Dallen píše: 23.6.2017, pát 07:40
Hezký trip. Dobré dojeďte. Norsko je krásná země, ale lidi a místní kultura mě vůbec neoslovila.
Jinak to ani není takové zlo jak to vypadá, je to 10tkm což i s takto starým autem dost lidí najede za pár měsíců. Není dávno doba kdy se tohle jezdilo s favorita a nikdo se nad tím moc nepozastavoval

Pro představu, ani Dakar není moc daleko. Cca 13tkm tam a zpět
Krásna krajina, ale z ľudí mám zatiaľ zmiešané pocity.
Čo sa týka nájazdu, je to síce len 10 000km, ale je rozdiel najazdiť to za pol roka "okolo komína" a za tri týždne niekde tisíce kilometrov od domu. To je proste buď všetko alebo nič. Cestovné poistenie tu mám s krytím na opravu auta za 300€, to je v Nórsku tak na opravu defektu. Pokiaľ by sa posralo niečo vážnejšie, tak to tu proste musím nechať, lebo domov by sa mi to ťahať neoplatilo. A ver mi, že som popri cestách už videl poodstavovaných áut, ktoré boli ponechané napospas osudu, lebo nedošli do cieľa.
Raz sa zatiaľ stalo, že mi nebolo všetko jedno, to bolo pri dedinke Inari na severe Fínska v daždi večer uprostred ničoho keď som pri zastavení a cvaknutí nejakých fotiek v aute zacítil divný smrad. Hovorím si - to je určite zvonku (aj keď nikde nič nebolo). Onedlho pri čúracej pauze zas a vtedy mi došlo, že je to smrad nespáleného benzínu. Otvorím kapotu, prvý vstrekovač dookola ochcaný benzínom. Aj keď tam bolo asi len 5 stupňov nad nulou, oblial ma pot, zobral som veľký skrutkovač (jediné náradie okrem kľúča na kolesá, ktoré so sebou mám), trochu som sa daný vstrekovač pokúsil natlačiť do sania (aj keď bol proste pevný - nehýbal sa ani von ani dnu) a pokračoval priposratý v jazde. Auto išlo a aj ide normálne, asi bol problém len v tej tesniacej gumičke. Ešte máme pred sebou pár tisíc km, snáď to bude dobre.
Inak samozrejme všetkým díky, že fandia.