Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
Re: Pokec o Alfě 166 (krátké dotazy, dojmy apod.)
Ahoj kluci,
poradíte mi prosím někdo jakou spojku vybrat ?
Mám AR 166 2.0 T.Spark, 1970ccm, 110 kW, 150HP (r.v. 2003)
problém mám v tom, že nevím jaký průměr spojky je pro tento vůz, na výběr mám z 235mm a 240mm.
Pokud by bylo jasné jaký průměr je ten spravný ještě bych byl rád o Vaše doporučení spojkové sady, případně i setrváku.
díky za odpověď a ať to jezdí.
poradíte mi prosím někdo jakou spojku vybrat ?
Mám AR 166 2.0 T.Spark, 1970ccm, 110 kW, 150HP (r.v. 2003)
problém mám v tom, že nevím jaký průměr spojky je pro tento vůz, na výběr mám z 235mm a 240mm.
Pokud by bylo jasné jaký průměr je ten spravný ještě bych byl rád o Vaše doporučení spojkové sady, případně i setrváku.
díky za odpověď a ať to jezdí.
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak se mi úspěšně podařilo dodělat do mé alfy originální zesilovač a subwofery. Musím říct že to hraje světově
A taky musím poděkovat carschovi že mi poskytl vše potřebné a vydoloval ten kabel
a alfimu že mi ochotně telefonicky a hlavně dobře radil co a jak
Už bych to fakt podruhý nedělal, tahat se s tim kabelem je něco šílenýho, sem celej pořezanej
ale pro ten zvuk to stálo 
A mimochodem nevíte co je to za nezapojený kabely? Narazil sem na ně pod tim koženym deklem u nohou spolujezdce.

Shot at 2012-07-27

Už bych to fakt podruhý nedělal, tahat se s tim kabelem je něco šílenýho, sem celej pořezanej

A mimochodem nevíte co je to za nezapojený kabely? Narazil sem na ně pod tim koženym deklem u nohou spolujezdce.

Shot at 2012-07-27
Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Neví někdo, jak u 166 FL sundat tapec spolujezdce bez poškození? Myslím, že to nebude problém, jen nevím ten správný postup a nechci nic ulomit.
Předem Vám děkuji za rady.
Petr
Předem Vám děkuji za rady.
Petr
166 JTD ´05
Nic se nepáčí,jen se odšroubují všechny šroubky,kterén uvidíš,pozor ale pod reprákama jsou další šroubky,tudíš musíš sundat i repráky,pak už to jen drží na takových kolíčkách po obvodu tapecu,nic složitýho 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Myslíš tapec dveří nebo ten polstrovaný kryt co je jako by součástí středového tunelu a spolujezdec ho má u levé nohy?Pokud je to ta druhá možnost tak by ho měl držet jeden šroubek s plastovou hlavičkou a jde na tom tapecu vidět.Pokud už je tam jen stříbrný kroužek tak se někdo neobtěžoval tam ten šroubek dát zpátky.V tom případě stačí celí tapec jen v pulce podebrat rukou a zatáhnout.Je pružný tak že by jsi mu neměl nic udělat.
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Díky za rady. Půjdu to zkusit sundat. Já měl repro nastavené na levou stranu, a když jsem to vycentroval, tak zejména při přejezdu nerovnosti pravý reprak vynechává. Vidím to asi na uvolněný konektor nebo něco takového.
166 JTD ´05
Tak snad vyřešeno. Jinak tapec dolů nešel. Nevěděl jsem, že ho nemusím celý sundavat a jde ven jen samotný reprák. byl uvolněný konektor. Teď to už funguje parádně.
Petr
Petr
166 JTD ´05
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Napíše mi někdo číslo do ePERU na pedály do 166? Konkrétně potřebuju objednat brzdovej, mam ho už dost ošoupanej a spojkovej je jako novej 

Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
- alfi166silver
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
60511695, je to sice na spojku, ale na tomhle by měl bejt znak AR. Když si objednáš dle eperu gumu na brzdovej pedál, je jen vroubkovaná. Maj identický rozměry.
www.znackoveoleje.cz - oleje a maziva Selenia a nejen to
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
FACEBOOK www.facebook.com/znackoveoleje.cz
AR 159 SW 2,4 JTDm 147 kW
Tak dneska chvili kontrolka - ulozena chyba P0220, asi plynovy pedal, blbe to pritom reagovalo na mensi pridani plynu a nesel ani tempomat, pak se to nejak zahadne opravilo... Vymenit snimac asi docela drahe, ze? Nebo mam nejdriv proverit kontakty?
Omega B 3.0 MV6 combi AT, co s ni?
Mondeo 1.8i combi - jede a jede a jede... jen trosku hnije ;-)
Alfa Romeo 166 2.4JTD, pracant
Alfa Romeo 166 2.0 TB - PRODANO
Megane cabrio 2.0 IDE - pokladnicka mazlik ;-)
Mondeo 1.8i combi - jede a jede a jede... jen trosku hnije ;-)
Alfa Romeo 166 2.4JTD, pracant
Alfa Romeo 166 2.0 TB - PRODANO
Megane cabrio 2.0 IDE - pokladnicka mazlik ;-)
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Díky 

Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
-
reiko34
- Kontaktovat uživatele:
čaute mam problem se svoji alfou 166 je to 2.4 JTD. Problém je v tom že se mi vždy cca po 20km vypne tachometr a rozsvítí se chyba ABS a porucha brzd. čidla ABS jsou v pohodě přístrojovka je taky ok. Jediné co úplně v pořádku není je Alternátor davá jen 13.8 V - může být chyba i v Altíku?
budu vděčný za jakoukoliv radu.
budu vděčný za jakoukoliv radu.
JardaB -Co s tím snímačem polohy plynového pedálu tady byl většinou problém tak často pomohlo ustřihnout hned za ním zásuvku a kabely spájet na přímo.
reiko34- Pokud těch 13,8V je při zapnutí všech možných spotřebičů tak bych v tom problém neviděl. Dobíjení se má pohybovat v rozmezí cca 13,8-14,2. A jak je na tom baterka? Zkus si když půjčit baterku a uvidíš. Jinak tachometr si bere informace s ABS jednotky. A jak víš že máš čidla Ok?
reiko34- Pokud těch 13,8V je při zapnutí všech možných spotřebičů tak bych v tom problém neviděl. Dobíjení se má pohybovat v rozmezí cca 13,8-14,2. A jak je na tom baterka? Zkus si když půjčit baterku a uvidíš. Jinak tachometr si bere informace s ABS jednotky. A jak víš že máš čidla Ok?
-
reiko34
- Kontaktovat uživatele:
-------------------------------------------------------------------------------------------Zip166JTD píše:JardaB -Co s tím snímačem polohy plynového pedálu tady byl většinou problém tak často pomohlo ustřihnout hned za ním zásuvku a kabely spájet na přímo.
Cau vedet samozřejmě nemůžu ale proč teda ráno auto funguje a odpoledne už ne. čidlo je vlasně cívka takže na měření by byl potřeba Osciloskop který doma memám. Takže 100% jistotu že je nějaké čidlo pryč mít nemůžu. Baterka je asi měsíc stará 74aH. Bývalý majitel mi tvrdí že to dělá od té doby co vyměnil Baterku a nechal repasovat Alternátor Proto myslím že problém bude někde tady. Dá se nějak rozebrat a vyčistit ABS jednotka?
Netuším zda se dá čistit ale informace o rychlosti má ABS s čidel tak kde jinde by mohla být chyba.Abs jde napíchnout na diag. a ta ti už řekne jak které čidlo měří. Spíš mě zaráží ta 74 baterka. V bejvalce i v téhle mám 100ah. Dává se to od výroby.
-
reiko34
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska jsem na to přišel je to určitě alternátor, chyba ABS a tachometr nejdou když je napětí na baterce pod 13.4 jakmile vyleze na 14 a něco vše funguje jak má. Nevím jak s tou baterkou ale myslím si že Ah by neměli hrát roli. nebo mi nepříde až takový rozdíl mezi 74Ah a 100Ah to by z hlediska funkce nemělo mít vliv.
reiko34 přesun dotazy a poznatky třeba sem at mají ostatní příště jednodušší diagnostikovat závadu.
viewtopic.php?f=18&t=11389
viewtopic.php?f=18&t=11389
- Ladin 164V6
- SemTuFurt
Podle mne to nebude ono, kdyby bylo napeti 11V tak tomu verim, ale pres 13V je to OK...
No dej pak vedet

