Příspěvek
od Kleofáš » 15.6.2009, pon 15:44
My se známe? Já mám přátel jen pár a o tobě nevím.
Ke stavu gum: Co je nejasného na větě Viděl jsem na vlastní oči, jak BMW 5 Alpina rozškubalo zánovní falkeny při průjezdu zatáčkou. Pokusím se to kdyžtak formulovat ještě jasněji. Viděl jsem na vlastní oči, jak BMW 5 Alpina rozškubalo cca 15. dubna Falkeny nasazené nové na začátku sezony v rozměru a rychlostním i zátěžovém indexu odpovídajícím tomuto typu auta a jeho předpokládanému výkonu.
A potřetí a opět o něco srozumitelněji: ten příklad jsem uváděl, abych vysvětlil, že na gumě ve vztahu k výkonu velmi záleží. K tomu příkladu - ano, auto jelo na hranici adheze, ale kvalitní gumy to musí vydržet, což měl majitel empiricky ověřeno z předchozích sezon s jinými gumami. Ještě jeden opačný příklad: možná se tu ukáže Radim a potvrdí mi, jak se chovaly tuším Bridgestone, které mělo na předváděčce Maserati GT-S, se kterým jezdil závodní řidič ca 2 hodiny předávděcí jízdy po letišti na plné kule a každou z nich začal a zakončil driftem. Auto má 450k. Ty gumy se začaly trhat až ve chvíli, kdy z okrajů začaly lézt dráty. Do té doby jezdily. Proti tomu Falken, který se rozpadnul s 95 procenty vzorku po dvou minutách.
A ještě jednou se pokusím shrnout důvod své argumentace: Spirpin napsal, že Robertovi by mohly stačit levnější P7 vzhledem k výkonu jeho auta. Robert uraženě napsal, že o kvalitě a typu gumy by neměl rozhodovat výkon auta. Já mu napsal, že si myslím, že ano a své důvody, proč si myslím, že to tak je. Čímž mu vůbec nevyvracím jeho rozhodnutí koupit si Hankook a stejně jako tobě mu přeji, ať mu ve zdraví slouží.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant