Zablokovaný imobilizér
Zablokovaný imobilizér
Bloknul se mi imobilizér a v servisu říkají, že prej odešla jakási "krabička" (řídící jednotka?) a nová stojí asi šest a půl litru. Druhá možnost je ten imobilizér úplně vyřadit, to se ale musí přeprogramovat něco v řídící jednotce motoru, ale to taky stojí ranec. Máte někdo zkušenost co s tím?
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zablokovaný imobilizér
Svítí ti nápis CODE ??? Nenačetl se klíč.elbandito píše:Bloknul se mi imobilizér....
1. Zmizel klíč naprogramovaný v řídící jednotce, na examineru znovu nahrát (je potřeba karta ke klíči) cena cca 600,-
2. Odešla anténa kolem spínací skříňky. Koupit novou 700,-
Kód immobilizeru lze "našlapat" plynovým pedálem, pokud máš kartu ke klíči , je to Elektrical CODE
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
jojo, svítí CODE. Kartu mám, ale problém je v tom, že jim tam ten kód nejde zadat, prej se k tomu vůbec nemůžou připojit... 

- coyote
- SemTuFurt
Kód k immo se dává pedálem plynu. Tam se není k čemu připojovat. V příručce je návod jak na to 

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2002 ex.
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
Alfa Romeo 164 3.0 V6 12V 1990
Alfa Romeo 166 3.0 V6 24V 2000
Škoda Superb II 3.6 V6 4x4 2010 na prodej
To jo, ale to je jenom nouzový řešení
To bych to musel při každým startování vyšlapávat. Je potřeba to napojit na diagnostiku a pomocí toho kódu z karty to odblokovat, no a to právě z nějakýho zas_anýho důvodu nejde...

- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jestli ti jde dát kód plynem, máš v prd*li anténu immobilizeruelbandito píše:To jo, ale to je jenom nouzový řešeníTo bych to musel při každým startování vyšlapávat. Je potřeba to napojit na diagnostiku a pomocí toho kódu z karty to odblokovat, no a to právě z nějakýho zas_anýho důvodu nejde...
OE díl č. 60692064 cena ve Fiatu 812,- Kč. Na obrázku díl č.5.
- Přílohy
-
- emaps.png (5.61 KiB) Zobrazeno 4676 x
Hele já nevím, v manuálu jsem našel to o tom zadávání plynem až když už bylo auto odtažený v servisu, takže nevim jestli to jde. Říkali, že to odblokujou, ale pak se objevil ten problém, že se do toho nějak nemůžou dostat, diagnostika háže nějakou chybu že tam ten kód prostě nejde zadat.
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
V tom servisu, kde to máš, mají pravý Examiner? Bez něho nelze tyhle věci dělat. I když budou mít hodně drahou diagnostiku, tohle jim prostě nepůjde. Zajdi tam a zkus to tím plynem. Pokud něco posr...., tak nevím jak to řešit. Možná jde udělat reset řídící jednotky, ale to nevím......
Je to ve Fiatu, mají Examiner. Teď jsem našel v eLernu obrázek toho co chtějí měnit - CODE control unit:
Takže teď řeším dilema jestli zase kupovat novou a čekat kdy se to zase pose_e, nebo ten imobilizér úplně vyřadit
Přede mnou měl to auto strejda a ten s tím měl taky problémy, ta jednotka je dokonce už jednou měněná, dokonce si toho všimli i v tom servisu, že není původní, ale že je z roku 2006.Takže teď řeším dilema jestli zase kupovat novou a čekat kdy se to zase pose_e, nebo ten imobilizér úplně vyřadit

- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Že by 2x po sobě odešla jednotka immo?? Nech každopádně vyměnit tu anténu a kdyžtak se jich zeptej, jestli když dodáš starší CODE jednotku koupenou na šroťáku, jestli ti jí "zpojízdní".....
Dám to nějak do kupy a půjde z domu, už mě to m_dá, furt se na tom něco se_e 

AR166 2.4jtd 103kw
ex: Croma turbo, 145, Tipo, 155, Coupe 20vt
ex: Croma turbo, 145, Tipo, 155, Coupe 20vt
Zajímavý ale je, jak vysvětlujou že se to mohlo stát. Prej když při startování moc poklesne napětí, tak to nedělá té elektronice dobře, no ale že to pokles napětí úplně oddělá, to mi nějak nejde na rozum 

- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To se mi moc nezdá...Ale v každým případě si můžeš pro sichr koupit novou baterku, tak 88 AH (mám jí taky)elbandito píše:Zajímavý ale je, jak vysvětlujou že se to mohlo stát. Prej když při startování moc poklesne napětí, tak to nedělá té elektronice dobře, no ale že to pokles napětí úplně oddělá, to mi nějak nejde na rozum
- Michal_Plzen
- Pozorovatel
Pouze z me vlastni zkusenosti, resil jsem uplne ten samy problem, pouze na 3.0 V6:
Musel jsem kod vyslapavat plynem-vcelku otravne. Nejdrive pouze nekdy a posleze uz to neslo bez vyslapani vubec. Zkousela se antena-OK, zkousela se "krabicka(zluta) pod volantem(rizeni Imo.)-take ok, ... nasledne zjisteno, ze problem je az v samotne ridici jednotce motoru, ktera ma s imobiliserem problem.
Byla nabidnuta varianta odeslani ridici jednotky na odblokovani Imo. cena cca. 7500,- bez DPH + plus prace.
Pokousel jsem pres pomerne sikovne chlapika to udelat levneji, ale bohuzel bez uspechu... Nasledne tedy byla nabidnuta varianta c. 2 - a to vymena kompletniho setu na Imobiliser VCETNE ridici jednotky motoru ze 166 (3.0 V6) - tato varinta nakonec klapla a byly provedena.
Naklady na kompletni vymenu se dostaly cca na 9500,- vcetne prace!
PS: Samozrejme se mi to krapitko prodrazilo tim, ze jsem se snazil usetrit, ale kdo ne...
Zacni s antenou, pres krabicku rizeni Imo., no a pak budes v haji jako ja ...
Auto jede bez problemu, respektive startuje OK!

Musel jsem kod vyslapavat plynem-vcelku otravne. Nejdrive pouze nekdy a posleze uz to neslo bez vyslapani vubec. Zkousela se antena-OK, zkousela se "krabicka(zluta) pod volantem(rizeni Imo.)-take ok, ... nasledne zjisteno, ze problem je az v samotne ridici jednotce motoru, ktera ma s imobiliserem problem.
Byla nabidnuta varianta odeslani ridici jednotky na odblokovani Imo. cena cca. 7500,- bez DPH + plus prace.
Pokousel jsem pres pomerne sikovne chlapika to udelat levneji, ale bohuzel bez uspechu... Nasledne tedy byla nabidnuta varianta c. 2 - a to vymena kompletniho setu na Imobiliser VCETNE ridici jednotky motoru ze 166 (3.0 V6) - tato varinta nakonec klapla a byly provedena.
Naklady na kompletni vymenu se dostaly cca na 9500,- vcetne prace!
PS: Samozrejme se mi to krapitko prodrazilo tim, ze jsem se snazil usetrit, ale kdo ne...
Zacni s antenou, pres krabicku rizeni Imo., no a pak budes v haji jako ja ...

Auto jede bez problemu, respektive startuje OK!

EX ... Alfa Romeo GTV 3.0 V6 24V 162 KW
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI
ex Peugeot 205 1.9 Gti
ex Opel Kadet 2.0 GSI
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
OK, tak s takovohle "krávou" nemůže mít pokles napětí, pokud není úplně hotová........Vlado píše:ale on ma 2,4 JTD a tam patri 100Ah
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem stejný problém, u mě to byla anténa. Od výměny antény možná už 3 roky a furt dobrý.Michal_Plzen píše:Pouze z me vlastni zkusenosti, resil jsem uplne ten samy problem, pouze na 3.0 V6:
Musel jsem kod vyslapavat plynem-vcelku otravne. Nejdrive pouze nekdy a posleze uz to neslo bez vyslapani vubec.
Zacni s antenou, pres krabicku rizeni Imo., no a pak budes v haji jako ja ...![]()

