Nejde nafta ..
Nejde nafta ..
Čus všichni, sousedovi z ničeho nic přestala jít nafta do motoru (aspoň to tak vypadá). Chová se to uplně stejně, jako když stávkuje imobilizer, ale kontrolka klíčku normálně zhasne. Tímto jsem chtěl požádat někoho z Prahy kdo má diagnostiku jestli by za nějakou úplatu nepřijel a nenapích to. Stojí to kousek po Strahovem na Praze 5. Nebo jestli nevíte o někom poblíž s diag.
Předem díky za rady a odpovědi. Jo a je to 156 2.4 JTD 103kw.
Předem díky za rady a odpovědi. Jo a je to 156 2.4 JTD 103kw.
EX:
Docela dost, hlavně od modrobílé vrtule ..
A.R. 166 2.4 JTD super sedan pro prďuchy ..
A.R. 145 TS už neni :o(
A.R. 156 2.4 JTD 2002' Ex
A.R. GTV 3.0 V6 24v už dělá radost jinde :o(
The dark side of the Force
Docela dost, hlavně od modrobílé vrtule ..
A.R. 166 2.4 JTD super sedan pro prďuchy ..
A.R. 145 TS už neni :o(
A.R. 156 2.4 JTD 2002' Ex
A.R. GTV 3.0 V6 24v už dělá radost jinde :o(
The dark side of the Force
Re: HELP ! Nejde nafta ..
Ahoj zkus odpojit přívod nafty co jde do palivového filtru z nádrže a otoč klíčkem pokud ti nepujde nafta tak je nejspíš v prd... čerpadlo, ted jsem to řešil u táty, ten samej motor uklepal se napájecí kabel čerpadla v nádrži
Lubo - Alfa Romeo Giulietta 2.0 JTDm 170 HP (2010)
Re: HELP ! Nejde nafta ..
Mám úplne rovnaký problém. Len čerpadlo mi ide. Ked nalejem naftu do čerpadla tak auto chvíľku ide. Akonáhle dôjde, už nedokaze nasat do toho plastoveho obalu... Skúsil som ho vyčistiť ale bezúspešne. Kadiaľ sa vlastné dostáva nafta k saciemu kosu čerpadla( do toho plastoveho obalu).
Lancia Kappa Sw 2.4jtd, Alfa Romeo 147 1.6eco lpg ,ex Alfa Romeo 156 1.6ts, ex Fiat Punto Hlx 1.9jtd, ex Fiat Bravo 1.9 jtd,
Re: Nejde nafta ..
cez prepad tam nateka skontroluj ci neni upchaty
Alfa 159 2.4 jtdm full vybava na objednavku DPF OFF KAT OFF EGR OFF SWIRL OFF turbo GTB2056V cca 290ps 550nm tlak 1900davka 100mm3 Sarkan chip on ;-)
Taky může být v čoudu redukce tlaku paliva,v mém případě 

