speedy píše:fakt nádherná 146ka. vystylizovaná fakt vkusně a nenásiln. máš vkus, což se cení v této době a jasně dokazuješ, že auto devadesátých let má svoje velké kouzlo.
poslal bych k tobě na převýchovu mladý kluky, který sní o tom, jak si koupí Passata v TDIčku

Díky, jsem rád, že se líbí. Ikdyž po pročtení tohoto fóra to na mě udělalo dojem, že tady většina lidí s úpravami nesouhlasí a tuning odsuzují. Popravdě řečeno kdybych byl "normální" uživatel a viděl co se prohání po našich silnicích, tak bych tuning taky odsuzoval, nicméně ty "skvosty", které potkáváme denně na silnicích s tuningem nemají nic společného a jejich majitelé dělají tuningu jako takovému špatné jméno.
K autu a jeho stylingu - snažil jsem se autu zanechat původní linie aby i laik věděl co je to za auto, ale i přesto to většina lidí neví, protože 146 u nás není moc známé auto. Použil jsem tedy vesměs tovární doplňky nebo doplňky od renomovaných firem. Ale musím přiznat, že jsem si "v mládí" taky prošel obdobím laminátových šíleností, to už je naštěstí ale pryč. Jediný neorigo doplňek je zadní spojler pod nárazníkem, který je ovšem dodatečně upraven aby navazoval na prahy - byla to jediná varianta, protože jsem chtěl zachovat původní nárazník a tohle se mi jevilo jako nejdecentnější volba.
Jak správně píšeš - auta 90. let mají své kouzlo a za sebe říkám, že mě oslovují mnohem více než "dnešní" auta - ano jsou komfortnější, bezpečnější, mají lepší výbavu a modernější motory (to už ale nepovažuji za výhodu), ale postrádají to pomyslné kouzlo a styl, jsou težká jako prase a jejich provozní náklady jsou někde jinde, protože jsou dělaná "na servis"...
S tou "převýchovou" jsi to napsal dobře - mladý frikulíni dneska snějí o takových hi-tech kárách pro šampóny a 4% komunitu (Audi TT, MB SLK), nebo o zmrdikárách typu Superb, Passat, A4, Oktávka a Fábie (feresu, fdýzlu na hlínách a pokud možno s čipem), Q7, X5 atd. atd.. Samozřejmě, nic proti těmto autům nemám a věřím, že mají své kvality, ovšem není to až takový zázrak co z nich lidé a vtíravá reklama VW dělají, kor za ty prachy co za to chtějí.