Mam prve skusenosti o jazdeni na Selenia 10W60 po 5000km. 2000km Normalne zmiesane jazdenie a 3000km dovolenka v Taliansku.
Spotreba:
Pri jazdeni po meste a po studenych startoch to zere viac, nedokazem to presne zmerat ale mam urcite trasy ktore jazdim a vyzera to ze oproti tomu 5w50 to ma tak o 0.5l mozno az 1L spotrebu benalu navyse. Ked idem dlhsiu trasu tak spotreba je vyssia len o malo - bezne sa mi podarilo pri kludnej jazde podla palubaku 6.6L /100km (realne okolo 7L/100) teraz mam obcas problem dostat sa pod 7L. Kola za to nemozu (merane na rovnakych zimnych).
Spotreba oleja:
Olej ubuda priblizne rovnakym tempom. Na tych 5000km som dolial 2.5L. Nejakych 1.5L som dolial ked som prisiel z dovolenky. Bol znacne pod riskou.
Rovno dolozim aj dalsie udaje.
Spotreba na dovolenke - 9.2/100km, Priemerna rychlost vyletu 74km/h. Dialnice medzi tachometrovych 150 - 160. Realne 145 - 155 km/h cize ziadne velke nahanacky alebo palby.
Trasa dovolenky bola z Bratislavy na Salzburg potom Dolomity (okolie Trento) kde sme za tri dni vela jazdili po okoli. Motor slape jak hodinky, z polovice nalozene auto neni problem na dialniciach v alpach udrzat v 150km/h na 5tku pripadne este zrychlovat. Na predchadzajucej 1.8TS bolo obcas treba podradit na 4.
Potom nasledovali menej narocne useky - dialnice medzi Florenciou, Sienou a cesta na Pisu. + Asi 300km po vinarskom okoli Chianti, systemom "stojim pri kazdom peknom vyhlade". Potom navrat smer Padova, Villach, Vieden.
Myslim ze spotreba paliva dobra ale ten olej

to aby clovek furt vozil plechovku Selenie so sebou

a pravidelne otvaral kapotu. Nechapem jak vobec mohli pustit na cestu take auto, ktore zerie 0.5l oleja a nema funkcne cidlo hladiny oleja (alebo ho vobec nema?). Netreba sa divit tomu ze sa tieto motory zadierali castejsie ako ostatne, je tu vela negativnych faktorov. Motor potrebuje kvalitnejsie mazanie, pravidelne dolievanie, nefunkcne cidlo, vecsina ludi to honi co to da, lacne auto a z toho vyplyvajuca zanedbana udrzba atd. atd.