dovolím si ja zopár skúseností s verziou QV...auto mám od augusta 2010 a mám najazdené cca 26500km..poniektorí ste tu porovnávali s verziou 1,4MA, pri kúpe vozu som tiež špekuloval, či zobrať 1,4MA/170CV alebo verziu QV...teraz som rád, že som zobral QV..samozrejme kto chce automat má dilemu vyriešnú...auto je úplne v pohode o nejakej kostrbatosti ako tu niekto spomínal nemôže byť ani reči, auto má v režime Dynamik neskutočný záťah, ochotne zrýchluje aj na šiestom prevodovom stupni, vôbec nie je cítiť, že sa jedná o turbomotor, záťah je úplne plynulý odspodu (dokonca zaberá lepšie v nižších otáčkach ako môj bývalý Twinspark 1.6/120CV)..a chlapi čo je najlešie, je pocit toho, na takýto typ auta obrovského výkonu, idete 200km/hod. a stále nemáte plynový pedál na zemi...išiel som s ňou 240km/hod. a ten pocit...to je lepšie ako mať vedľa seba peknú babu..

ofúknete s ňou nejednú dvojtonovú akože športovú audinu či baworák...čo sa týka podvozka je vynikajúci, ale ako som tu už raz porovnával s mojou predchádzajúcou Alfou 147, by som zobral ešte tvrdší podvozok...tento na QV je úplne v pohode aj do mesta (mám 18 palcové disky) a podľa mňa nemôže byť čo sa týka komfortu nejaký signifikantný rozdiel medzi 18 a 17tkami, jazdím prakticky len po meste a 18tky sú úplne v pohode.. a na Giuliettu patria jednoznačne 18tky, menšie sa v blatníkoch akoby strácajú a hlavne všetky dostupné 18tky majú krásny dizajn...radenie, tiež vynikajúce, dráhy sú presné, jednoznačné zlepšenie oproti 147ke... v režime N či A sa auto správa úplne civilne, ale určite nie skapato ako som čítal v niektorých "testoch" v režime dynamik sa však mení na beštiu...ak režim dynamik zaradíte počas jazdy, doslava vás oprie o sedadlo, stačí mierne stlačenie plynového pedálu a auto vyletí ako raketa, dokonca sa vám pri prudkom stlačení plynu pretočia predné kolesá, avšak auto ostáva aj pre bežného šoféra pekne ovládateľné...riešila sa tu spotreba....ja jazdím na 90% v meste a mám teraz cez zimu priemerku 9,4 litra, niekto tu písal, že má v meste z 1,4MA spotrebu 9 litrov...rozdiel v meste nie je až taký veľký aby argumentom pre 1.4MA bola spotreba...mimo mesta na dialnici sa priemerka ústaluje na 7,5litra...ten motor je geniálny, kamarát má Golfa 5/GTI a sťažoval sa, že v meste sa pod 11 litrov nedostane....samozrejme to sa v "nezávislých" testoch nedočítame..

...dizajn nemá cenu riešiť, to je vec subjektívna a ako som pozeral teraz je k dispozícii QV paket...čiže človek si môže vybaviť aj slabšiu verziu ako QV s tým rozdielom, že má "len" jeden výfuk (okrem 1.9/140/170cv tie majú tiež dva) ....dalo by sa tu písať donekonečna...ak by som to zhrnul a mal si vybrat, pre mňa by bola argumentom pre "slabšiu" verziu iba nižšia cena...teraz som pozeral cenník a QV je u nás už od 24900 euro..veď to je neskutočná cena, za to človek dostane Ochcávku v TDI..ked som ja kupoval začínala na 26900..,mierne sklamanie je zo zvuku motora...osobne mám pocit, že 1,4MA má športovejší zvuk ako 1.8Tbi...na tom mohli chlapci z Alfy popracovať...napríklad v katalógu BMW1 či MBA si môžete v príplatkovej výbave "zakúpiť" športový zvuk motora...tu by pomohlo možno výmena výfukového potrubia, ale to treba rátať tak s investíciou okolo 1000 euro (Remus, Ragazzon...)..ešte čo sa týka "úprav" na mojej QV..dokúpil som väčšie koncovky výfuku, väčšie prahové lišty, spojler na predný a zadný nárazník, všetko originál príslušenstvo (Lineaacesories) nič iné ako originál doplnky na Alfu podľa mňa nepatrí, je to taký decentný "továrenský "tuning a na čiernej to vyzerá Ok...ak by som to všetko zhrnul to auto je geniálne vyvážené, dokáže byť bežným autom do mesta a ostré a rýchle mimo...je ovládatelné aj priemerným šoférom a nesklame ani závodníka a ešte aj dobre vyzerá...čo viacej chciet..
a na záver si tu trochu rýpnem..

sťažujeme sa tu, že Alfa nerobí už športové autá, že už to nie to čo to bývalo a ak vyrobí naozaj podarený HH je zrazu nejaký kostrbatý, príliš tvrdý, príliš silný, neovládateľný a dokonca vela žerie...

chlapi tak si kúpme Ochcávky TDI a budeme spokojní...

QV na okruhu Top Gear čas 1.30.3
http://www.youtube.com/watch?v=_N5u0zzpobU