Hele něco podobného jsem měl minulý týden, auto prostě nejelo jak má, prostě jsem se mi zdálo jako by někdo posunul hranici kdy začíná tlačit turbo o 1000ot/min, necejtil jsem zátah turbo od 1500ot, ale až někde u 2500ot, prošel jsem na autě snad všechno a nic jsem nenašel, je pravda, že když se to stalo, tak jsem jel do asi 300km normální jízdou 90km/hod na tempomat, protože jsem měl čas a od té doby to dělalo, prostě to nejelo, i když jsem to vytočáčel tak nic, dva dny jsem na to nemohl přijít, zkoušel jsem snad všechno, hadice, podtlaky, diagnostiku zatím nemám, ale už jena cestě, ten DPF mě taky napadlo, koukal jsem do manuálu, jestli se to nedá nějak manuálně vyvolat, to čištění, ale nic jsem nenašel, no a ve středu ráno jsem jel zase cca 450km a tak jsem tomu dával(kdyby mě někdo změřil, tak mi seberou všechny papíry co jsem vživotě zatím dostal

) no a od té doby to zase jezdí jak má, tak netuším čím to bylo.
Ale pamatuji se že jednou ve dne jsem zažil jak se čistí ten filtr, protože jsem jel a za mnou dým, jako když ti jde do turba olej, takovýho mraky jsem ještě neviděl, ale cca po 1km tobylo fuč.
A teď mě napadá ještě jedna věc a možná bych založil i
anketu, když se podíváte na koncovky výfuku jaké je máte?
A - zakouřené
B - krásně čisté
jde mi mi o to, že já mám za A, a někde jsem četl, že pokud má auto DPF, tak by měli být koncovky krásně čistý a pokud nejsou, tak s autem něco je, ale když jsem auto kupoval, byl jsem na diagnostice a auto bez závad 0chyb