Tak po roce a půl bezproblémového ježdění přišla první nemoc na moji Alfinku.
Navíc to přišlo den před odjezdem z dovolené. Auto normálně jezdilo absolutně bez problémů.
Dojel jsem do jednoho města vypnu motor a jelikož jsem chtěl auto ještě srovnat v partkovacím chlívku tak jsem znovu otočil klíčkem abych nastartoval a co se nestalo už jsem nenastratoval.
Při otočení klíčkem v zapalovaní displej jen problikl a vyresetoval se pal. počítač a v palubovce jen cvakalo. Jinak nic. Dokonce už auto nešlo ani zamknout na dálku, až po několikátém pokusu se zamčelo. Nejdřív jsemsi myslel že asi baterka, ale nešlo to nakopnout ani přes kabely. Je sice fakt, že jak bylo auto napojený najinou baterku tak displej už svítil normálně i žhavení ale to opět bylo vše.
Nakonec po telefonátu se svým mechanikem mi řekl ať to roztlačím (ano panika mě popadla stejná naftu roztáhnout??!!

) no ujistil mě že rozvody byli dělaný a jsou ok tak opartně můžu. Nakonec se povedlo a auto chytlo a jelo zase normálně. Jen prostě nejde startovat.
Teď ji má mechanik ve své moci a uvidím co mi řekne. Snad to nebude nic vážnýho.
Dám pak vědět s čím přijde jestli to nebude uklepanej drát nebo tak něco.
Edit: Tak mi volal mechoš, že je prý baterka totálně v háji, vše proměřil a nikde jinde chybu nenašel diagnostika taky ok.

Takže to je dnes dobrá zpráva a z nemoci je jen obyčejná rýma. Jupíí, už na mě šly mory, když jsem koukal tady na fóru co má občas někdo za problémy.

Alfa Romeo 147 1.9 JTD 85kw r.v. 2003