AR 164 3.0 24V Super 171kW Nero601 92' (Zombie - la machina arrogante)
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
Bmw 3er M3 3.2 Convertible Alpinweiss3 98'
Bmw 3er M3d2 SportWagon TitanSilber '06
Renault Kangoo 1.2 16V '08 :D
Vždycky všechno OFF...
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Jak by se dal opravit středový tunel? Posledně jak sem ho měl venku tak sem ho chtěl pořádně vyčistit a na některých místech ta barva či co to je začala slejzat dolu a pod tím se objevují černý tečky. Jediný co mě napadá je přestříkat to ale ten povrch je jakoby strukturovaný a a takový gumový, to barvou nedosáhnu. Co s tím? Nebo to nechat potáhnout koženkou stejné barvy?
Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Zdravim vsechny,
Nevim, zda se s tim nekdo setkal, ale rano po opravdu velke brource a vydatneho deste jsem nasel vodu na podlaze. Premyslim, kudy tam mohlo tect. Vse kolem co bylo vyvisene, tak bylo suche, jen ciste podlaha pod nohama.
Auto stalo jakoby bokem ke kopci a na prahach a dverich bylo ak dost uschleho blata, listi, jehlici a vselijakeho bordelu..
Myslite si, ze by tam mohlo natect skvirou mezi dvermy a prahem? Nebo je upcany nejaky odvodnovaci kanal? Pripadne jine zkusenosti, kudy treba casto do 166 tece? Diky za rady.
Petr
Nevim, zda se s tim nekdo setkal, ale rano po opravdu velke brource a vydatneho deste jsem nasel vodu na podlaze. Premyslim, kudy tam mohlo tect. Vse kolem co bylo vyvisene, tak bylo suche, jen ciste podlaha pod nohama.
Auto stalo jakoby bokem ke kopci a na prahach a dverich bylo ak dost uschleho blata, listi, jehlici a vselijakeho bordelu..
Myslite si, ze by tam mohlo natect skvirou mezi dvermy a prahem? Nebo je upcany nejaky odvodnovaci kanal? Pripadne jine zkusenosti, kudy treba casto do 166 tece? Diky za rady.
Petr
166 JTD ´05
- lada.blaha
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Mě voda natekla po bouřce na podlahu za řidičem, dělá mi to těsnění okna v horním rohu dveří, je tam trošku natržený. Pak to steče po tom vnitřku přes práh až na podlahu. Ale třeba když sem to myl wapkou tak sem tenhle problém neměl, a to sem schválně pral vodu na to místo jestli to tam nateče nebo ne. Nevim no, prostě AlfaAdams píše:Zdravim vsechny,
Petr

