Alfa Romeo Giulia - Obrysová světla / parking lights a blinkr

Odpovědět
Adisek03

Alfa Romeo Giulia - Obrysová světla / parking lights a blinkr

Příspěvek od Adisek03 » 10.12.2024, úte 19:09

Zdravím všechny alfisty!

Nedávno jsem si pořídil Julinku Veloce - 206kw - 2017, takže jsem tu nový!

Bohužel se mi již naskytla jedna nepříjemná situace, z ničeho nic se mi na palubovce objevilo “zkontrolujte obrysová, neboli parking, světla. Obešel jsem auto, nic jsem nenašel. Až při větší tmě bylo zřejmé, že pravá obrysovka jaksi “problikává” a nesvítila tak jasně, jako ta levá.
Druhý den se to opakovalo, stejná hláška, později ale zmizela a světlo svítilo normálně. Další den světlo úplně zhaslo a už se nerozsvítilo. K tomu se přidaly další 2 hlášky ohledně stejného světla (pravého). Jedna se vztahuje k blinkru, ten ale normálně bliká, stejnou rychlostí, jako ten levý, ale na palubovce je to nějaké zblázněné, tam je to rychlejší…
Neřešil někdo stejný/podobný problém? Kde by mohl být?
ps: Julinka už nemá klasické žárovky..

Díky za rady!🚗

Hampice
SemTuFurt

Re: Alfa Romeo Giulia - Obrysová světla / parking lights a blinkr

Příspěvek od Hampice » 11.12.2024, stř 09:09

No kouknul bych na konektor světla. To se tváří jako nějaký problém s kostrou... Nicméně je bohužel i možné, že odešel ten LED modul DLR. Pokud bude v konektoru vše v pořádku, bude to asi na jiné světlo.
Alfa Romeo 164 QV (1992)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Super (2018)

VN0v
Pozorovatel

Příspěvek od VN0v » 4.2.2025, úte 09:58

V svetle su tie moduly dva. Jeden sa da vymenit "na pockanie" po vybrani svetla. Druhy iba s celym svetlom. Aspon tak mi to vysvetlovali ked mi ten DLR pas prestal svietit. Na zistenie ktory z nich odisiel ale museli tiez vybrat cele svetlo, objednat diel a potom cele opat.
Alfa Romeo 159, 2.2JTS, 2008 (po FL)
Alfa Romeo Giulia 2.0T Q4 Veloce, 2018

Adisek03

Příspěvek od Adisek03 » 4.2.2025, úte 11:36

Problém je již vyřešen, bohužel to bylo na celé nové světlo. Předchozí majitel nechával měnit za nové a někdo zapomněl dát zadní krytku, tzn všechen bordel z podběhů atd. lítal do světla, prostě se utopilo.
Díky všem!

Odpovědět

Zpět na „Giulia“