Včera jsem konečně po 3 dnech cesty dorazil na Lofoty. Jízda přes Německo celkem příjemná ,pak trajekt, Švédsko už tak moc ne, vzhledem k omezené rychlosti na dálnicích na 110 , příroda samá rovina a nekonečné lesy a lesy .... 2 x jsme spali v hotelu. Na Švédsko Norské hranici za polárním kruhem u Narviku kontrola celé kolony aut, dotaz na alkohol . Řekl jsem že nic a jelo se dál. Nevím jestli by prošlo 40 plechovek Plzně. Ceny benzínu v Německu cca. 43,- Kč , Švédsko stejné , Norsko cca. 50,- Kč . Ujetá vzdálenost 3000 km, spotřeba 8,5 , průměrná rychlost 94 km . Alfa dostala v Imofě nové svíčky, najeto mám 40 tisíc, cukalo to za studena.
Těď už se budeme pomalu vracet domů přes Norsko , kde už bude na co koukat
Alfou na Lofoty (a Norsko....)
Alfou na Lofoty (a Norsko....)
Stelvio QV
Re: Alfou na Lofoty (a Norsko....)
jo, v Norsku je fakt pěkně.... akorát tam trošku víc prší.....
Já tam byl kdysi na 3 týdny a když prvních 10 dní pršelo, tak jsem začal navrhovat shánění nějakého trajektu přímo do Itálie....

Já tam byl kdysi na 3 týdny a když prvních 10 dní pršelo, tak jsem začal navrhovat shánění nějakého trajektu přímo do Itálie....

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
Re: Alfou na Lofoty (a Norsko....)
Zatím je pěkné počasí, teplota asi 20 st. , slunce svítí. Když si vzpomenu na loňský výlet na Sicílii, kde bylo 40, tak bych zatím neměnil...
Stelvio QV