ABS ASR
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
Re: ABS ASR
s těma kontrolkama je to podle modelu a asi motoru, některé mají kontrolky zvlášť a některé mají jednu jak psal kleofáš
jinak já myslím podle toho co píšeš, že ti ASR funguje. Ono má za následek snížit výkon motoru pokud ti hrabou obě kola ( to v tom blatě ) a pokud klouže jenom jedno tak ti to klouzající přibrzdí.
A jak jsi psal, že pokud ho vypneš, že máš odpich, tak aspoň vidíš, že když je zapnuté tak ti to stáhne ten výkon a brzdí tě to
jinak já myslím podle toho co píšeš, že ti ASR funguje. Ono má za následek snížit výkon motoru pokud ti hrabou obě kola ( to v tom blatě ) a pokud klouže jenom jedno tak ti to klouzající přibrzdí.
A jak jsi psal, že pokud ho vypneš, že máš odpich, tak aspoň vidíš, že když je zapnuté tak ti to stáhne ten výkon a brzdí tě to
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
Ex. Alfa Romeo Giulietta QV TCT rosso competizione
Neviděl jsem žádnou jinou alfu, která by měla VDC a ASR mělo svoji kontrolku. Vlastně žádného itala, Lybra to má stejně, stilo, co jsme měli v rodině, to taky mělo stejně, ex147 to měla stejně. Můžeme udělat průzkum, to by mě fakt zajímalo...
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
ex: 147 JTD, 147 2.0TS, 147 GTA, 156 2.4 MJET a hromada fiatů, jedna Lancia a jeden trabant
Mám VDC a taky jenom jednu kontrolku (trojúhelník v kroužku), která se rozsvítí např když vypnu ASR.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Předpokládám, že to bude mít většina výrobců stejně. U Legacy při činnosti ASR snad bliká a při činnosti VDC svítí. Nebo taky obráceně.
To by u Alf mělo být stejný ne? A mělo by to hlavně být popsaný v manuálu...

Hyundai Santa Fe T-GDI HEV AWD - 25´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
Ford Mustang GT Convertible 4.6 V8 MT - 00´
KIA Sportage T-GDI HEV AWD TOP - 22´
KTM 990 Adventure
nej ex - Subaru WRX STI 2.5 Sport Limited Edition - 16´
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
tady podle manuálu, sice je to z GT, ale palubka je stejná tak budou i budíky, jinak třeba u 3,2 píšou, že by měli mít obě kontrolky zvlášť a mám taky jenom jednu.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
u mna blika trojuholnicek v kruzku ked sa nieco deje
ked vypnem ASR, svieti oranzova kontrolka kolesa so strkom
ked sa hrabem niekam nic neblika
ked vypnem ASR, svieti oranzova kontrolka kolesa so strkom
ked sa hrabem niekam nic neblika
Ex 147 1,9jtd 88kw
Caute,mam takovy dotaz ohledne VDC. Mam novou starou Alfinu 147 1,9JTD (rv. 2002) koupenou letos v rijnu.Tedkon v zime kdyz jezdim a obcas to chytne smyk nebo proklouznou kola.VDC problikava pri tehlech ukonech to by nebyl problem,ale cas od casu kdyz chytnu vetsi smyk,tak se VDCcko rozsviti a uz nezhasne.Na display pak sviti VDC system failure.Mam s tim zaject na diagnostiku,nebo neda se s tim udelat neco co zvladnu sam?
Predem dekuji za odpovedi..
Predem dekuji za odpovedi..
Alfa romeo 147 1,9 JTD (2002)
To tě asi diagnostika nemine, zřejmě bude nějaké čidlo dávat blbý údaj.
Alfa 2600 Sprint * Alfa 2000 Spider * Alfetta GT * 75 1.6 IE * 164 2.0 V6 TB * projekt AR51 Matta *Giulia Veloce
Zajeď na wapku a vystřikej bordel okolo kol a za kolama, kamošovi to blblo na GP a mohla za to hlína
Zdravim. Myslim, jestli to nemůže být i slabší baterkou. Mě auto taky sem tam hodí hlášku ASR system failure. Začalo to, když se trochu ochladilo nebo auto dýl stálo. Hláška se rozsvítila po startu a ujetí pár metrů a mám za to, že je to právě tou baterkou.
EX: :-( AR 147 2.0TS selespeed
- George.KHE
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
baterkou by to být nemělo, pokud se teda nevybila úplně a třeba jsi to nestartoval přes kabely. Jinak všechny tyto bezpečnostní prvky berou informace z čidla ABS, takže je i možné, že máš něco s čidlem. Určitě zajeď na diagnostiku, když bude svítít problém určitě ti něco ukáže.
Ex. Alfa Romeo GT 3.2 V6
To je spíš tím chladem a nějakým studeňákem, baterkou těžko...

nikde to chybu neukazuje, jen při náhodných kontrolách najdu toto, vždy spolu... mám pocit, že se uloží při brždění a současném vymetení díry... a tiše mi píská při dobržďování kolo, někdy víc, někdy míň

jsem dneska dobrždoval před samaforama, kolo vymetlo díru a jako by poklesl tlak a za pár metrů zas začala naplno brzdit

se pokusím napíchnout jednotku ABS a snad budu chytřejší
To je normální, máš možná horší tlumiče, kolo odskočilo a ztratilo kontakt s vozovkou, no a začalo fungovat ABS.
Alfa Romeo 159 2,2 ti
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
Alfa Romeo 156 2.0 JTS
ex Alfa Romeo 146 1.4 TS
tlumiče budou asi už KO, je tam ten snížený podvozek, kterému tikají poslední dny života, ale znervozňuje mě ta chyba, ale když se to tak vezme, tak by to teoreticky mohlo sedět 

