Alfu jsem si vyhlédl v Německu, byla stará 3,5 roku s nájezdem 154000 km. Z toho jsem usoudil, že denně brázdila dálnice a nebude ve špatném stavu. Jezdila s ní ženská, auto sice bylo uvnitř hodně špinavé, ale nebylo nijak poškozené, jen trochu od kamínků na předku, což je při tomto nájezdu normální. Jinak je velmi zachovalé, interier je jako nový. Servisní knížka ukazovala na pravidelné výměny oleje a prohlídky, ale žádné jiné podrobnosti o servise tam nebyly. Na autě byly nálepky o výměně klínového a zubatého řemene rozvodů a vodní pumpy při 116000 km a všech filtrů při 135000 km. V motoru byl olej naposledy vyměněn před prodejem. Jinak nic. Takže mně čeká výměna oleje v převodovce, diferenciálech a rozvodovce.
Také tam dám celoroční gumy, už toho tolik nenajezdím a musel bych koupit ráfky a zimní gumy, což se mi nechce investovat a také se pořád starat o přezouvání. Auto je krásné, mám radost, že se to podařilo dovézt bez problémů. Také díky dovozní firmě, která tam poslala mechanika, dostal jsem asi 160 fotek a 20 videí, také záznam z kontroly technického stavu. Zaplatil jsem zálohu, firma auto koupila, vyčistila, doplatil jsem cenu a předali mi ho. Neustále jsem měl informace o průběhu akce. Jsou levnější dovozci, ale tihle měli skvělé reference.
Zatím jsem najel asi 1000 km, jediné co není funkční je otvírání kufru nohou a regulace osvětlení displeje. To zatím přežiju.