Pak nemluvě o systému omluvenek, se kterým se jde dostat z velkého procenta přestupků

Ano Petře, o tom už jsem něco slyšel....Petr147 píše:Ta databáze se jmenuje finanční úřad![]()
Jo, jenže BISka je něco jiného, tam dělají aspoň nějak prověření lidi a není jich tak moc.... Asi by byl problém dát přístup do databází fin.úřadu nějakým dopravákům nebo úředníčkům, kteří vyměřují pokuty....Petr147 píše:Proto ma třeba bis přístup do všech úředních databází a nic složité na tom nebylo...
Dobře fungující bodový systém a dobře fungující policie může pouze v dobře fungujícím státě. U nás zatím fungují dobře pouze zločinci, vyčůránci a diletanti. Ostatní je v nedohlednu...Harous píše:Dobře fungující bodový systém a hlavně dobře fungující policie. A tam vidím ještě dost velký rezervy.
Tebe navrhnu na příštího ministra - mobil mám samsung a hodinky nenosím, takž jsem v suchuroubrt37 píše:Tak z toho asi bude jeste vetsi blbost nez jsme doufali
http://zpravy.idnes.cz/barta-vysi-pokut ... domaci_iky
Mohli by to urcovat zprve podle mobilu. Za rychlost o 30 km nad limit:
sonny ericson: neplati nic a ridic je propusten s pranim hezkeho dne (SE mam ja)
Nokia: 2000 + 2 body
Ipod 3000+3 body
pak se kouknou na hodinky
Primky -1000
nejake made by suisse +1000
Breitling,omega, Tag Heuer +5000
zkontrolovat platebni kartu sofera a jestli ma zlatou GOLD VISA tak 10000 navrch
....A je to!
tuta146 píše:Alahu tak za ten článek by autor vyletěl v prvním semestru na právech, takže rozhodně nedporučuji se jím řídit.
viz "i) příslušné jednání musí být zaviněné"
to napíše jenom ignorant, který vůbec nezná znaky skutkové podstaty přestupku.
Obecně a zjednodušeně:
U TČ je vyžadováno úmyslné zavinění pokud není výslovně stanoveno jinak (proto je třeba § ublížení na zdraví z nedbalosti)
U přestupků je tomu přesně naopak postačuje zavinění z nedbalosti pokud není výslovně stanoveno jinak (např. přestupek proti majetku)
Dokonce není ani řešeno zda se jedná o umysl přímý nebo nepřímý, nebo nebalost vědomou nebo nevědomou.
Takže ten článek je blábol, který akorát přivede do průšvihu toho kdo mu uvěří.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti