Nové řízení

Odpovědět
Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Re: Nové řízení

Příspěvek od Balanta » 28.2.2013, čtv 21:30

Envel píše:Páč nevím, ale pokud si brnkneš do AF centra, tak ti snad hrubou kalkulaci řeknou i po telefonu.
Bude to raketa, tak za 30 včetně práce, ale mohlo se to změnit.
Neboj, taky mě to čeká, jen netuším kdy, ale spíš zkusím repas, to bude kolem 10.
Zatím to není aktuální , jen se snažím to zjistit at vim na co se mam připravit. Mám problém který řeším dlouhodobě pří točení volantem do práva hlavně za studena něco kopne(klepne) do volantu.myslel jsem si ze je to způsobeno čepy ale na ramenach nebo cepy na řízení ale na srazu v Trenčíně jsem se dozvěděl ze by to mohlo způsob ovát řízení, ze dostalo ránu někde a rád se to oziva, jediná možnost je nejspíš vyměnit řízení. Nevím co udělat, psal jsem do AF centra tak my odpověděli ze bud to může děla: problém může být způsoben vadným horním uložením př. tlumičů, závadou převodky řízení v kombinaci s abnormální vůlí kulových čepů spodních ramen př. nápravy. Bez provedení kontroly vozidla lze závadu jen těžko odhadnout.
Takže Nevím co dál a připravují se na nejhorší.Nevím jestli vyměnit ramena a cepy řízení, nebo o cele řízení. Na technické jen vůle v čepech na rameni.
Jsem toho nešťastný, objevuje se to za studena(silnější pohnutí z volantem), za tepla to ne pozoruji.

Budu rád za každé informace a případnou radu .
Alfa Romeo Stelvio 2.9 QV

www.cyklobarbecva.cz

lukee
SemTuFurt

Příspěvek od lukee » 28.2.2013, čtv 21:48

Ivoš: pokud vím, tak v Brně v Azuře prodávají repasované řízení za nějakých 7 tisíc Kč. Kdybys to sám dovezl a nechal udělat třeba u Ďatka v Mošnově, tak to zas takový ranec být nemusí. Pokud pod autem nezůstává louže z řízení, tak bych to zas tak akutně neviděl. Zkus ošahat ty gumové prachovky tyčí řízení, jestli se po nastartování natlakují olejem nebo ne - neměly by. Pokud se do nich valí tlak, tak je jisté, že ty gufera v řízení už tečou, ale ven to nevyteče, protože tam jsou ty prachovky.

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 28.2.2013, čtv 22:27

lukas: tento pripad to neni.nic nece. Uz jstim bojuju rok a nemuzu na to prijit a cim dal vic me to stve .vymenil jsem axialni tyc loni na jare,myslel ze bude vse ok,v lete se to neobjevovalo.prisla zima a chladno a zacalo to delat. A prave ted na srazu jsem to probiral s panem Vrecnikem a ten to probral i v motorteku a snad by to mohlo delat rizeni , ze dostalo nekdy ranu a neco se tam podelalo a proto se to za studena vzpina a je ta odezva citit a za tepla se to rozpina a nedela to nic. Asi se tady stim nikdo nesetkal.

www.cyklobarbecva.cz

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 28.2.2013, čtv 23:44

Toto mi napsali pan Vrecnik : je to tak jak jsem říkal. Dnes byl kolega v práci a potvrdil mi moji teorii. Řízení dostalo ránu v tom bodě, kde dochází k "trhnutí" volantu. Pro potvrzení teorie kolega doporučuje návštěvu našeho servisu. Pak mi ještě napsal ze cepy Sim můžou souviset.

Fakt už Nevím, kdo poradí?

www.cyklobarbecva.cz

lukee
SemTuFurt

Příspěvek od lukee » 1.3.2013, pát 07:14

A servo kapalinu máš zelenou? Ona má v zimě o dost lepší vlastnosti než červená, kterou tam zpočátku dávali.

bobas
SemTuFurt

Příspěvek od bobas » 1.3.2013, pát 07:53

kluci v ostrave meli na dilne jeste nedavno repasovane rizeni, s tim, ze neni problem se dohodnout s nima na vymene, http://www.dilyfiatov.cz :)
AR 159 SW 2.4 jtdm... babička Máňa
AR Giulietta 1.4t-jet
AR Spider 2000 Veloce
a jiné...

