Ahoj lidičky.Chtěl bych vám představit v pořadí již mojí druhou Alfičku.Přišel jsem k ní jako slepý k houslým.Po rozchodu s přítelkyní jsem si prostě potřeboval udělat radost a začal šmejdit po netu co by zaplnilo prázné místo v srdci.

První možnost byla samozřejmě Alfa.Nějak jsem si nedovedl představit,nezdravit protijedoucí Alfičky blikáním a máváním a celkově charisma těchto aut má něco do sebe.Otevřel jsem portál Sauto a koukal...Co mě hned mrštilo do očí byla tato krásná modrá Alfice a již díky této barvě jsem byl pro tento vůz více méně rozhonutý i kdyby to nebyla uplně topovka.Nuže za týden jsme se s kamarádem vydali z krkonoš na trip do Brna...Po příjezdu a prvním obhlídnutí auta jsem byl krapet zklamaný,jak víme fotky zkreslují. Auto neslo jasné známky lakování a jiných kosmetických vad,jako lehce zmášknuté prahy,jelikož někdo byl asi líný se ohýbat a ramena zvedáku dal hned na kraj ještě před stojny,a sem tam škrábanec.I přes malou nechut jsem byl poždat zdali by bylo možné auto otevřít a svízt se.Co mě mile překvapilo,že auto i po třech týdnech (slova prodejce bazaru) nastartovalo bez nějakých obtíží a krásně hladce si předlo ( když si trochu odmyslíme že to není V6 ale jen kadla ropák

) Projíždka proběhla bez problémů,ale já byl stále krapet na vážkách a nevěděl jestli ano či ne..Nakonec kvuli dálce jakou jsme absolvovali a byla jediná modrá dostupná k prodeji jsem se tedy uchýlil k podpisu kupní smlouvy a vezl si alfičku domů,stím že s kosmetikou si poradím jakožto lakýrník a nebude mě to stát takový ranec...Auto má krásně tuhý podvozek,sedí jako přibité,vše funguje..Nějaké informace o autě: Čerstvý dovoz z Itálie,rok výroby 2004,na tachu nakrouceno 140tis,textilní interier - kůži jsem nechtěl po zkušenostech z Fiatu Coupe..
Jelikož jsem auto koupil na origo kolech a jiné hezčí k tomu nebyly,tak jsem si další víkend dojel pro kola do kladna..8x18 s pneu 225/40 .. vizáž auta stoupla hned o několik levelů výše...
Nyní je po výměně oleje + filtru,olej v převodovce,stihl se vysypat startér,vzpěra tlumící vibrace uplně na hadry,všechny siláče uchycení výfuku,pravá vnější manžeta, a věřím že další věci ještě brzy přibudou..
Nějaké ty plány s autem: Zatmavit vnitřky předních světel,Možná černou střechu,ale to ještě uvidím,chip na 130kw, a opravit kosmetické vady,jinak udržovat vůz v pěkném,čistém a technicky dobrém stavu
Servis provedený na voze:
Koupě 9.9.2016
Oleje (motor,prevodovka),starter (novy),vzpěra tlumící vibrace,silentbloky na výfuku,pravá vnější manzeta,
Rok 2017
Brezen - výměna komplet alternatoru za repasovaný,včetně volnobězky
Červen - Podlozky pod vstrikama,olej (selenia 5w30),všechny filtry,nové 2ks letních pneu,
Červenec - zadní brzdové koutouče s destičkami
Srpen Nová spojková sada Sachs a nový dvouhmotový setrvačník od LUKu
Rijen Komplet prední náprava,Levý homokyneták.
Rok 2018
Leden - Rozvody ( stav tacho 170 000km ) ,zhavičky - 4ks -(denso),termostat,vlnovec (celá trubka )
Květen - LP lozisko,vnitrní kloub levé polosy včetně domečku,oleje (motor/prevodovka)filtry,remen a napínaclí kladka alternátoru
Cervenec - Lak kapoty a predního nárazníku,nové pruziny Eibach,Horní ramena Lemforder,prední a zadní stab.tyčky emforder,horní ulození tlumičů.