blbne display palubnbního počítače (facelift)
blbne display palubnbního počítače (facelift)
Cus chlapy, potrebuju poradit. Koupil jsem 156 s faceliftovým interierem, a mam problem s palubnim pocitace,ktery jev horni kaplicce. Kdyz je auto studene, tak ukazuje uplne krasne citelne, ale jak se auto zahreje, tak se zacinaji pismena na palubnim pocitaci pomalu ztrácet az nakonec nejsou videt skoro vubec. Poradite mi prosim kdo by mi to mohl nejak opravit? Diky Hans
Re: display palubniho pocitace facelift
Musí to být problém s displejem? Co když máš "slepená" tlačítka úpravy jasu na středovém panelu?
ex Alfa Romeo 156 2.0 JTS SW, Distinctive /2004/
ex Mazda 323f 1.5i /1994/; ex Škoda Rapid 136 /1989/
ex Mazda 323f 1.5i /1994/; ex Škoda Rapid 136 /1989/
uprava jasu a vsechny funkce funguji sprvne.... slysel jsem ze s tim ma problem hodne lidi, ale reseni problemu mi nikdo neporadil. 

- jakubSW
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
jo, tak to řeším taky, když se ohřeje tak se nadělají svislé proužky a písmo je blbě čitelné
možná kontakty displeje, moc se mi do toho nechce vrtat, možná na jaře...

AR 156 sportwagon 3,2 GTA Q2
Dnes jsem koukal na netu, ze v Praze je nejaka firma, ktera opravuje dyspleje a pisi tak ze delaji i Alfy, tak tam skusim zavolat a zeptat se cim by to mohlo byt.... Dam pak vedet 

Podle toho co popisuješ, tak se ti pravděpodobně kvůli výraznému rozdílu teplot odchlípavá kontaktní proužek, který napájí displej. Zatím to nech být, nepoužívej klapku ventilátoru na přímo a teprve pokud se to na jaře neumoudří tak zkus opravu. Teď to můžou být zbytečně vyhozené peníze.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Mám naprosto stejný problém. Než se v tom žačnu vrtat, našel někdo řešení?
Bohužel ty 1. displeje stojí za ho...o, každý druhý to dělá, nejlépe sehnat nějaký z bourané 2004 a výš, ty už touto vadou netrpí.Bohužel nový stojí 14, takže nic levného.Na jiném foru už tam o tom bylo posáno dost, je to vada krystalků, které reagují na teplo a šptně ukazují, zkoušeli to i rozdělat, ale bez valných výsledků, prý má existovat nějaké těsnění, které to má řešit, ale moc tomu nevěřím, tudíž jediná možnost je sehnat z bourané a nebo nový...P.S. mám to samé, někde asi soudruzi z Itálie udělali chybu...
Díky za info. Toho jsem se přesně bál
14k je opravdu hodně. Snad se poštěstí s nějakým z bouračky.

Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Kolik to máš rok výroby?
Je to 2002Gepard píše:Kolik to máš rok výroby?
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Mám taky 2002 a to je ten kámen urazu, ty displeje co jsou v 04 a výš mají i jinou grafiku a touto vadou už udajně netrpí.Konektor i velikost je stejná.Nejhorší na tom je, že mi ten displej v zimě ukazuje nádherně než se zahřeje interier. V zimě jsem do toho nechtěl vrtat, ale ted to rozdělám, nemám co zkazit, můžu jen získat, i když asi nas to nemine a budem muset investovat, z bouraček se to prý špatně schání, kdybys ale o něčem věděl, dej echo do 5 litrů bych do toho investoval...
Chlapi 1400 Kč je moc na to jaké máte auta?
Kdyby se takhle divil můj děda se 120 tak neřeknu ale takhle....

Alfa Romeo 156 2,5 V6 1998 SP 2 ex
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Alfa Romeo 156 2,5 V6 2004ex
Alfa Romeo 75 3.0 V6 America r.v. 1987ex
FIAT Punto, 1.1 i 1995 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 1998 ex
Alfa Romeo 166 2,4 JTD 2006 ex
Alfa Romeo 166 3.0 V6 1998
Ono nejde o 1400 Kč, ale o 14 000Petan píše:Chlapi 1400 Kč je moc na to jaké máte auta?Kdyby se takhle divil můj děda se 120 tak neřeknu ale takhle....

Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Já se určitě na pár místech zkusím zeptat, ale taky bych asi za to více jak 5-6 litrů nedal. Přeci jen, bůh ví, jak dlouho to pak bude fungovat. Dám ti vědět, když něco objevím.Gepard píše:Mám taky 2002 a to je ten kámen urazu, ty displeje co jsou v 04 a výš mají i jinou grafiku a touto vadou už udajně netrpí.Konektor i velikost je stejná.Nejhorší na tom je, že mi ten displej v zimě ukazuje nádherně než se zahřeje interier. V zimě jsem do toho nechtěl vrtat, ale ted to rozdělám, nemám co zkazit, můžu jen získat, i když asi nas to nemine a budem muset investovat, z bouraček se to prý špatně schání, kdybys ale o něčem věděl, dej echo do 5 litrů bych do toho investoval...
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
OK, domluveno 

Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
tuta146 píše:![]()
![]()
tak za 5 litrů ti to klidně opravím
displej je v pořádku, jde o kontaktní pásek na tišťáku
![]()

Já se raději nejdříve ptám než se začnu do něčeho vrtat. Ne z lenosti, ale nerad bych něco zbytečně pokazil

Alfa Romeo 156 2.0 JTS
Tak to jsem zvědavý :-)Já se k tomu dostanu až o víkendu, tak pokud to zkusíš dřív, tak dej vědět, jestli to k něčemu bylo...
Tak to je super.... Ja mam rok 2003. Jedine co mi na to pomahá je ochladit to klimatizaci a je to zase chvili videt. 

Mám 04 a stejnej problém...
-
michal1971
- Kontaktovat uživatele:
Re: blbne display palubnbního počítače (facelift)
Zdravím tak jsem vyměnil svojí 2,5 V6 rv1998 za tu samou ale rv 2002 facelift a mám samozřejmě problém s displejem. Jen nevím jestli je to teplem protože jsem jí koupil a teplo bylo a auto bylo taky zahřáté. Ale večer ten displej šel normálně. Tak se chci zeptat jestli už to někdo vyřešil a popřípadě jak? A ještě jedna věc jak se kdyžtak demontuje ten displej abych to nějak nepoškodil dík za jakoukoliv zprávu o tomto problému.
ak myslis to ze displej je obcas zle citatelny hlavne ked je dobre zohriaty po tom co auto stoji na slnku, tak je to bezna vec. osobne to nejak neriesim a po par km ked mam zapnutu klimu tak sa celkom znormalizuje
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
-
michal1971
- Kontaktovat uživatele:
No koupil jsem jí v pondělí,když jsem jel tak jsem ze začátku viděl levou stranu tak dva cm a večer byla vidět celá. Pak jsem se tu něco dočetl,ale nebylo to dotažené dokonce tak jsem chtěl vědět jestli se něco nezměnilo a jestli to jde řešit.
Liwika19 píše:ak myslis to ze displej je obcas zle citatelny hlavne ked je dobre zohriaty po tom co auto stoji na slnku, tak je to bezna vec. osobne to nejak neriesim a po par km ked mam zapnutu klimu tak sa celkom znormalizuje
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Na GTAcku uplne to same. V teple je to skoro neviditelny. Tam je displej dokonce vetsi nez u normalniho faceliftu.
U JTDcka to je rok 2005 a pul je to lepsi, ale treba po koupi jsem tam mel krystaly co svitily porad a delaly tam takovy prouzek, pak to zmizelo, je to lepsi a na teplo to reaguje malo, ale to GTA je teda nestastny
U JTDcka to je rok 2005 a pul je to lepsi, ale treba po koupi jsem tam mel krystaly co svitily porad a delaly tam takovy prouzek, pak to zmizelo, je to lepsi a na teplo to reaguje malo, ale to GTA je teda nestastny
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v