Příspěvek
od Pajaalfa77 » 31.12.2018, pon 14:44
na termostat jsem myslel hned jako první , protože když jsem alfinu kupoval zhruba před 3 týdny , tak teploměr po odjezdu vystoupal skoro na 100 stupnů a hodně se mi začali mlžit okna...., nešel nahodit ani ventilátor na topení ,ale pak zničeho nic před příjezdem domů začal fungovat a funguje do ted, asi to dlouho stálo podle podhuštěných pneu (hned jsem je dofouknul :-) ) , ale i tak se pak termostat rychle vzpamatoval a začalo to trošku topit a co stím jezdím tak nad 90 stupnů teplota nevyleze ve městkém provozu, ale raději ho taky vyměním včetně váhy vzduchu , svíčky ,zapalovací kabely ....za studena to není nějak ono , pořád ty otáčky na volnoběhu semtam všelijak kolísají než se zahřeje motor,možná to dělá sytič protože se mi zdá někdy jako by nevěděl jestli se má sytič vypnout nebo držet vyšší otáčky , pak je to OK. Tyhle věci udělám jako první , pak rozvody , nápně :-) jinak je to šílený auto , v zatáčkách jak píšou v některých recenzích opravdu drží jak přibyté. Chtěl jsem původně 147 o něco dražší, ale to by mi nezbylo moc peněz na základní opravy :-) tak jsem zvolil 145 a super. Ten motor je na 1.4 neuvěřitelnej , někdy mám pocit jak kdybych měl pod kapotou min. 1.6 i víc. Tahle alfina zůstane v rodině hodně dlouho, jednak ceny většiny dílů jsou taky přijatelné v normě , je to docela nazačátek složitý vozidlo ,takový vychytávky co má alfa vidím poprvé :-) co jsem se tak dočetl i v manuálech. U fiatu to bylo vždycky všechno většinou jasný a docela jednoduchá klasika , ale baví mě to a jsem ztoho nadšenej, to musím přiznat. Alfa si opravdu péči zaslouží, skvělí zážitek z jízdy a kdo to nevyzkoušel v alfě tak nemá páru o autě z parádními jizdními vlastnostmi i přes to že je to rok 1999. :-) :-) a ani to nerezne jak jsem koukal a hledal aspon kousek rezi a nic. Sem tam kosmetická vada , ale to se dá taky odstranit, to časem vyšperkuju. Jinak moc díky za rady :-)
Fiat Ritmo 85 S 1.5 (1981)
Škoda Favorit 135 L (1991) / Škoda Forman 135 GLX (1993)
Fiat Brava 1.4 12V SX (1996)
Fiat Punto 1.1 55 S (1996)
Alfa Romeo 145 1.4 TS 16V 76kW (1999)
Alfa Romeo 147 1.6 TS 16V 88kW (2001)