Alfa Romeo 166 3,0 V6
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
Fiat Seicento Sporting
Škoda 110R
No na Wapce jsem taky problem nemel, a to jsem to schvalne pral na tesneni dveri, okne a podobne.
U Passata mi teklo u sloupku mezi dverma, a taky jen po islnem desti.
No uvidim, snad tolik prudkych bourek nebude a mam jeste to stesti, ze stoji vetsinou v garazi, kdyz jsem doma.
U Passata mi teklo u sloupku mezi dverma, a taky jen po islnem desti.
No uvidim, snad tolik prudkych bourek nebude a mam jeste to stesti, ze stoji vetsinou v garazi, kdyz jsem doma.
166 JTD ´05
-
reiko34
- Kontaktovat uživatele:
Tak si mel pravdu alternátorem to není, v sobotu a v neděli jsem prováděl měření a vůbec nevím čím to teda může být, měl jsme půjčený i osciloskop a čidla jsou OK takže zbývá celá jednotka a nebo teda ta baterka což mi příde jako úplně nepravděpodobný.Ladin 164V6 píše:Podle mne to nebude ono, kdyby bylo napeti 11V tak tomu verim, ale pres 13V je to OK...No dej pak vedet
"SLÍZÁ" MI LAK !!
Chlapi, hledal jsem tu podobný téma, ale nenašel jsem. To auto nebylo stříkaný, jak jsem si myslel, ale prej to je nemoc italských aut. Že prý zkrátka chybí v tom laku nějaká složka proti slunci. Vy ostatní máte auta krásný, u nikoho jsem to neviděl a pochybuju, že jste dělali všichni celolak. Střecha, zadní víko kufru, nárazník zadní, celý lem nad dveřmi spolujezdce, od víka nádrže až po zrcátko spolujezdce. Jenže se to začíná objevovat všude. Ve dvou lakovnách (a to nemyslím žádný garážisty) mi nezávisle potvrdily, že ten lak je origoš, měřili mi to. Nevím, co s tím dělat. Čekat, stříknout jen to co je blbý, nebo celolak? Po zimě se to zase zhorší. A teď v tom podělaným slunečným počasí to žere jak kyselina. Díky za rady, případně zkušenosti, jesli jste to někdo řešil.
P.S. To co vidíte na obrázku je ještě zlatý, teď je to po čtyřech měsících ještě horší - o dost. Jo, ten nárazník není cvaklej, fakt to jen praská - je to tam na více místech - loupe se to.

Chlapi, hledal jsem tu podobný téma, ale nenašel jsem. To auto nebylo stříkaný, jak jsem si myslel, ale prej to je nemoc italských aut. Že prý zkrátka chybí v tom laku nějaká složka proti slunci. Vy ostatní máte auta krásný, u nikoho jsem to neviděl a pochybuju, že jste dělali všichni celolak. Střecha, zadní víko kufru, nárazník zadní, celý lem nad dveřmi spolujezdce, od víka nádrže až po zrcátko spolujezdce. Jenže se to začíná objevovat všude. Ve dvou lakovnách (a to nemyslím žádný garážisty) mi nezávisle potvrdily, že ten lak je origoš, měřili mi to. Nevím, co s tím dělat. Čekat, stříknout jen to co je blbý, nebo celolak? Po zimě se to zase zhorší. A teď v tom podělaným slunečným počasí to žere jak kyselina. Díky za rady, případně zkušenosti, jesli jste to někdo řešil.

P.S. To co vidíte na obrázku je ještě zlatý, teď je to po čtyřech měsících ještě horší - o dost. Jo, ten nárazník není cvaklej, fakt to jen praská - je to tam na více místech - loupe se to.
Alfa Romeo 166, 2,4 JTD, 10V, 100kW, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Ford Focus 2.0, 16V, 90kW, Ghia, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Citroën Xsara 1,8, Exclusive, r.v. 1999, šedá metalíza
ex. Citroën ZX 1,6, Advantage, r.v. 1991, černá barva
ex. Ford Focus 2.0, 16V, 90kW, Ghia, r.v.1999, šedá metalíza
ex. Citroën Xsara 1,8, Exclusive, r.v. 1999, šedá metalíza
ex. Citroën ZX 1,6, Advantage, r.v. 1991, černá barva
To je divný.Pár alf už jsem viděl ale tohle se mi nezdá.Ten nárazník mi připadá jako by do tebe někdo narazil jelikož přesně tak (myslím tím ty podélné prasklinky) vypadal i můj na bejvalce když jsem nabral Fabii. Ale ta střech !!!! Nevím může se stát že je to vada ve výrobě i když myslím si že by se to ukázalo dřív a né po 12letech. Nechci tě strašit ale lidi jsou někdy pěkné kur.. a ani bych se nedivil že ti někdo na ni čváchl třeba kyselinu.I když kdyby to byla kyselina šlo by to až na plech. No vypadá to na celolak.