Příspěvek
od Tanguero » 11.10.2013, pát 08:20
Hlásím se do klubu špatných startérů. Projevuje se to při studeném startu tím, že motor se snaží chytit, ale malou chvilku koktá jen na tři a pak se sebere a už jede. Doprovázeno efektem bílého kouře z výfuku. Takže klasika, nespálená nafta, jako když se na vojně nahazovali Ventry.
1. Auto nemá klapky už leta, ty tohle nedělají ani náhodou, žádné jiné problémy motor nedělá. Táhne jak má, volnoběh v pořádku, spotřeba normál.
2. Baterka byla origo, těsně před smrtí, jen to, že jezdíme každý den a máme garáž ji drželo při životě. Koupil jsem novou, stříbrnou Vartu, teď to teda o hodně líp točí a celý ten startovací efekt se zkrátil, ale je tam pořád. Aspoň mám jistou zálohu energie na nejeden další start, pokud nechytne napoprvé.
3. Žhavky mají odpor v pořádku, ale některé jsou taky 6 let staré a 280kkm na hřbetu. Při druhém nažhavení chytá studený motor o poznání líp. Setkali jste se někdo s případem, že žhavky byli při měření cajk a přesto nežhavili jak mají?
4. Vstřiky - od novoty se na ně nesahalo, za chvilku budou mít 300kkm. Mám v servisním plánu repasi, ale až na jaře. Černochu, jak se projevuje špatný vstřik? Poznám to i při jízdě? Ty jsi říkal, že ho jdeš měnit.
5. Malý tlak ve válci u studeného motoru - možná jsou tam ty pitomé praskliny hlavy mezi ventilama - mám v plánu si tlaky nechat přeměřit, ale novou palici kvůli chvilce při startování asi kupovat nebudu.
Uf, jak říkal Zdeněk, kluci neřešme to, pokud ji nastartujem, tak jezděme, ale musel jsem se z toho vypsat, protože mě to trápilo.
AR 159 SW 1.75 TBI Ti
ex AR 159 SW 1.9 16V JTD