level engine oil failure
level engine oil failure
ahojte...hladal som, ale nic podobne som nenasiel, tak som zalozil temu.
nedavno mi menili olej a olejovy filter.asi po 1000 km od vymeny sa mi objavila tato hlaska "level engine oil failure" a hned sa rozsvietila aj vsaobecna kontrolka motora a motor stratil tah az ho to stoplo a zastavilo ma.......velmi neprijemne, po kratkej pauze , som otocil kluc rozsvietila sa aj vseobecna kontrolka motora alebo po "checku" motora sa vsetko zhasilo ako to ma byt a motor nastartoval a siel dalej.....to bolo 1x potom to prislo po 2 tyzdnoch znova. potom zas pauza asi 2 tyzdne a dnes mi to pocas 10 km urobilo asi 3x bez rozdielu ci je motor studeny alebo zohriaty na pracovnu teplotu...mimochodom mam 1,9 JTD 85 kw a rok vyroby 2001....ma niekto podobnu skusenost? co moze byt pricinou? dakujem za pomoc
nedavno mi menili olej a olejovy filter.asi po 1000 km od vymeny sa mi objavila tato hlaska "level engine oil failure" a hned sa rozsvietila aj vsaobecna kontrolka motora a motor stratil tah az ho to stoplo a zastavilo ma.......velmi neprijemne, po kratkej pauze , som otocil kluc rozsvietila sa aj vseobecna kontrolka motora alebo po "checku" motora sa vsetko zhasilo ako to ma byt a motor nastartoval a siel dalej.....to bolo 1x potom to prislo po 2 tyzdnoch znova. potom zas pauza asi 2 tyzdne a dnes mi to pocas 10 km urobilo asi 3x bez rozdielu ci je motor studeny alebo zohriaty na pracovnu teplotu...mimochodom mam 1,9 JTD 85 kw a rok vyroby 2001....ma niekto podobnu skusenost? co moze byt pricinou? dakujem za pomoc
Re: hlaska "level engine oil failure" -JTD
koukal jsi kolik je tam oleje? jestli jsi to treba blbe neutah a jses na suchu
Já bych to spíš tipnul na vadné čidlo hladiny oleje...
EDIT: tak jsem vytáhnul manuál a mělo by to tak opravdu být. Akorát ty hlášky v manuálu jsou v italštině, takže je tam Avaria senzore livello olio. V manuálu jsou všechny hlášky a tahle jediná na to sedí. Takže vyměnit čidlo...
EDIT: tak jsem vytáhnul manuál a mělo by to tak opravdu být. Akorát ty hlášky v manuálu jsou v italštině, takže je tam Avaria senzore livello olio. V manuálu jsou všechny hlášky a tahle jediná na to sedí. Takže vyměnit čidlo...
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
oleju je tam dost, meral som to aj nedavno na mierke, je to medzi polkou mierky a maximom a na displey mi vypise ze je to tam na 5 dielikov z moznych 5 tusim....takze asi to cidlo....myslim ze s tym do orig servisu ist nemusim, staci to objednat a dobry mechanik si s tym iste poradi....co povviete...ozaj ma niekto ten orig manual aj s tymi hlaskami? budem vdacny za PDF verziu, diky moc
len tak mimochodom, kde sa to cidlo nachadza? niekde zo spodu v olejovej vani? urobil by som to aj sam, alebo to chce radsej mechanika? vie niekto jeho pribliznu cenu?
diky
diky
hlaska "maximum oil level" -JTD
Hoj, dnes se mi objevila hlaska "maximum oil level" .. olej jsem nedolíval, auto stálo mírně dokopečka a v noci mrzlo.. blikalo to celou cestu..myslíte, že radši preventivně upustit? Fyzickou kontrolou hned po vypnutí motoru byla hladina max, ale jinak dřív i o 3-4mm pod max hladinou měrky..
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm2 2011 | Ragazzon
Ducati Monster S4Rs
Ex.: Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2001; Mazda 3 MPS MKII 2009
Ducati Monster S4Rs
tata měl podobnej problem, ale ten tam mel malo oleje a když stal z kopce, tak mu PP napsalo minimum oil a nedovolilo nastartovat
když se to zahrálo a po dalším nastartování to pořád píše?

když tam bylo cca 60st. tak pořád jo.. teď jsem dojel, bylo asi 80st., vypnul jsem to, po zapnutí stále hláška blikala.. tak to bude stát rovně a uvidím odpoledne.. zítra jedu delší cestu, může s tím být nějakej průser?
Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm2 2011 | Ragazzon
Ducati Monster S4Rs
Ducati Monster S4Rs
- coyote
- SemTuFurt
Taky může jen haprovat čidlo. Pokud máš na měrce hladinu normální, tak bych to viděl na to čidlo. Mě teda hlášku o maximální hladině napíše vždy jen při startu a pak neotravuje.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Mě to hodí tuhle hlášku jen občas. Teda v poslední době mi to nehodilo už dloooouho 

AR 147 JTD
…ano je to zespodu, viz. obrázek. Zkus se první podívat na ten konektor. U mě byl problém právě tam.luponi píše:len tak mimochodom, kde sa to cidlo nachadza? niekde zo spodu v olejovej vani? urobil by som to aj sam, alebo to chce radsej mechanika? vie niekto jeho pribliznu cenu?
diky
147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
...italské dobrodružství pokračuje. Stilo MW 1.9 JTD Mjet
Re: level engine oil failure
Ahoj vsem. Pritulka couvala rozjizdela se do prudkeho kopce. Mela nizke otacky ze sly slyset ventily. Takove to typicke zaklepani. V tom zapipala alficka a hodila hlasku "Motor oil failure" Tahle hlaska pry hned zmizla. PO kontrole oleje tam byl mezi ryskami mozna trosku pod polovinou. Cim myslite ze by to mohlo byt ? Mam dve teorie. Teorie prvni motor si prisal trosku vzduchu a tim byl mensi tlak. Teorie druha motor mel prislis nizke otacky a proto byl maly tlak. Anebo kombinace obojiho. Tento problem se uz neopakoval mam se obavat ? Zjistil jsem ze se da novy motor koupit za 13 tis kolik by stalo prehozeni ? :-)
Alfa Romeo Giulietta 2,0 JTDm 104 kW
Alfa Romeo 8C Compeizione 1:10 scale RC Electric Model Car
ex....Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 110 kW
ex....Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 88kW
ex....Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kW
ex....Alfa Romeo 147 1.6 TS 77kW
Alfa Romeo 8C Compeizione 1:10 scale RC Electric Model Car
ex....Alfa Romeo 147 1,9 JTDm 110 kW
ex....Alfa Romeo 147 1.9 JTDm 88kW
ex....Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kW
ex....Alfa Romeo 147 1.6 TS 77kW
Nač stahovat hned kalhoty...pro klid bych ev.proměřil tlak oleje při chodu manometrem na dílně a taky jde o to, kolik je tam nápně a konkrétně čeho.., myšlen typ oleje..
T.S. olej určitě nepatrně pod max..ne jak o Feldy dokud není měrka suchá..je.všechno
OK..:-)
T.S. olej určitě nepatrně pod max..ne jak o Feldy dokud není měrka suchá..je.všechno
OK..:-)
@vladis
Teorie druhá je spravná.
Teorie druhá je spravná.

147 1.9 JTD ...konec italského dobrodružství.
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
jj pokud ti při rozjezdu motor chcípne tak se tato hláška objeví vždy a potom zhasne. Dělá mě to vždy a ze začátku než jsem si zvykl na jinou spojku u JTD a jiné otáčky než u V6 to bylo hodně často. 

Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts