Studene jizdy s dieselovym motorem....
Studene jizdy s dieselovym motorem....
Mohl by mi nekdo prosim vysvetlit proc je vlastne spatne jezdit kratke trasy se studen motorem? proc je to u dieselu horsi? co nejvic trpi? co prvni odejde? atd
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
1. poradne nemaze=zvyseny oter pohyblivych casti
2. bez dobreho prohrati jsou v motoru jine vule nem maj byt
3. caste tepelne soky bloku motoru a hlavnich casti malym prohratim a naslednym zchladnutim
4. zvysena spotreba, procentuelne vyssi nez u benzinu
5. uz nevim, nejak me to nebavi
2. bez dobreho prohrati jsou v motoru jine vule nem maj byt
3. caste tepelne soky bloku motoru a hlavnich casti malym prohratim a naslednym zchladnutim
4. zvysena spotreba, procentuelne vyssi nez u benzinu
5. uz nevim, nejak me to nebavi

Fiat Scudo II 130 Multijet 2015
Ford Kuga 1.5 turbo 2017
Ford Mustang 2016 V8 5.0 421k
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
www.dmcstyle.cz
Ford Kuga 1.5 turbo 2017
Ford Mustang 2016 V8 5.0 421k
www.rcfunrace.cz www.prcars.cz
www.dmcstyle.cz
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
u nafty jsou vetsi komresni tlaky...tim vetsi rany na pohyblive casti...taky me to moc ted netesi...mam novou praci CCA1.2 km ...na skutru nemam zimaky a na kole to mam zpet do kopce..je to neresitelnyRichie píše:ale stale nevidim duvod proc je to spatny pro turbo a proc je to horsi u diesela?

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
no snad nejezdis do prace 1,2 km autem?!!!drtikols píše:u nafty jsou vetsi komresni tlaky...tim vetsi rany na pohyblive casti...taky me to moc ted netesi...mam novou praci CCA1.2 km ...na skutru nemam zimaky a na kole to mam zpet do kopce..je to neresitelnyRichie píše:ale stale nevidim duvod proc je to spatny pro turbo a proc je to horsi u diesela?
Zakladatel webu a fóra Alfisti.cz...
- drtikols
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
no jasne ze jezdim...bouzel...rikam ze to mam do kopce..a mam problem s koleny proto zmena prace a proto vsude jezdimRichie píše:no snad nejezdis do prace 1,2 km autem?!!!drtikols píše:u nafty jsou vetsi komresni tlaky...tim vetsi rany na pohyblive casti...taky me to moc ted netesi...mam novou praci CCA1.2 km ...na skutru nemam zimaky a na kole to mam zpet do kopce..je to neresitelnyRichie píše:ale stale nevidim duvod proc je to spatny pro turbo a proc je to horsi u diesela?

Alfa Romeo Giulia 2.2 JTDm VELOCE
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
2x ex Alfa Romeo 159
EX Alfa Romeo GTV
2x Ex ALFA ROMEO 156
2x EX Fiat Marea Weekend
2x Ex Alfa Romeo 166
EX Lancia Kappa 2.4JTD
ZETOR 25A r.v.47
- kejml
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Zastávám názor, že auto je od toho, aby sloužilo.
Takže je mi šumák, že dieselu vadí krátké pojížďky. Nebudu si kupovat benzínové auto, které mi nevyhovuje zejména průběhem výkonu a momentu.
OT: hele vy dva uplakánci operovaný, máte bebíčka?
http://richardvagner.savana.cz/incoming ... snimek.jpg
Takže je mi šumák, že dieselu vadí krátké pojížďky. Nebudu si kupovat benzínové auto, které mi nevyhovuje zejména průběhem výkonu a momentu.
OT: hele vy dva uplakánci operovaný, máte bebíčka?
http://richardvagner.savana.cz/incoming ... snimek.jpg
Naposledy upravil(a) kejml dne 1.11.2007, čtv 11:53, celkem upraveno 1 x.
0.125 carburatore
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
www.Zlatnické řemeslo.cz - Zakázková výroba zlatých šperků
Výhody pro Alfisti.cz
- coyote
- SemTuFurt
Né že by nemazal, ale v téhle zimě se stejně na volnoběh pořádně neohřejeSolidus píše:fakt jo? a já to dělám té mé prdelce, páč jí mám rád a chci jí dopřát to nejlepšítaky jsem slyšel, že se to nemá dělat, protože diesel na volnoběh špatně (málo) maže. to se mi zdá teda přitažený za vlasy. ...
hm?

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Otacky olejovyho cerpadla jsou umerny otackam motoru. Takze na volnobeh to mazani opravdu nemusi byt nic moc, zvlast kdyz je olej zatuhlej a celej motor je prochladlej...
Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
KTM 990 Adventure
a kdybych chtěl tedy celkovou odpověď - nastartovat v zimě a nechat běžet a nebo raději hned jet?
jo a ještě druhá věc
jak to děláte při jízdě, počkáte až se autí zahřeje na 88°C a teprve pak si pouštíte teplo, nebo to kouříte od začátku ? 
jo a ještě druhá věc

even when you lost everything,
you can do anything
1561,9jtd77kW1999
you can do anything
1561,9jtd77kW1999
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Např. výrobci traktorů, stavebních strojů, nákladních aut zase doporučují nechat motor ohřát na volnoběh.
Nejde ani tak o ložiska (ta jsou mazaná tlakovým olejem), ale spíš o pístní kroužky a ost. součásti, které jsou mazané ostřikem (stěny válců, pístní čepy, řetěz, ozubená kola). Chladný olej se špatně rozstřikuje a proto by se nemusely správně mazat stěny válců, pístní čepy, řetěz, ozubená kola. Při zvýšeném přítlaku kroužků na stěny válce (jízda s využitím plného výkonu), by mohlo dojít k přidírání pístů a pístních kroužků.
Právě u těch výše zmíněných strojů se předpokládá okamžitý záběr na plný výkon (naložený kamion) a proto by se měly ohřát na místě.
Laicky řečeno, nechat minutku běžet na volnoběh, aby se olej dostal na všechna místa a pak nejet na plný knedlík.
Nejde ani tak o ložiska (ta jsou mazaná tlakovým olejem), ale spíš o pístní kroužky a ost. součásti, které jsou mazané ostřikem (stěny válců, pístní čepy, řetěz, ozubená kola). Chladný olej se špatně rozstřikuje a proto by se nemusely správně mazat stěny válců, pístní čepy, řetěz, ozubená kola. Při zvýšeném přítlaku kroužků na stěny válce (jízda s využitím plného výkonu), by mohlo dojít k přidírání pístů a pístních kroužků.
Právě u těch výše zmíněných strojů se předpokládá okamžitý záběr na plný výkon (naložený kamion) a proto by se měly ohřát na místě.
Laicky řečeno, nechat minutku běžet na volnoběh, aby se olej dostal na všechna místa a pak nejet na plný knedlík.

Takze vlastne i JTD...Kůrkyn píše:Např. výrobci traktorů, stavebních strojů, nákladních aut zase doporučují nechat motor ohřát na volnoběh.

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
KTM 990 Adventure
KTM 990 Adventure
Erbreakz píše:s tým kúrením od začiatku autu neublížiš, jedine ti nevytlačí požadovanú teplotu, keďže nie je motor dostatočne zohriaty....Ozaj otázka - keď mi len občas vytlačí teplotu na 90 a skoro stále mám 75 stupňov C, je to termostat ? (aj po dialnici pri 130 KMH mi nestúpne). 147 JTD 85 kW powa
no když dám hned teplo (nemám klima), tak mi přece odchází teplo od motoru a ten se bude zahřívat pomalej, ne? a teĎ o tom, že diesel se má zahřát, chápeš mě, nechci to tejrat, nakládám tomu zásadně jen když je 90°C, nikdy jinak

pravděpodobně ti tu za chvíli Kravi napíše, že to je vadnej budík(
even when you lost everything,
you can do anything
1561,9jtd77kW1999
you can do anything
1561,9jtd77kW1999