Kedze mi PC hlasil nefunkcne osvetlenie, tak ako prve som pochopitelne demontoval SPZ, drziak SPZ a nasledne obe svetla. Ziarovky som vybral a premeral skusackou obvodou. Boli obe OK. Ako dalsia vec prisli na rad poistky, ale o tych som vedel, ze su OK, pretoze na ten obvod su zapojene aj parkovacky a tie svietili.. Romyslal som, kde nastala chyba...skusackou obvodou som si presvietil kostru (cierny kablik) voci kostrovemu (minusovemu) ciernemu kabliku na svetle- a nic...vedel som teda, ze je niekde prerusene vedenie. Prisla na rad demontaz vsetkeho calunenia v kufri, tam boli kablove zvazky OK. Nakoniec (skoda, ze tie najlepsie myslienky prichadzaju vacsinou az nakoniec) som sa pozrel pod zadny naraznik a cuduj sa svete - kable tam boli...Su tam 2 konektory ciernej farby, do jedneho ide 6 zil (cuvacie senzory) a do dalsieho 3 zily - spolocna kostra a zvlast napajanie pre jednu a druhu ziarovku SPZ. Nejakym nedopatrenim sa predchadzajucemu majitelovi podarilo vytrhnut zily odchadzajuce do ziaroviek z konektora, tak tie som opatovne napojil naspat a PC prestal hlasit "check plate number lights"

Musim podotknut, ze tento system vedenia kablov sa mi nezda prilis stastnym riesenim, vdaka vonkajsim vplyvom sa rapidne znizuje ucinnost a spolahlivost spojov (voda, striekajuca voda, necistoty, mraz - pricom ide o nechranene zily - bez ochrannej trubky).