Ano 16" bude na sněhu lepší. Otázka zní kolik procent zimních jízd máš na sněhu a kolik na suché nebo jen mokré vozovce?alf159 píše:Asi to je v tomto vlákně OT, ale když se na zimu dají 16 na které se dají užší (205) a vyšší pneumatiky - tak to přece do sněhu a břečky musí být lepší ne? Drhnutí podvozku moc nechápu - když se dodrží předepsané rozměry - tak je vyšší guma a kolo je +/- stejné ne?
Letos dojíždím 17 zimáky.. ale zvažoval jsem variantu na léto 18 Cannes a za zimu 16
Vzhled je jasné mínus, ale pokud by jízda byla bezpečnější, asi bych ty 16 v zimě přežil.
To co mám teď - 225/50/17 mi ve sněhu přijde jak kdyby místo kol byly sudy![]()
A v létě jak už jsem psal je absolutní pakárna ty kola mýt - 15 hranatých paprsků je jen pro absolutní fajnšmekry přes mycí proces.
mas za coDanopanci píše:Na 159 sú najkrajšie originály a WSP. Keď som zháňal zimné R17 plecháče - tak do užšieho výberu boli zahrnuté aj ENZO R - ale nakoniec som kúpil originály od ALFISTU z Košíc - za čo mu veľmi pekne ďakujem
Tak koukám, že tady přece jen někdo má stejnou barvu a dokonce i hagusy, jen ty kola úplně jiné, takže jsem dostAndy159sw píše:Tieto mam ja nazimu.
No já jsem z Ostravy a v zimě 1x za týden vyjíždím do Beskyd s dětma na lyže - a sníh je všude :-) teda když je. Třeba na Sachovu studánku jsem min. týden nevyjel a sáňkoval jsem se s Alfičkou z kopečka zpětAno 16" bude na sněhu lepší. Otázka zní kolik procent zimních jízd máš na sněhu a kolik na suché nebo jen mokré vozovce?
Nevím jaký je obvod 16" ale třeba na 17" je 159ka nižší než na 19" o několik cm (cca 2-4). Ověřeno na zvedáku ze kterého sjela Adamova 2,4ka na 19" a když jsme zajeli mojí 2,4kou tak se pod ní packy zvedáku nedostaly.
Tak podla prepoctu to nikdy nebude par cm dokonca o 4cm :-) .......bud ste boli inak zatazeny inak nahustene pneu, popripade opotrebenie pneu, a ked das auto zo zvedaku dole vatsinou neklesne este upne na max - musi prepruzit....atd atdSgt. píše: Nevím jaký je obvod 16" ale třeba na 17" je 159ka nižší než na 19" o několik cm (cca 2-4). Ověřeno na zvedáku ze kterého sjela Adamova 2,4ka na 19" a když jsme zajeli mojí 2,4kou tak se pod ní packy zvedáku nedostaly.
alf159 píše: Ale to že je 19 disk vs. 17 disk rozdíl ve velikosti kola.. jak to pak má třeba PP s ujetýma kilometrama - a měřením rychlosti? Když dám větší kola, tak "najezdím méně Km" ??
Vladiss1 píše:Tak podla prepoctu to nikdy nebude par cm dokonca o 4cm :-) .......bud ste boli inak zatazeny inak nahustene pneu, popripade opotrebenie pneu, a ked das auto zo zvedaku dole vatsinou neklesne este upne na max - musi prepruzit....atd atdSgt. píše: Nevím jaký je obvod 16" ale třeba na 17" je 159ka nižší než na 19" o několik cm (cca 2-4). Ověřeno na zvedáku ze kterého sjela Adamova 2,4ka na 19" a když jsme zajeli mojí 2,4kou tak se pod ní packy zvedáku nedostaly.
ved matematika nepusti
225/50/17 - 657 mm
235/40/19 - 671 mm
takze priemer je 19" o +14mm a to je na vysku auta urobi 7mm ;-)
205/55/16 - 632 mm
215/55/16 - 643 mm
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google [Bot] a 2 hosti