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 2.3.2013, sob 10:04

Kapalinou to není.
Je vidět ze jsem zatím tady nikdo nesetkal s tímto problémem. :(
Budu muset na to přijít sám :wink:

www.cyklobarbecva.cz

Kůrkyn
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kůrkyn » 2.3.2013, sob 21:30

Balanta píše:
Envel píše:Páč nevím, ale pokud si brnkneš do AF centra, tak ti snad hrubou kalkulaci řeknou i po telefonu.
Bude to raketa, tak za 30 včetně práce, ale mohlo se to změnit.
Neboj, taky mě to čeká, jen netuším kdy, ale spíš zkusím repas, to bude kolem 10.
Zatím to není aktuální , jen se snažím to zjistit at vim na co se mam připravit. Mám problém který řeším dlouhodobě pří točení volantem do práva hlavně za studena něco kopne(klepne) do volantu.myslel jsem si ze je to způsobeno čepy ale na ramenach nebo cepy na řízení ale na srazu v Trenčíně jsem se dozvěděl ze by to mohlo způsob ovát řízení, ze dostalo ránu někde a rád se to oziva, jediná možnost je nejspíš vyměnit řízení. Nevím co udělat, psal jsem do AF centra tak my odpověděli ze bud to může děla: problém může být způsoben vadným horním uložením př. tlumičů, závadou převodky řízení v kombinaci s abnormální vůlí kulových čepů spodních ramen př. nápravy. Bez provedení kontroly vozidla lze závadu jen těžko odhadnout.
Takže Nevím co dál a připravují se na nejhorší.Nevím jestli vyměnit ramena a cepy řízení, nebo o cele řízení. Na technické jen vůle v čepech na rameni.
Jsem toho nešťastný, objevuje se to za studena(silnější pohnutí z volantem), za tepla to ne pozoruji.

Budu rád za každé informace a případnou radu .

U 156 tohle dělalo pouzdro na pravé straně, které je vložené do ocelového prstence a pak celá tahle sestava do skříně řízení. Prstenec reznul v prostoru mezi pouzdrem a rez tlačila na pouzdro a na hřeben. Ale projevovalo se to tím, že řízení šlo ztuha a těžko se dalo udržet auto v přímém směru. Podobně to bylo, když jsem dával nová pouzdra a ta nechal udělat hodně těsná. Po zahřátí se řízení taky sekalo. Ten Tvůj problém by mohl být v nějakém poškozeném zubu. Ale to by chtělo vypozorovat, jestli to dělá ve stejném místě. Zdá se mi to málo pravděpodobné. Chtělo by to řízení si odpojit od volantua od čepů a zkusit si sním zahýbat jen tak rukou, jestli by se na něco nepřišlo. Prostě tu situaci nějak nasimulovat.

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 3.3.2013, ned 14:19

tak dneska jsem to projizdel a za studena to udelalo na pravo i levou stranu toceni. Takze to nejspis vzpada na cepy. Budu muset navstivit servis,zkusim jeste jednot stk a uvidim na co prijdem :???:

www.cyklobarbecva.cz

braynshe
Nováček

Příspěvek od braynshe » 3.3.2013, ned 14:55

Mám ten samý problém, za studena lupe, za tepla vůbec. Myslel jsem si, že se časem projeví vůle, ale úplně se to vytratilo. Budu teď dělat druhý čep řízení i když nevykazuje závadu (první už mám za sebou) a kosti stabilizátoru, ale vzhledem k tomu, že se to teď neprojevuje, moc nám to neřekne. Určitě bych vyřadil horní ramena, ta mám zánovní...
To že se to projevuje za nízkých teplot podle mě ukazuje na nějakou gumovou součástku. Napadá mě souvislost se spodním ramenem, vytahané gumové uložení na nápravnici, nebo něco podobného.
Já mám spodní ramena zralá na výměnu, jak jsi na tom ty?
ex: AR 159 2,4 JTDm SW
exex: AR 156 2,0 TS SW
exexex: AR 156 1,8 TS

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 3.3.2013, ned 15:51

braynshe píše:Mám ten samý problém, za studena lupe, za tepla vůbec. Myslel jsem si, že se časem projeví vůle, ale úplně se to vytratilo. Budu teď dělat druhý čep řízení i když nevykazuje závadu (první už mám za sebou) a kosti stabilizátoru, ale vzhledem k tomu, že se to teď neprojevuje, moc nám to neřekne. Určitě bych vyřadil horní ramena, ta mám zánovní...
To že se to projevuje za nízkých teplot podle mě ukazuje na nějakou gumovou součástku. Napadá mě souvislost se spodním ramenem, vytahané gumové uložení na nápravnici, nebo něco podobného.
Já mám spodní ramena zralá na výměnu, jak jsi na tom ty?
Ještě jsem neměnil vůbec nic vše je originál ,jen jednu axiální tyč na straně řidiče. Na technické loni na jaře bez závady, jen vůle v čepech. no Nevím co to může být ale nechce se mi měnit vsechno :( akorát mi vadí že o vždycky za chladna dává to kopání do toho volantu :(
V letě to neudělalo ani jednou, jen jak se ochladilo a zacalo mrzout tak se to projevuje.

