Vybírám Giulii, chci si koupit novou - naklikat na konfigurátoru, případně skladovku - pokud by to bylo výrazně výhodnější. Už jsem si takhle jedno auto kupoval a celkem se mi to osvědčilo - auto přesně podle mého gusta. Rozpočet mám kolem milionu, plus mínus 100 tisíc, rozhodně chci benzín, kvůli rozpočtu je jediná možnost zřejmě dvousetkoňová zadokolka, výbava SUPER. Auto bude spíš garážovaná víkendovka, se kterou se budu snažit přežít elektrifikaci automobility tak dlouho, jak jen to půjde.
A teď to dilema. Řeším, jestli si objednat víceméně minimální výbavu bez asistentů a dalších blbostí viz níže, zkrátka čistě řidičsky orientované auto, nebo si připlatit za nějaké asistenty a blbůstky, pokud by stály za to. A to je podstatou mého dotazu - jaké prvky výbavy považujete za must have? Níže jsem vybral ty, které by mohly hodně ovlivnit dojem a sám o nich uvažuju:
- bi xenony - vidět je potřeba, ale skoro se mi zdá že klasické halogeny už se ani nedělají, je to tak? Alespoň podle ceníku.
- adaptivní tempomat - mám u svého současného nudného auta s automatem a je to perfektní věc když jedete v páteční koloně z Prahy, nebo se ploužíte zácpou na dálnici. Jak funguje u Alfy, dá se na to spolehnout a čumět po holkách v autech vedle při jízdě v zácpě? Nebo je to pro víkendovku blbost. Má to aspoň normální tempomat, když si nepřiplatím za adaptivní?
- pádla pod volantem - řekl bych že must have, i u svého současného nudného auta s automatem je mám a celkem mi to vyhovuje, zejména když se snažím o sportovní jízdu
- parkovací senzory - zadní jsou zřejmě standard, co přední? Haubnu to má dlouhou, nejsou s tím problémy?

- sklopná zadní sedadla - za těch 9litrů se to asi může celkem hodit a zvýšit praktičnost, kdyby se náhodou z víkendovky stal rodinný vůz

- android auto - pro mě must have, protože díky tomu mám navigaci s online daty za minimální cenu
Co dál máte ve výbavě navíc a neobešli byste se bez toho? Díky za každý tip!!