- AHOSO_VIDAHO
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
dneska to na me pri startovani vybaflo ... abs a asr system failure ... tak jsem vypnul zapalovani, pak znovu nastartoval a vse ok zase :-)
AR 147 JTDm 16v 103 Kw tacho: 218tkm+
senza cuore saremmo solo macchine
ex Š 120 L, F Punto HGT, AR 145 JTD Limited 500, F Marea 1.6, G III VR6, F Coupé 2.0 16VT, F Bravo 1.6, G IV TDi, ... + něco mezi tím :-) ...
senza cuore saremmo solo macchine
ex Š 120 L, F Punto HGT, AR 145 JTD Limited 500, F Marea 1.6, G III VR6, F Coupé 2.0 16VT, F Bravo 1.6, G IV TDi, ... + něco mezi tím :-) ...
jo to mi taky jednou udělalo nebo tak jeden ze sta startů nezhasnou ty tři kontrolky ruční brzda a ty další dvě vedle 

tak je to asi urvané čidlo ABS
plandá tam jenom drátek 
počkat, koukám a ono to může být čidlo opotřebení od destičky

počkat, koukám a ono to může být čidlo opotřebení od destičky

Ahojte uz skôr som mal problem s tym, ze mi ASR zacalo samo od seba reagovat ked som prekrocil rychlost 50 km/h. Neustale blikalo a ma to spomalovalo auto nemalo tah. Samozrejme som to stale vypinal. Na tomto fore som sa docital, ze to mohla spôsobit rezerva kolesa. Je to tak lebo dostal som defekt a pred tym to nerobilo nahodil som rezervu tiez to nerobilo, ale ked som kupil novu pneu a nahodil ju tak mi to potom zacalo robit. Jeden chalan tu s tym mal problem a pochodil vselijake diagnostiky no nic mu nezistili. Az ked raz prezuval pneumatiky z letnych na zimne alebo opacne to je jedno, tak uz mu to prestalo robit. Nadejal som sa, ze aj v mojom pripade to tak bude, ale nedavno som prezul pneu a robi mi to stale. Zevraj tam je nejaky senzor a ten sa mohol zblaznit a preto trebalo prezut vsetky pneumatiky s inym rozmerom aby si to hodilo do pamäte a slapalo by to. Lenze v mojom pripade si asi nic nove do pamäte nehodi kedze som menil gumy 205/60 R15 na 195/60 R15. Aky rozmer by som mal nahodit aby to slapalo? Dakujem ak niekto zareaguje.
no ja som to riesil tak ze som vymenil kolesa...kamos z Fordu mi poradil ze ich auta si nacitavaju kolesa az po urcitej dobe a rychlosti...tak mi poradil mat vypnute ASR od nastartovania...a po nejakej dobe jazdy (cca 15min.) auto rozbehnut cez 100km/h a potom zapnut ASR...skusal som teda aj to...nehovorim ze mi to pomohlo ale skusal som aj to...mne pomohla az vymena komplet pneu...inak babral som sa s ASR take 2 mesiace pokial sa to dostalo tam kde ma. ak si dostal defekt..nemyslim si ze to je v snimaci....skor treba nejak donutit RJ aby si nacitala tie kolesa spravne
ps: pravda je taka ze to po prezuti neprestalo robit hned.....prezul som...presiel autom takych 70km....potom som ho na dva dni odstavil na parkovisku...a na treti den ked som siel do prace som chcel skusit ci predsalen to nedostalo rozum....a dostalo
ps: pravda je taka ze to po prezuti neprestalo robit hned.....prezul som...presiel autom takych 70km....potom som ho na dva dni odstavil na parkovisku...a na treti den ked som siel do prace som chcel skusit ci predsalen to nedostalo rozum....a dostalo
Naposledy upravil(a) Loui dne 20.4.2011, stř 17:44, celkem upraveno 1 x.
Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW
diagnostikou jsi vymazal autoadaptační data?
Loui no ono to nebol obycajny defekt. Bol to smyk v zime a vynieslo nas na obrubnik no a pneu pri tom dostala trhlinu. Mozno aj moja alfina sa spamäta po niekolkych km, ale islo mi o to, ze asi som mal dat iny rozmer pneu pri prezuvani 205/60 R15 som mal a teraz som dal 195/60 R15 takze minimalny rozdiel. Trebalo mozno dat 195/65 predsa mozno je to ine a iny tociaci moment. Mozno dristy pisem to ja si len tak myslim. Zacina sa mi alfinka drbat na drobnostiach Vam je tam fajne si pomôzete na cechach vsetci, ste manici dobry a sa rozumiete, mne tu nema kto pomôct musim zohnat spolahliveho cloveka.
no ked to bolo aj s obrubnikom....no ja som siel na diagnostiku a za jazdy mi skontroloval snimace na kolesach, skus to teda..mozno diagnostika ukaze ze jeden nieje v poriadku.odkial si.
Alfa Romeo 147 ,1,9 JTD 16v 103kW