GTV 2.0 TS r.v. 99 - nestartuje
GTV 2.0 TS r.v. 99 - nestartuje
Ahoj všici,
stal sem mi teď párkrát takový problém. Stává se mi že hned po jízdě znovu nenastartuju. Motor točí, výfuk fouká studený vzduch, ale ani neškytne. Nevím jestli to má něco společného s teplotou ale pokud ji nechám vychladnout tak pak nastartuju jako po másle.
Mám dojem že by to mohlo být něco se vstřikováním. Po otočení klíčko by měla ikonka vstřiků zhasnout avšak jen problikne a svítí dál.
Nevěděl byste někdo co by to mohlo být? Rád bych měl o tom nějakou představu něž to postavim do servisu.
Díky.
stal sem mi teď párkrát takový problém. Stává se mi že hned po jízdě znovu nenastartuju. Motor točí, výfuk fouká studený vzduch, ale ani neškytne. Nevím jestli to má něco společného s teplotou ale pokud ji nechám vychladnout tak pak nastartuju jako po másle.
Mám dojem že by to mohlo být něco se vstřikováním. Po otočení klíčko by měla ikonka vstřiků zhasnout avšak jen problikne a svítí dál.
Nevěděl byste někdo co by to mohlo být? Rád bych měl o tom nějakou představu něž to postavim do servisu.
Díky.
Re: GTV 2.0 TS r.v. 99 - nestartuje
Odešlo některé z čidel, snímačů...
Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Moje GTVčko taky zlobí. Pokud je venku teplo a pokud je motor zahřátý, tak hůř chytá - startér musím točit tak 3-5s. Pokud je motor studený nebo je chladný den, tak to chytne na ťuknutí. Vyměnil jsem kvůli tomu svíčky, kabely, lambdu, váhu i čidlo teploty nasávaného vzduchu a pořád je to stejný. Někde jsem na fóru alfa156 vyčetl, že to někomu dělal snímač klikové hřídele, ale taky to může být něco úplně jinýho (kontrolka vstřiků mi nesvítí).
GTV
- cooper.mb
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nechytí to ani když přidáš plyn? Jestli svítí kontrolka diagnostika to ukáže tam bych asi zajel jako první
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Dělá mi to taky, budu měnit palivové čerpadlo, prtože se to projevuje zcela typicky. V čerpadle je zpětný ventil, který brání poklesu tlaku v palivovém potrubí po vypnutí motoru. Tento ventil nefunguje. Po nastartování se pak ozývá rachtání a bublání z nádrže, není-liž pravda?
To Kůrkyn: no a kdy to čerpadlo budeš měnit? Neudělal by jsi nějakýho fotoprůvodce? Jestli mě čeká výměna čerpadla, tak ať vím co a jak...no a jakej typ je tam potřeba a kolik to vůbec stojí?
GTV
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Letos asi ne, spíš až zase na příští sezonu. Ale půjde to z kufru nebo od zadních sedadel. Ještě jsem to nezkoumal, ale čerpadlo bude standart té doby, tzn. v náhradě americké Walbro za cca 2500,- Kč. Taky může být potíž v hadici mezi čerpadlem a víkem nádrže, kde může unikat tlak. Na nádrži je zvrchu velká plastová matice (průměr asi 130 mm). Ta se těžko povoluje.
copak povoluje..ale dostat ji tam pak zpatky...to jsem myslel,ze to rozslapuKůrkyn píše:Na nádrži je zvrchu velká plastová matice (průměr asi 130 mm). Ta se těžko povoluje.
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...