pár let ) tak jsem byl doma za chvilku a byl jsem trochu nadopovaný, takže se mi nechtělo spát.
Jinak to je všechno, co dá pro ten motor jenom dobře udělat.
cendler píše:já mám spotřebu dloooouho dobou 7,2L a to nejezdím pomalu, včerejší cesta do Veselí, která byla na pohodu a spíše předpisová, tak podle budíku jsem jel za 5,9L(433km) a zpět více méně extrém 7,8L
Tak ona je Praha celkově problém, tak to prostě budu papat, víc, ale počítej, když vyndáš DPF tak půjdeš se spotřebou 0,5-1L dolů, je to jenom o tom, jak se stím naučíš jezdit, protože se auto nemusí tolik vytáčet atd., vyřezení klapek a EGR ventilu je spíše prevenčního charakteruBlackAlf píše:to není možný, chápu dálku, tak jsem taky dole, ale když jezdím Prahu, což je bohužel poslední dobou většinou, tak to pod 10-11 není :-(.
Takže co s tím? :-).
cendler píše:já mám spotřebu dloooouho dobou 7,2L a to nejezdím pomalu, včerejší cesta do Veselí, která byla na pohodu a spíše předpisová, tak podle budíku jsem jel za 5,9L(433km) a zpět více méně extrém 7,8L
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti