PetrS píše:Děkuji všem za podněty, ale Alfu jsem vzdal. V 1.9 JTS velmi špatně prodejná, zbytečně velká spotřeba a relativně malý dveře u kufru je pro mě špatná kombinace : )
Asi zalezi na tom, co od auta ocekavas, o spotrebe jsi mluvil, ze do 15ti litru pohoda...
Osobne jsem uvazoval o starsim VW Passat Variant, skoro novym VW Golf VI, dokonce uplne novem SEAT Ibiza ST [-o< ...
Mno nakonec jsem na 97% presvedcen o Alfe 159 SW a motorizaci 1.9JTDm nebo 2.4JTDm.
Svezl jsem se 2.0JTDm, 1.8TBi (v obou pripadech hlavne kvuli tomu, abych si auto poradne prohledl), a diky
Hampicemu... za coz mu velice dekuji, protoze mi to hodne pomohlo... jsem mel moznost se svezt s motorizaci 1.9JTDm 110kW
1.9JTDm 110kW je podle me pro bezneho cloveka absolutne dostacujici motorizace, zatah motoru je na urovni a opravdu linearni, coz me hodne prekvapilo.
Zvlast po te, co jsem mel moznost se svezt s motorizaci 2.0JTDm 170PS, ktera ma teda na muj vkus turbodiru hlubokou jak Macocha, tak 1.9JTDm 110kW tahne prakticky od 0 do nevim kolika otacek linearne...
1.8TBi jede opravdu moc pekne, ale spotreba byla teda vysoka... se svym youngtimerem (1.8 8V kompresor) se skoro 200PS jezdim o vic jak 3 litry mene... a to se neloudam... je teda fakt, ze vaha auta je nekde jinde...
S 2.4JDTm se jeste snad aspon jako spolujezdec svezu... musim zavolat jednomu clenovi alfistovi...