http://www.tuning-in.cz/svetla-pro-denn ... -i-rl.html
Milan+ píše: ... jezdím denně po městě, a startuji min. 40 x denně ...
Spíš kanón na blechy, než kladivo na ochcávky ;)Milan+ píše:Alfuška 159 2,4 JTDm černá metla, červená kůže, plná nálož. 260 koníků a 500 Nm.
To je v týdnu , ale o weekendech proháním ochcávkykejml píše:Milan+ píše: ... jezdím denně po městě, a startuji min. 40 x denně ...Spíš kanón na blechy, než kladivo na ochcávky ;)Milan+ píše:Alfuška 159 2,4 JTDm černá metla, červená kůže, plná nálož. 260 koníků a 500 Nm.
to je pravda.... Bohužel 50% českých řidičů jezdí na světla pro denní svícení i v situaci, kdyby už dávno měli zapnout i světla vzadu....tuta146 píše:sunicu můžeš to nesnášet, ale je to podle zákona, zadek svítit nemusí
tuta146 píše:sunicu můžeš to nesnášet, ale je to podle zákona, zadek svítit nemusí
JP159 píše:K čemu by taky ten zadek měl svítit? Sunicu to nedává smysl. Tuta146 má pravdu, stačí předek a musí svítit samostatně. SDS má určitě smysl, stačí jenom porovnat 7W proti asi 150W spotřeby. Otázka je kam to namontovat. Na 159 se to asi nikam jinam než místo mlhovek dát prostě nedá a v úvahu připadají snad jenom tyto:
http://www.tuning-in.cz/svetla-pro-denn ... ulate.html
Jestli tam někdo plácne to co píše Tazdevil, tak to musí být pěknej masakr. A dotyčný trouba by měl být popohnán na boží Alfácký soud....
PS: Kubasi vidím,že jsme ve shodě, sory byl jsi rychlejší =D>
JP159 píše:Tuta146 nevim jak si to myslel... ale při soumraku a snížený viditelnosti je každýho povinnost rosvít co má. A z vedlejší do mého pruhu (předpokládám že myslíš hlavní) mě nemá kdo co vjíždět neb musí dát přednost. Bavíme se tady o přiblblým denním svícení a né přeci o nějakejch případech,kdy nějakej blb neudělá to co má. Jezdil jsem ještě v dobách tomu na zad,kdy žádný denní svícení nebylo a taky se jezdilo a v pohodě. Pokud čumím na to na co mám a soustředím se na řízení tak nepotřebuju za jasného dne když je nebe bez mraků a slunce svítí, ještě svítit. O předních světlech SDS můžeme jistě polemizovat ale svít i zadníma je podle mě zbytečnost. Ale ber to jako můj názor na věc. Myslím,že západu a EU lezeme do zadku kde se dá a vlastní rozum jaksi se kamsi vytrácí...
Možná ,že jsem tě ale asi špatně pochopil...
PS: Sunicu v pohodě neomlouvej se, každej názor je dobrej.
No tak to si určitě nemyslím..JP159 píše:Hele skutečně si myslíš ,že v létě za jasnýho počasí vidíš před sebou auto jenom proto že mu vzadu svítí obrysovky?
Znovu podotýkám,že se bavíme o denním svícení. Za tmy a za šera, podle vyhlášky za snížené viditelnosti,deště a sněžení,nebo jak to tam je dneska uvedený je to přeci jasný a tam žadný denní svícení nepatří. A to že to nějakej blb nerozvítí to co má a jede na SDS je přeci uplně o něčem jiném.
No máme holt každej svůj názor na věc...
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti