... to si vždycky říkám, jak je vůbec možný dostat auto na střechu, a co tak koukám, je to hned...

tak to ať je to raději narmzlý celý, než abych furt musel hádat, jestli tady ještě sypali a tady už ne....Milano75 píše:k těm silničámřum:
silničáři mají nařízeno sypat pouze v zatáčkách a kopcích, navíc ještě berou prémie za to kolik uštří na posypovém matroši- pro tento rok je to novinka
hele jsi si jistý? Tohle se mi fakt nezdá.... však minulý rok byl celý leden studený jak prase a byla to trvalá kalamita.... proti tomu se mi to letos zdá zatím jako docela snesitelný (ikdyž prosinec byl na sněžení bohatý, jasně....).Benito píše:Jenom za letošní dosavadní zimu se v Praze prosypalo to samý co za celou minulou.
Jsem si jistý. Minulá zima byla taky vydatná, ale ono jde o jednorázovou intenzitu padání sněhu. T.j., za celou minulou zimu se stalo v Praze pouze dvakrát aby sněžilo víc než 24h. v kuse. Letos to bylo už 6x, a jde o to že ty takz. "strategické tahy" se musejí jezdit pořád do kola a sypat a sypat a sypat, ikdyž to strácí jakoukoliv logiku, protože při intenzitě 3cm za hodinu s teplotami do -6c° sůl sníh okamžitě odtává-odtéká a nezanechává za sebou potřebnou stopu. A při teplotách pod -8c° a intenzivnějším sněžení to strácí uplně smysl, ale jezdit a sypat se musí, protože pak daným firmám hrozí velké sankce. Tak si vem, že některé VIP úseky se jezdí třeba 30h. v kuse aniž by to bylo pořádně vidět, protože to buď všechno hned odteče do kanálu a do vegetace a nebo to tvoří namrzlou krustu která se akorát navyšuje v lepším případě u krajnic a nebo dělá ledovku (při velkých mrazech spojených se sněžením,kterých bylo za Prosinec taky dost).Kubas píše:hele jsi si jistý? Tohle se mi fakt nezdá.... však minulý rok byl celý leden studený jak prase a byla to trvalá kalamita.... proti tomu se mi to letos zdá zatím jako docela snesitelný (ikdyž prosinec byl na sněžení bohatý, jasně....).Benito píše:Jenom za letošní dosavadní zimu se v Praze prosypalo to samý co za celou minulou.
Jinak osobně nemám se zprasenýma silnicema problém, je mi to celkem jedno (a taky nesnáším, když každý, komu to v zimě uklouzne, hned nadává na silničáře, bordel, atd.). Spíš jsem jenom zmiňoval, že letos se mi ta údržba zdá prostě nějaká slabší....
Naprostý souhlas, je to prasečina.RV147 píše:Benito: Já nenadávám na ty chlapi co jezdí s těma sypačema, ty mají můj obdiv, spíš na ty mozky co vymejší ty strategie. Ten naproti je opravdu hovado. Ale u nás dali na čáry takový ty vystouplý odrazky a zakázali chlapům plužit, bo by je pluhem urvali. Jenom sůl, sůl, sůl. Stejně jak něco napadlo tak skoro každý ráno kolona uvízlejch kamionů. Odrazky naštěstí po jedný zimě zmizely. Kdyby bylo na mě zakázal bych všude solit, u vodních zdrojů, v chráněnejch oblastech to tak je a co, jezdí se taky. Jenom vyplužit, nějakej písek atd, ten po zimě sebrat z krajnic a ještě by se ušetřilo za opravy silnic co jsou každej rok rozežraný od soli. Ale na tom lobing Strabag, Skanska, M-silnice asi zájem nemá....
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 3 hosti