Olej
Olej
Ahoj, který z těchto dvou by jste doporučili pro 1.9 16V? V Imofe doporučují Selenia WR Diesel 5W/40. Co tenhle Selenia Star Alfa Romeo 5W/40?
Selenia WR Diesel se pokud vím doporučuje pro JTDM 16v přímo výrobce - doma to dáváme, olej to nežere, motor funguje.... Nevidím jediný důvod proč laborovat s čímkoliv jiným.... Cenově to taková pálka zas není a většinou ti, co vymýšleli nějaké brikule s jiným olejem špatně dopadli....
Jinak manuál na GT JTDm 1.9 16V je tady k dispozici ke stažení takže tam bude i přesná doporučená specifikace oleje - u Alfy se opravdu vyplatí dodržovat co výrobce káže....

Jinak manuál na GT JTDm 1.9 16V je tady k dispozici ke stažení takže tam bude i přesná doporučená specifikace oleje - u Alfy se opravdu vyplatí dodržovat co výrobce káže....
Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Taky se mi zdá, ale v servise se mnou vůbec nechtěli diskutovat a měnil jsem olej až při 36000km, kdy se Alfa přihlásila sama..JP159 píše:Tak, tak s olejem se nevyplácí experimentovat. Dej tam to co tam má být , výměny prováděj v polovičním proběhu km, 30 000km je opravdu píč..ovina a budeš mít klid.
Alfa Romeo Giulia Tributo Italiano 2,0T
Fiat 500 1,2 Rockstar Dualogic
EX - Alfa Romeo Giulia Veloce 2,0T
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
Ales: už se to tady rozebíralo mockrát a zejména u první výměny oleje tady hodně lidi náruživě přesvědčovalo ostatní, ať to prostě mění dřív než je předepsaný interval. Třeba Renault má u DCi taky výměny psané po 30tkm a už sami prodejci lidem říkají, ať jezdí dřív.... A moc nerozumím tomu, proč by se servis s tebou o tom nechctěl bavit???
Tak jako řeknu vyměňte olej a hotovo, ne? K servisu kde mi budou tvrdit "fakt to pane neměňte, my udělejme to až za rok" bych opravdu důvěru neměl.... To byl Motortec nebo kdo??? (jinak pokud vím i s malým kilometrovým průběhem se olej má měnit vždy po roce, nevím jak u těch nových JTDm....).

Spider 2000 (1975), 90 V6 QO (1984), Giulia Super 2000 Track car project (1975) + nějaké ty Giulie v rodině :-)
dwarf , prosím tě dej sem pak info o tom přípravku. Pokud by to bylo shodný i s 2,2JTS tak bych si ho koupil taky. Já to povoloval normálním stranovým klíčem tuším 32. ale je fakt,že je k tomu dost špatnej přístup, což by spešl přípravek mohl vyřešit.dwarf píše:Tak jsem si to dneska užil. Zima jak na Sibiři. Nepodařilo se mi povolit krytku od "olejové vložky"ˇ= filtru, takže zítra musím pro specielní přípravek na povolování toho víčka, asi si ho pak koupím
Aleš159 to co píše kubas - naprostej souhlas. Přeci ti někdo nemůže diktovat co chceš na autě udělat a co ne. prostě chci vyměnit olej a hotovo.Pokud si ho neměníš sám tak bych jim tam ještě dodal i olej svůj a zůstal bych u auta, abych viděl,že mi ho tam zkutečně nalejou. tech 30 000km ten olej asi vydrží ,ale bude to nadoraz a to bych nerizkoval. Já jsem vyměnil novej olej po 500km to abych měl jistotu co tam mám, další po 5 000km, ted budu měnit po 10 000km a potom už pravidelně po 15 000km. Na těch 30 000km jim kašlu a at se to někomu líbí nebo ne. Ten motor mi to vrátí. Ale dovedu si je v servisu představit, ty jejich keci. V manuálu je 30 000 tak musíme dodržet lhutu. Jo jo prostě zákazník náš pán a pro zákazníka uděláme nemožné a zázrak do tří dnů.
Aleši a jak to máš s těma gumama už se ti nesjíždějí?
JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ono je to těžký, já mám tříletou údržbu zdarma, takže neplatím ani oleje, pak, pokud to nechci platit, tak musím držet krok... Oni můžou v rámci výměny zdarma měnit prý, až když kvalita dosáhne 5-ti %.JP159 píše:dwarf , prosím tě dej sem pak info o tom přípravku. Pokud by to bylo shodný i s 2,2JTS tak bych si ho koupil taky. Já to povoloval normálním stranovým klíčem tuším 32. ale je fakt,že je k tomu dost špatnej přístup, což by spešl přípravek mohl vyřešit.dwarf píše:Tak jsem si to dneska užil. Zima jak na Sibiři. Nepodařilo se mi povolit krytku od "olejové vložky"ˇ= filtru, takže zítra musím pro specielní přípravek na povolování toho víčka, asi si ho pak koupím
Aleš159 to co píše kubas - naprostej souhlas. Přeci ti někdo nemůže diktovat co chceš na autě udělat a co ne. prostě chci vyměnit olej a hotovo.Pokud si ho neměníš sám tak bych jim tam ještě dodal i olej svůj a zůstal bych u auta, abych viděl,že mi ho tam zkutečně nalejou. tech 30 000km ten olej asi vydrží ,ale bude to nadoraz a to bych nerizkoval. Já jsem vyměnil novej olej po 500km to abych měl jistotu co tam mám, další po 5 000km, ted budu měnit po 10 000km a potom už pravidelně po 15 000km. Na těch 30 000km jim kašlu a at se to někomu líbí nebo ne. Ten motor mi to vrátí. Ale dovedu si je v servisu představit, ty jejich keci. V manuálu je 30 000 tak musíme dodržet lhutu. Jo jo prostě zákazník náš pán a pro zákazníka uděláme nemožné a zázrak do tří dnů.
Aleši a jak to máš s těma gumama už se ti nesjíždějí?
Na letních gumách už nebylo co sjet ani pozorovat, tak teď, co mám zimní bedlivě sleduji a měřím a zatím to vypadá dobře. Nakonec mi nastavili zcela jiné hodnoty, než jsou od výrobce. Ale trvalo to, než se tak stalo . Jinak mi pak najednou řekli, že se jim to na jiném autě osvědčilo a koukal jsem na sjetinu, co mi k tomu dali, že to měli z Ostravy, zatím nejásám, na léto koupím nové gumy a budu hlídat a měřit..
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
To bylo na mne?? Pokud ano, tak dám, ale zatím žádné pěkné foto nemám, až se umoudří počasí, tak jí zvěčním..Harous píše:Koukam co mas v podpisu jako druhy auti. Muzes hodit nekam do pokecu fotecky_ To auti je naprosto uzasny.
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
Aleši tak to jo. Ten servis co máš to vysvětluje. S tím se nedá asi moc dělat. Je to na nich a je jasné,že se budou snažit jenom co musejí a co je daný. Tak to promin. Přeju jenom at je potřebuješ co nejmín.ještě k tomu oleji, myslíš,že by v servisu poznali, kdyby si si ho vyměnil sám,nebo někde jinde třeba v těch 15000km? a k nim to dal až v těch 30 000.?Oni při výměně dělají nějakej test toho oleje?
K těm gumám ti přeju at jsou ok i na letních. Držím palce

JP159
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
Alfa Romeo 75 2,0 TS
Alfa Romeo 159 2,2 JTS
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
To mi povídej, co jsem ho koupil, jezdím téměř stále jen jím, ale manželka už prskáHarous píše:Jj, to bylo na Tebe. Petikilo je fakt uzasny.

EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
- Ales159
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
To bych si mohl dát, ale pak bych od nich žádný nedostal. Test dělají, protože když jsem byl na garančce 30000km, tak mi ho neměnili, že má ještě 19% a že se mění při 5-ti%. Byl jsem pochválen, že se k vozu chovám dobře, protože prý jsou jedinci, kterým se hlásí výměna i okolo 24000km. A k těm gumám- doufám doufám, nic víc mi nezbýváJP159 píše:Aleši tak to jo. Ten servis co máš to vysvětluje. S tím se nedá asi moc dělat. Je to na nich a je jasné,že se budou snažit jenom co musejí a co je daný. Tak to promin. Přeju jenom at je potřebuješ co nejmín.ještě k tomu oleji, myslíš,že by v servisu poznali, kdyby si si ho vyměnil sám,nebo někde jinde třeba v těch 15000km? a k nim to dal až v těch 30 000.?Oni při výměně dělají nějakej test toho oleje?

EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
EX- Alfa 159 2,4 JTDm
Ex Fiat 500 1,2 Lounge
- limach
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Sám jsem zvědavý, jak to bude se sjížděním gum u mě. Co jsem se tak bavil s lidmi z DE nebo GB webů, tak majitelé dieslových AR159 tím trpí skoro všichni a sem tam i ti, co mají benzíny. Mě zase nezbývá doufat, že to u MY 2008/09 nastavili jinak...Ales159 píše:To bych si mohl dát, ale pak bych od nich žádný nedostal. Test dělají, protože když jsem byl na garančce 30000km, tak mi ho neměnili, že má ještě 19% a že se mění při 5-ti%. Byl jsem pochválen, že se k vozu chovám dobře, protože prý jsou jedinci, kterým se hlásí výměna i okolo 24000km. A k těm gumám- doufám doufám, nic víc mi nezbýváJP159 píše:Aleši tak to jo. Ten servis co máš to vysvětluje. S tím se nedá asi moc dělat. Je to na nich a je jasné,že se budou snažit jenom co musejí a co je daný. Tak to promin. Přeju jenom at je potřebuješ co nejmín.ještě k tomu oleji, myslíš,že by v servisu poznali, kdyby si si ho vyměnil sám,nebo někde jinde třeba v těch 15000km? a k nim to dal až v těch 30 000.?Oni při výměně dělají nějakej test toho oleje?

Alfa Romeo 159 TI 2.2JTS 16V Sportwagon (velká a krásná současnost)Alfa Romeo 147 1.6TS Progression 120CV (byla prostě skvělá...)Chevrolet Spark II 1.2 16V LS+
Jestli to chapu dobre, tak servis "zdarma" spociva v tom, ze te klidne na ten olej nechaj najet 50.000km, protoze se tam nekomu zda jeste dobrej? Jestli jo tak potes panbu jak ty auta budou vypadat pri 200.000km... [-o<
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
U dieslu i u benzinu ma Subaru Legacy vymenu po roce nebo po 15.000km. Vic bych asi na oleji stejne nedal. Jediny co zbejva je si ten olej po tech 15tkm fakt menit sam...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Tak 20tkm je u JTD docela osvědčených, nemyslím že by s tím byl problém.... A i TS výměny po 20tkm zvládá dobře (ono taky když mezi výměnami 5l doleješ....)
Ale jinak měnit olej na základě údajů z nějakého čidla kvality, nevim nevim, všichni si pamatujeme jak fungovaly třeba čidla hladiny oleje u twinsparků....