Volvo S60R 2.5T AWD 255kw 500Nm +3"downpipe
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Toyota celica T20 1.8i 85kw
Smart Fortwo 0.8cdi 30kw
Skúsim pozrieť. Ale po prečítaní podobných problémov na iných fórach spejem k záveru že musím mať niečo v nádrží, čo ucpava spodny saci ventyl. Ked mám plnú nádrž auto ide, čerpadlo nasáva cez vrch. Akonáhle dôjde poklesu na tretinu auto zdochne a je počuť len bublanie.
Lancia Kappa Sw 2.4jtd, Alfa Romeo 147 1.6eco lpg ,ex Alfa Romeo 156 1.6ts, ex Fiat Punto Hlx 1.9jtd, ex Fiat Bravo 1.9 jtd,
Zdravim, dneska mi zrejme prestalo fungovat cerpadlo nafty, nebo je neco s tlakovym cerpadlem, netusim. Po nastartovani hodi hlasku system motor control failure a hned chcipne. Stojim uprostred silnice v plzni. Kdyby nekdo vedel o nejakem odbornikovi v Plzni, dejte vedet prosim. Je to akutni. (Případně 737 417 685).. Díky.
AR 156 1,9 JTDm 16V
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To muze byt jen cidlo na klice. Chce to napichnout na PC a kouknout
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Delta HPE HF16v Turbo
Lancia Delta HFIntegrale 8v
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
IVECO DAILY I odtahový speciál
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Tak v sobotu opět stejná situace, auto chcíplo po jízdě Plzeň-Chomutov. Chyba system motor control failure. Po 5 startech klesly otáčky a chcíplo to. Na šestý start vše ok, rozjel jsem se, trochu to cuklo a pak už to jelo normálně. Zítra jde na examiner, tak uvidíme. Možná to opravdu bude snímač kliky/vačky.
AR 156 1,9 JTDm 16V
Tak diagnostika hodila chybu všech 4 vstřiků, i když auto startuje a běží i s jedním odpojeným vstřikem. Už jsem z toho jelen. Hlavně nechápu, že měsíc se mi to nestane a pak se to objeví z ničeho nic..
AR 156 1,9 JTDm 16V
Zdarec, dneska se mi stalo to stejny najednou auto pri jizde zdechlo a kdyz nastartuju tak mi hned zase chcipne chybu mi to vyhazuje - P0262 cylinder 1 injector (3)
nevite nedko jestli by to moh delat treba palivovej filtr popřípadě co bych moch zkusit abych zjistil vic ? diky
nevite nedko jestli by to moh delat treba palivovej filtr popřípadě co bych moch zkusit abych zjistil vic ? diky
a ty tam pises ze ti to jelo bez vstriku to si jeden uplne odpojil a jelo to jen se trema?
a docela by me zajimalo jestli se to nejak projevi ze dodelava vstrik me ato jelo porad normalne a najednou chciplo
a docela by me zajimalo jestli se to nejak projevi ze dodelava vstrik me ato jelo porad normalne a najednou chciplo
Hlásí to chybu vstřiků, ale kdyby byl špatný nějaký vstřik, tak by to na 3 vstřiky neběželo asi, zkoušel jsem odpojit i 2 a pořád běžel na 2 a pak se ostatní po připojení krásně chytnou. Takže bude problém asi někde v elektronice. Netušim.
AR 156 1,9 JTDm 16V
aha to je zajimavy asi ten prvni zkusim taky odpojit
Dneska po cestě do práce opět to samé, bohužel tentokrát jsem už neodjel. Hned po startu spadnou otáčky a chcípne to. Naskočí v pohodě i na 3 zapojené vstřiky, ale otáčky neudrží a hned se to udusí.
AR 156 1,9 JTDm 16V
Co tak hle DRV ventil. Už jsem kdesi zažil že byl na něm jen naprasklý ten o-krouže a pak to dělalo všelijáké koFotiny.A RJ ani nic nehlásila.Je to jen nápad.Ale za zkoušku nic nedáš.
Ps:
Tady ho mají pěkně ofocený a i kde ho najdeš.
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... ?tid=20782
Ps:
Tady ho mají pěkně ofocený a i kde ho najdeš.
http://www.peugeot-club.com/forum/viewt ... ?tid=20782
Ex 166 JTD 100kw (nedobrovolně EX )
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Ex 166 JTD-M 129KW (je čas na změnu)
159 1.8 Mpi kočár kolem komína
Já jsem zjistil, že špatně těsní první vstřik, utíká tlak (viz diag). Na 3 vstřiky je problém pryč. Ale jakmile zapojim první vstřik, tak to chcípá.

AR 156 1,9 JTDm 16V
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
to je jasný, protože začne utíkat tlak z railu do přepadu. Stačí vyměnit trysku ve vstřikovači, stojí 1500,-
- Dresik
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
To kontrolujes pres FEs? Kde tam se da otestovat kazdy vstrik extra?
Alfa Romeo MiTO 1.6 JTDm
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Alfa Romeo 75 1.6carb
Lancia Beta 1300
Fiat Punto Cabrio
Ex-156 GTA,JTDm,...
ITALMOTORI servis
Jj, mám FES 2.5.. Ještě se chci zeptat. Když prohodím konektory na vstřikách, tak to nebude žádný problém, že ?
AR 156 1,9 JTDm 16V
- Kůrkyn
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
to nemůže přeci jít, když změníš pořadí... 

- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
a navíc každý vstřik má svůj kód který se dává do jednotky ten je unikátní ke každému vstřiku a vždy vydává stolice pro každý kod nový z kodu si jednotka bere vše potřebné včetně dávkování. Proto se při výměně zadává do jednotky nový kod, stolice při repasu vytiskne kod nový ke každému vstřiku zvlášť.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts