original xenony na 166
original xenony na 166
Nazdar alfisti, potreboval by som radu o xenonoch na alfe 166. Na svojej alfe mám xenonové svetlomety od výroby, ale svietia veľmi do zeme. Motorčeky na naklápanie fungujú dobre, pri štarte sa zdvihnu a klesnú do pôvodnej polohy. Ale vidno tak na tri metre. Dal som tam nové výbojky (D2S), v alfa servise mi nastavili výšku svetiel , ale nepomohlo. Lúč svetla sa totiž nejak čudne láme. Keď stojím oproti stene a vidím na nej ako na ňu dopadá svetlo, tak vidím že svetlo slabšej intenzity svieti v správnej výške, ale asi o 50 cm nižšie svieti ďalší lúč a ten už je ozaj silný. Neviem čo je príčinou, takého lomu svetla . Stretli ste sa už s tým, príp. ste niečo podobné riešili? Diki za každú radu.
AR166 2,4JTD 100kW
hallo ...
je to čudné čítal som o tom na viacerých fórach, že s tými originál xenónmi majú alfisti problém
...počul som aj také názory, že tá slabá svietivosť je daň za tak malé svetlá
, ale s tým by som nesúhlasil ...ja nemám originál od výroby a svietia super
zatiaľ som sa ale tiež nikde nedočítal ako si s tým poradili
snáď ti tu niekto poradí... 

AR 159 1,9 JTDm 16V 110kW TI
AR 159 1,9 JTDm 8V 85kW/ex
AR 166 2,4 JTDm 20V 129kW Sportronic Luxury/ ex
AR 166 2,4 JTD 10V 100kW/ ex
AR 159 1,9 JTDm 8V 85kW/ex
AR 166 2,4 JTDm 20V 129kW Sportronic Luxury/ ex
AR 166 2,4 JTD 10V 100kW/ ex
Mně xenony taky dost blbě svítily. Vyměnil jsem výbojky, ale nic moc se nezlepšilo. Prvním problémem bylo, že mně při nasazování motorku kulička na konci ovládacího trnu nezaskočila do držáku čočky. Při nsazování motorku se musí motorek nasadit a potom se musí z otvoru pro dálková světla zatlačit na čočku, až zaskočí kulička do vybrání v držáku čočky. Musí se ozvat cvaknutí a po pootočení musí motorek zůstat viset na čočce. Pokud motorek po pootočení můžeš bez odporu vyndat, tak není kulička v čočce zaskočená. Trn potom jenom tlačí na čočku a světla jsou trvale sklopená. Druhým problémem bylo dynamické nastavení sklonu světel. Na levém rameni přední a zadní nápravy jsou držáky, ojnice a potenciometry, které při pohybu ramen mění náklon světel. Zadní držák jsem měl utrženej a přední ojnice byla vyvléknutá z držáku. Musel jsem koupit obě ojnice nové. Po výměně ojnic jsem nechal světla seřídit a teď už svíti suprově. Jedna ojnice stojí 600,- Když se postavím proti zdi, tak má obrys kuželů světel naprosto jasnou a ostrou horní hranu.
Alfa Romeo 159 SW - 2,4 JTDm
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
-
El_companero
Díly na nastavení světel jdou koupit jenom v origo servisu Alfa. Jedna ojnice stojí 600,- Kč. Měl jsem prasklý ještě i ten plech, který je přišroubovaný k ramenu. Protože ten blbej malej plech stál litr, tak jsem ten prasklej svařil. Potenciometrům většinou nic není, pokud nebylo auto bourané.
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
problém s reflektormi sa mi stále nepodarilo vyriešiť. Mám skontrolované aj snímače na nápravách. Už som v servise nechal peknú kopu peňazí a som už bezradný. Vážne uvažujem o kúpe obyčajných halogen. reflektorov Valeo a tam hodím HID sadu.Celkovo ma to vyjde na asi 17000sk za dva kusy.(xenon valeo je strašne drahý) Len neviem čo na to riadiaca jednotka, či sa jej to bude pozdávať, keď tam bude niečo iné ako má byť. Reflektory majú stále nejaký divný lúč. Porovnal som si lúče na iných alfách 166 a všetky mali lúče zo svetiel vertikálne rovnobežne a z mojich reflektorov vychádza lúč do tvaru obráteného V. viď foto. Tento lúč neviem zmeniť naklopením reflektora a ani šošovky. Neviem si s tým rady ani ja a ani mechanici v servisoch.

AR166 2,4JTD 100kW
Jestli ti funguje regulace sklonu a světla ti pořád svítí blbě, tak tam musíš mít tu výbojku blbě nasazenou a nebo tam máš jinou výbojku, než tam má být. Měla by tam být D2S. Čočka funguje stejně jako promítačka. Pokud není baňka výbojky v ohnisku, tak se světlo rozmaže a paprsek neudělá na stěně ostré kontury. Špatně nasazenou výbojku by ale měl automechanik poznat. Blbý typ by už ale poznat nemusel. Při troše snahy tam jde nacpat i D2R a potom to svítí blbě.
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
MB CLK 55 AMG
BMW 760 Li
BMW M3 Cabrio
MB ML 55 AMG
Jak se to svetlo rozebira ti nepovim, ale jestli je ta vybojka D2S tak to tam musi byt napsanyseržo píše:nemáte niekto skúsenosť, ako sa to svetlo rozoberá? Či je možné pozrieť dovnútra svetlometu na šošovku. A je na výbojke niekde značka D2S?
Alfa Romeo 159 2.4 JTDm Ti
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P
Alfa Romeo 156 Crosswagon
Ex Alfa Romeo 145 1.6 boxer R.I.P
- tomas
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
poradíte ještě někdo zda li jde ještě nějak nastavovat světlo? vyměnil jsem ty xenonové výbojky, světlo u spolujezdce super, ale to u řidiče mi svítí snad 10m před auto.. zvedal jsem to těma šroubama na max.. i když je fakt že to mam sníženo o 4,5 cm
Alfa Romeo 166 - 2,4 JTD full luxury packet and lowrider suspension