Tak po nějaké době zase menší update
1) Dá se nějak nastavit klimatizace tak, aby si pamatovala stav (zapnuto/vypnuto), v jakém byla při vypnutí motoru ? Jde o to, že teď se automaticky zapíná při nastartování motoru a ne vždy bych to chtěl, navíc někdy mam pocit, že se přímo se mnou hádá, že ať si říkám co chci, ona bude prostě zapnutá - vlezu do auta, nastartuju, klimatizace se zapne. Vypnu jí. Vyjedu z garáže, klimatizace se zapne opět

WTF ? Návod mlčí...
2) Ještě jsem neviděl (až doteď) auto, které by se zařazeným rychlostním stupněm při jízdě z kopce bez plynu ukazovalo jinou spotřebu než 0 L/100km. Ale s Alfa ukazuje tvrdošíjně 2L/100 km. To je bug ? Nejde mi o spotřebu, jen to prostě nechápu...
3) Dá se někde nastavit jaké menu se má zobrazovat na palubním počítači (mezi budíky) při startu motoru ? Standardně se tam zobrazuje CD přehrávač, takže pokud nemám v mechanice CD, tak tam svítí No CD a musim manuálně se přepnout na TRIP...nedá se to tam přednastavit nějak ?
4) Ještě jsem neviděl (až doteď) auto, které pokud by bylo nakřivo po dobu dejme tomu 10ti minut (tím myslím strana řidiče byla o cca 20 - 30cm výš než strana spolujezdce) tak po zpanutí motoru to ukazovalo, že je v motoru málo oleje. Docela mě to včera vystrašilo a hledal jsem pod autem louži a nic...stačilo pár minut stát na rovině a opět při startu motoru ukazoval čtyři čárky ze sedmi, tzn OK. To je normální chování (tzn je v tom motoru jen jedno čidlo oleje někde na boku a pokud je teda auto nakřivo, hned to blbě kecá), nebo tam je čidel víc (třeba jedno na každém boku) a mám tedy jedno to čidlo v prdeli ?
5) Začal hučet větrák na chladiči. Hůůůůůů. Zajímavý, že jen někdy. Když tomu dám plný kotel, tak je to potichu, ale jakmile se za někym seru padesát, tak to hučí...nezávísí to na tom, jestli je zapnutá nebo vypnutá klimatizace. Někdy na vtěřinu začně hučet i ve chvíli, dky dám klíč do zapalování. D8 se to nějak promazat, nebo mám štěstí a je to na výměnu ?
6) Za 3 tisíce mě čeká 120tis servis. Jasný jsou všechny filtry a Selenia olej (WR Diesel 5W40 ?). Je něco dalšího, na co nezapomenout ?
Díky za rady.
AR 159 SW 2.4 JTDm 147kW - první oficiálně dovezený kus v ČR, 4/2006.