www.cyklobarbecva.cz

braynshe
Nováček

Příspěvek od braynshe » 3.3.2013, ned 17:10

Ano, přesně jak píšeš... v létě napohodu, dokonce i teď, když je nad nulou a v zimě rázy do volantu při zatáčení. Těžko popsatelné... S mým mechošem jsem na tom hodinu maturovali a nenašli jsme jedinou vůli. Zdála se mu vyběhaná hardy-spojka pod volantem, ale to je podle mě nesmysl. Ještě doplním, že jsem měl řízení měněné v záruce, takže by tem snad měl být ten novější typ (řešil předchozí majitel). Průsaky kolem axiálních tyček nemám. Jestli je teda problém ve střevech serva, jakože tomu všechno naznačuje, tak je to opravdu mizerný krám.
ex: AR 159 2,4 JTDm SW
exex: AR 156 2,0 TS SW
exexex: AR 156 1,8 TS

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 3.3.2013, ned 20:48

braynshe píše:Ano, přesně jak píšeš... v létě napohodu, dokonce i teď, když je nad nulou a v zimě rázy do volantu při zatáčení. Těžko popsatelné... S mým mechošem jsem na tom hodinu maturovali a nenašli jsme jedinou vůli. Zdála se mu vyběhaná hardy-spojka pod volantem, ale to je podle mě nesmysl. Ještě doplním, že jsem měl řízení měněné v záruce, takže by tem snad měl být ten novější typ (řešil předchozí majitel). Průsaky kolem axiálních tyček nemám. Jestli je teda problém ve střevech serva, jakože tomu všechno naznačuje, tak je to opravdu mizerný krám.
Jedině to můžou byt teda spodní ramena, v řízení bych problém neviděl. zvláštní je ze když trochu za chladna pojezdim tak se to trosku zklidní jsem zvědav jestli na to někdy přijdu

www.cyklobarbecva.cz

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 5.3.2013, úte 19:10

Dneska jsem zajížděl do garáže a v plném rejdu to písklo? Co to bylo, nevíte někdo?

www.cyklobarbecva.cz

F.a.n.o
Štamgast

Příspěvek od F.a.n.o » 6.3.2013, stř 10:33

Me to dela uuuplne to samy !!! Taky jen za studena a taky pri plnym rejdu,ale jen doleva... Ja mam pro zmenu vymeneny pravy horni rameno, jinak zatim v predni naprave vse origo (krome ted novych lozisek). Ukazoval jsem to znamymu a taky rikal ze nevi, ale ze by mi doporucil zacit vymenou kosti stabilizatoru (mam najeto 143 tis), ze to je "prkotina" a ze to se zacne ozyvat jako prvni, ale ze si nemysli, ze to je ono... :smt102
Za 2 mesice jdu na technickou, tak uvidim, co mi reknou... ale mam obavu, ze k tomuhle zrovna nic.
AR 159 SW 2,4 20V 147kw

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 6.3.2013, stř 11:43

tak pak dej vedet jak dopadlo a jak dopadla technicka

www.cyklobarbecva.cz

F.a.n.o
Štamgast

Příspěvek od F.a.n.o » 6.3.2013, stř 12:24

Balanta píše:Dneska jsem zajížděl do garáže a v plném rejdu to písklo? Co to bylo, nevíte někdo?
Piskani je v pohode, je to u dorazu protipretlakovy/odpousteci ventil
AR 159 SW 2,4 20V 147kw

F.a.n.o
Štamgast

Příspěvek od F.a.n.o » 6.3.2013, stř 12:25

Balanta píše:tak pak dej vedet jak dopadlo a jak dopadla technicka
Dam vedet, ale nemyslim si, ze zrovna na technicke by mi tohle pomohli vyresit, nebo objasnit pricinu... *varim varim
AR 159 SW 2,4 20V 147kw

Balanta
SemTuFurt

Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Balanta » 6.3.2013, stř 15:54

F.a.n.o píše:
Balanta píše:tak pak dej vedet jak dopadlo a jak dopadla technicka
Dam vedet, ale nemyslim si, ze zrovna na technicke by mi tohle pomohli vyresit, nebo objasnit pricinu... *varim varim
Já si myslím že ano :wink: a když ne tak budem tam kde jsme byli.

www.cyklobarbecva.cz

F.a.n.o
Štamgast

Příspěvek od F.a.n.o » 7.3.2013, čtv 06:40

Uvidime, kazdopadne uz mi to dela si myslim tak rok, nezhorsuje se to a dela to opravdu jen za studena a pri plnem rejdu doleva, coz zas tak casto nevyuzivam. Takze kdyby to byla nejaka blbina, tak to vymenim, ale na druhou stranu to uz moc neresim, protoze veskera snaha o odhaleni priciny uz selhala a menit postupne jednu vec za druhou abych odhalil tuhle "prkotinu", tak na to nemam silu ani penize :roll:
Jeste kdyz nad tim premyslim, tak je to sice divny, ale mam pocit, ze pri couvani s plnym levym rejdem mi to nedela, jen pri ceste dopredu!!! Protoze plnej rejd davam jen pri najizdeni k baraku, coz jsem vyresil tak, ze si tam couvnu a za studena vyjizdim na druhou stranu, takze to neudela - aneb reseni problemu po cesku :smt040
AR 159 SW 2,4 20V 147kw

krteczek
Štamgast

Příspěvek od krteczek » 7.3.2013, čtv 15:08

měl jsem něco podobnýho:
po pár týdnech hledání příčiny nepravidelného jakoby drhnutí od PP kola při velmi pomalé rychlosti a plném levém rejdu porůznu při jízdě vpřed i vzad diagnostikován a následně odstraněn problém - uvolněný kabel v husím krku v podběhu (tuším čidlo abs...?). připevněno, drhnutí je pryč. napřed tedy taky nový kosti stabiku ale nebylo to ono. pořád jsem jezdil do italcaru a prudil, že to neustále drhne :smt040 jednou jsme tam jezdili krokem dokolečka asi 10 minut - napřed jsem chodil s autem a poslouchal já a on seděl a řídil a pak obráceně - sranda veliká!
Dodge Durango - 3,6 Pentastar - 2017, Alfa Romeo GTV - 3,0 v6 24v - 1998
ex Alfa Romeo 159 - 2,4 jtdm - 2005, Alfa Romeo 159 sw - 1,7 tbi - 2010, Dodge Durango - 5,7 HEMI - 2013

Martas 01
Štamgast

Příspěvek od Martas 01 » 3.4.2013, stř 21:23

Chlapi kolik pri vymena te kapaliny v servu je potreba litru nekdo pise neco o 3L ale to mi prijde moc nebo je to fakt 3L. Diky Martin.
EX:Alfa romeo 159 SW 2,4 JTD ti
EX: 2x 147 1,6 .

ssvd
Pozorovatel

Příspěvek od ssvd » 3.4.2013, stř 22:10

Tam jde o to jestli měníš na jinou barvu tak je to potřeba propláchnout a proto ji potřebuješ víc. Jinak je tam tuším něco pod 1,5 l takže bohatě stačí 2 l pokud nepotřebuješ proplach.
AR 159 SW 1.9 JTDm

ssvd
Pozorovatel

Příspěvek od ssvd » 3.4.2013, stř 22:18

Jinak co jsem si poslední dobou všim tak už se dá celekm bez problémů sehnat repasované řízení za slušné peníze např. elit ho má za necelých 10 000 už ve stálé nabídce nebo jsem za 14 000 viděl nové řízení od TRW což už se myslím dostáváme do "normálních" cen. Pryč jsou časy kdy to byla otázka 30 000 ted proste jen počkáme až to odejde, vyměníme a vesele jezdíme dál. :-D Jinak na dvojkové oktávce jsem nové řízení řešil právě minulý týden, odešlo na 160 000 a stálo od TRW 15 000 což je o 1000 víc než na alfu. :smt023 (O2 ma ale elektriku)
AR 159 SW 1.9 JTDm

Envel
SemTuFurt

Příspěvek od Envel » 4.4.2013, čtv 06:37

Servisovat OII vůbec není tak levné jak si mnozí myslí a ceny spíš lezou nahoru. Proti tomu ND na 159 evidentně klesají, takže nakonec to bude možná dost podobné. ssvd: Díky za solidní informaci, jednoho dne se hodí každému 159-tkáři.
Infiniti FX37
ex: AR 159 SW 2,4 JTDm - zlaté časy
ex: VW Passat 1,9 TDI

Odpovědět

Zpět na „159“