Hm pokud by to jen trošku šlo z tama ten imobilizér jakým koli způsobem vystříhat.šel bych do toho. Alfi se moc nekradou no a pokud jsou to profi zloději tak ti ji ukradnou i kdyby jsi se na hlavu stavěl. Celé bych to pak řešil jen tajným spínačem třeba k přerušení startéru a byl by klid.
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Zdarec chlapi, nějak se mi přes týden vybila baterka a tak jsem ji dobil. Zkouším nastartovat a nic, vezmu servisní klíč a tím to taky nejde. Prostě mi furt svítí kontrolka CODE a nezhasne. Nevíte kde přesně najdu ten návod jak vyšlapat ten kód plynem? Zkoušel jsem se dívat do manuálu, ale je německy a to mi nic neříká...
Alfa Romeo GTV 2.0 TS
aha, díky. Už mi to teda funguje. Stačilo pouze odpojit baterku na asi na půl hodinky a pak už to jelo.
Alfa Romeo GTV 2.0 TS
Chlapi, tak mi taky začal zlobit imobilizér. Vím, že se to tu už řešilo, ale pochopil jsem, že Vám to odešlo úplně. Jenže mně to dělá jen občas. Dělá mi to s oběma klíčema. Třeba den klid, pak 3x po sobě, někdy i vícekrát, pak na střídačku, pak zase vůbec. Jak se tomu chce. Když to dělá takto občas, odejde to časem asi úplně, že? Vidíte to taky na tu "anténu" ?? Prosím, poraďte. Díky.
Alfa Romeo 166, 2,4 JTD, 10V, 100kW, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Ford Focus 2.0, 16V, 90kW, Ghia, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Citroën Xsara 1,8, Exclusive, r.v. 1999, šedá metalíza
ex. Citroën ZX 1,6, Advantage, r.v. 1991, černá barva
ex. Ford Focus 2.0, 16V, 90kW, Ghia, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Citroën Xsara 1,8, Exclusive, r.v. 1999, šedá metalíza
ex. Citroën ZX 1,6, Advantage, r.v. 1991, černá barva
Tak uz aj mna to stretlo, z toho co som vsetko nasiel som poskusal:
1) Bateria - Napajanie(vymena) alebo ukostrenie(precistit)
2) Poistky alebo rele (aj na palivove cerpadlo)
3) chybna primacia antenka OE č. 60692064 cca 32Eur (ak ide kod vyslapat plynom a nazaberu body 1a2)
4) zblbla RJ IMO a) stratila info o klucoch(Examiner nakodovat cca 30Eur)
b) RJ sa porucala do nebicka(novy set aj s RJ motora(ECU) a sparovat(
)
c) RJ nekomunikuje s ECU(moj pripad po diagnostike),
zacal som teda patrat preco a ejha ECU bez stavi(prejavuje sa to aj tim ze nesvieti kontrolka vstrekov,zhavicov atd.), takze znova bod 2) len pre ECU,
TAK NAKONIEC VYZIHANY KABEL OD PLUSU PRIAMO OD BATERIE, VYMENENY A VSETKO SLAPE JAK MA
par veci prikladam 
1) Bateria - Napajanie(vymena) alebo ukostrenie(precistit)
2) Poistky alebo rele (aj na palivove cerpadlo)
3) chybna primacia antenka OE č. 60692064 cca 32Eur (ak ide kod vyslapat plynom a nazaberu body 1a2)
4) zblbla RJ IMO a) stratila info o klucoch(Examiner nakodovat cca 30Eur)
b) RJ sa porucala do nebicka(novy set aj s RJ motora(ECU) a sparovat(

c) RJ nekomunikuje s ECU(moj pripad po diagnostike),
zacal som teda patrat preco a ejha ECU bez stavi(prejavuje sa to aj tim ze nesvieti kontrolka vstrekov,zhavicov atd.), takze znova bod 2) len pre ECU,
TAK NAKONIEC VYZIHANY KABEL OD PLUSU PRIAMO OD BATERIE, VYMENENY A VSETKO SLAPE JAK MA

Naposledy upravil(a) neomilosi dne 24.8.2012, pát 22:06, celkem upraveno 8 x.
AR 166 2,4 JTD 99 TMOVOMODRA METALIZA
Elektronika bosch ( kterou maj alfy u immo) ke hodn nachylna na podpeti v siti. Uz je znamo nekolik pripadu mrtvych immoboxu Pokud odejde jednotka tak nni jina moznost nez vymena za novou/ jinou Immo se sice da emulovat, ale ktomu je potreba funkcni jednotky.
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
Ex: 156TS