Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
Re: Alfa Romeo 156 (pokec a vše kolem....)
Ten remeň by mal mať na sebe grafitovu vrstvu, no ked je na nič, tak takto píska ( takto mi to bolo vysvetlene). No skúsim pozrieť aj tie kamienky.
156 2.4 JTDm 20V 200ps...byvala policajtka v taliansku...
- Geralt10
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
Tak výměna řemene zas proti výměně celých kladek je to nejmenšíLiwika19 píše:Ten remeň by mal mať na sebe grafitovu vrstvu, no ked je na nič, tak takto píska ( takto mi to bolo vysvetlene). No skúsim pozrieť aj tie kamienky.
Alfa Romeo Žété Autobusso
ex Alfa romeo 156 SW 2,4 JTDm 129kW 2004 a bude se mi stejskat
jenže když už tam máš díky debilním servisákům třetí za 4tis km, tak to začne být už trochu otravný...
Veď práve. Tak tam kúsok streknem WD a ked to prestane ( samozrejme na chvíľua nie na stalo), tak viem ze je to len remeň a nie nejaká kladka.
- Geralt10
- Štamgast
- Kontaktovat uživatele:
a jsi si jistá, že je v soustavě drážkového řemene...
Alfa Romeo Žété Autobusso
vychadza to od remenice a vsetky rozvody su nove.
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak abych tu neměl jen výkřiky do tmy, které nikomu nepomůžou odpovím si. Podařilo se motor nastartovat a v zápětí doslova sežral řemen... Po jeho vymotání jako pásky z magneťáku jsem zjistil, že kladka na altíku je "napevno" .. A bez řemenu lze motor v pohodě nastartovat. Má otázka tedy zní. Jak vyndat nejjednodušeji alternátor ?P3TR píše:P3TR píše:Zdravím Alfisté
Mám následující problém, po ca 14 dnech stání mi nejde nastartovat Alfa. Točí hrozně pomalu, jako s vybitou baterií. Vyčistil jsem kontakty na akumulátoru a dobil jej, nepomohlo. Pak jsem zkusil úplně jinou baterku, výsledek stejný. Očistil jsem ukostření na převodovce,stále stejné. Nakonec jsem vyndal startér, rozebrán, vyčištěn, složen a výsledek pořád stejný. Nemáte někdo zkušenost s podobnou patálií ? Napadá mě jedině ještě nějaké ukostření, nebo porucha na startéru, opticky nezjistitelná - proražený vinutí ?
Tak jsem dnes vyzkoušel jiný startér, od Alfisty Máry... a nic, je topořád stejné.. zítra ještě zkusím +na statrtér přivést zvlášt a ukostřit motor zvlášt... pak už asi do hutí
Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
Zkus pohledat nejbližší gynekologickou ordinaci. Ve výsledku na tom nic není drží ho jen dva šrouby, ale trošku horší přístup.
Shoď pravé kolo a sám uvidíš...
Shoď pravé kolo a sám uvidíš...
Limo* s bussem (166 3.0)
Ex: 156TS
Ex: 156TS
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
kurna, vidis, nato som uplne zabudol; presne tento problem mala segra na svojej nejaky cas potom ako sa porucal starter. Ona mala vyoseny antik takze bol sekli a starter nedokazal otocit celou sustavou. Menil som ho prvy krat na tomto aute, na kolene, trvalo to cca 6-8hodin. Auto na nadjazdoch, zospod odpojene kable a uvolneny od motora, problem uz len bol dostat ho von, nepomahalo nic, ani vytocenie kolies atd... Nakoniec sme povolili cely motor(vsetky silenty), podlozili ho, a origo zdvihak som narval medzi motor a motorovu stenu a krutil krutil az sa dole objavila dostatocne velka medzera cez ktoru altik sam vypadol. Skusim najst konecne foto. Mmt
//edit: foto
//edit: foto
EX: Alfa Romeo 75 2.0TD
EX: Hyundai S Coupe GT 1.5T
EX: Alfa Romeo 75 2.4TD
Alfa Romeo 75 2.0TS Limited Edition
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:

Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
pokud mas priestor(garaz) a naradie tak to zvladnes v pohode. Ja som siel dotoho s tym, ze za 1-2 hodky nebudem mat co robit. Az po troch hodinach co sme sa ho snazili vybrat, som cekol forum a dozvedel sa ze bez hnutia motorom to bude na tazko. 156 neni moc moja parketa, takze sa da predpokladat ze tebe to pojde lepsie 

Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Naštěstí teď auto úplně nepotřebuji, takže budu mít čas si "hrát". Jak to tak zvažuji, ani nepředpokládám ,že se dostanu pod 6 hodin
Každopádně děkuji za cenné rady a fotografie. Určitě napíšu jak jsem pochodil.

Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
jo, motor po uvolneni silentov sme mali podoprety na dvoch "krokodiloch" zvedakoch, bolo treba davt bacha, hlavne ked som podtym lezal, olo to dost nestabilne, takze pokial zvolis podobny postup, doporucujem opatrnost, najlepsie dalsieho cloveka co to bude sichrovat.
//EDIT: ou ou ou, teraz pozeram, ak sa jedna o motorizaciu co mas v podpise, tak nerusim za podobnost! Ja som robil tu najslabsiu 1.9nu. Ku 2.4ke nech sa vyjadri niekto kompetentny, tam altik pojde vonka mozno aj bez hnutia motora, alebo nepomoze ani co som pisal. SRY, az teraz som si vsimol podpis.
//EDIT: ou ou ou, teraz pozeram, ak sa jedna o motorizaciu co mas v podpise, tak nerusim za podobnost! Ja som robil tu najslabsiu 1.9nu. Ku 2.4ke nech sa vyjadri niekto kompetentny, tam altik pojde vonka mozno aj bez hnutia motora, alebo nepomoze ani co som pisal. SRY, az teraz som si vsimol podpis.
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano jedná se o 2,4 v popisu ,ale to vůbec nevadí, Tvoji snahu poradit a pomoct velmi cením
. Myslím ,že trochu té podobnosti tam bude. Pomocníka si zařídím. Je mi to jasné, že s motorem na špalku neni
. Proto se to nejdříve pokusím vyndat horem, spodem až pokud to nepůjde jinak.

Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
Pry to jde horem, kdyz si na to udělá člověk místo, s motorem se nemusi hýbat
jj na 2,4 to ide vrchom, aj lubina to tak minule robil
- Rasputin
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
no jo jo, vravim, 2.4 bude asi ina, ale opat, ak je tam podobnost s 1.9, tak bude muset ist vonka starter...
Alfa Romeo Stelvio Q4
Alfa Romeo Stelvio Q4
- P3TR
- Pozorovatel
- Kontaktovat uživatele:
Po dnešku můžu říct že jsem demontážní guru co se týče altornátoru
*Demontoval jsem: hadičku podtlaku k EGR (klíč10), naftový filtr s držákem(13), startér(13,10).
*Potom jsem od alternátoru odpojil kabeláž (8 a 13) z prostoru od motoru povolil horní šroub na Alternátoru (17) a z prostoru od kola (19) a stranou od motoru matky vytočil. Pak už stačilo jen pár pootočení altíkem (doporučuju pomocníka, který vám z prostoru od kola radí jak ho natočit) kolem hadice od serva do prostoru kde normálně sídlí startér, pak už je otázka pár vteřin dostat ho ven. Děkuju Všem za rady, obrázky a pomoc. Celá operace mi zabrala 1,5 hodiny doma v garáži.
Edit platí pro verzi 2,4 100kw

*Demontoval jsem: hadičku podtlaku k EGR (klíč10), naftový filtr s držákem(13), startér(13,10).
*Potom jsem od alternátoru odpojil kabeláž (8 a 13) z prostoru od motoru povolil horní šroub na Alternátoru (17) a z prostoru od kola (19) a stranou od motoru matky vytočil. Pak už stačilo jen pár pootočení altíkem (doporučuju pomocníka, který vám z prostoru od kola radí jak ho natočit) kolem hadice od serva do prostoru kde normálně sídlí startér, pak už je otázka pár vteřin dostat ho ven. Děkuju Všem za rady, obrázky a pomoc. Celá operace mi zabrala 1,5 hodiny doma v garáži.
Edit platí pro verzi 2,4 100kw
Již ex. 156 2.4 JTD
BMW 330xd
BMW 330xd
Zdravím, mám takový menší dotaz. Neví náhodou někdo, z kterého čidla bere klimatizace info o teplotě vody?
Jednoho krásného dne se mi zbláznila klima. Topí při jakékoli nastavené teplotě. Přestane topit pouze při nastavení LO.
Myslel jsem, že to bude čidlo vnitřní teploty, ale na diagnostice se jeví v pořádku. Ale překvapila mě hodnota teploty vody při studeném motoru 68°C (diagnostika klimatizace). Jinak teplota vody při připojení ECU motoru je v pořádku.
Díky za radu.
Jednoho krásného dne se mi zbláznila klima. Topí při jakékoli nastavené teplotě. Přestane topit pouze při nastavení LO.
Myslel jsem, že to bude čidlo vnitřní teploty, ale na diagnostice se jeví v pořádku. Ale překvapila mě hodnota teploty vody při studeném motoru 68°C (diagnostika klimatizace). Jinak teplota vody při připojení ECU motoru je v pořádku.
Díky za radu.
- Franik
- SemTuFurt
- Kontaktovat uživatele:
pokud stale topi tak je nejspis v haji cidlo venkovniho vzduchu v pravym zrcatku. Koukni kolik ti ukazuje venkovni teplota na budiku. Ale videl bych to na toto cidlo. pokud ho odpojis taky bude topit na max.
Giulietta QV 10/2010 ex.
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
156 SW 2,4 129kW ex
156 2,5V6 ex
https://www.facebook.com/AutoklempirRovnaniMetodouPdr?fref=ts
Teploty venkovního prostředí v pořádku, jak na počítači v autě, tak v diagnostice.
Jediná bláznivá teplota je teplota vody.
Jediná bláznivá teplota je teplota vody.
Nakonec byla vadná jednotka ovládání. Po výměně zase vše funguje tak, jak má.
Taky se vam stava ze pri startovani kdyz potocite klicekm se ten klicek ve spinacce zasekava tak ze to musite vypnout a zase zapnout nekdy i vicekrat za sebou ? jedna se o nejakou pojistku nebo mi blbne spinacka? da se to nejak odstranit
Alfa 159 2.4 JTDm
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTDm 16V 2003
EX Alfa Romeo 156 1.9 JTDm 16V 2003
Čau mám dotaz ohledně litých kol na 156 sedan,dají se tam dát 7x17 et 35?Mám možnost koupit originál kola ze 159.Spíš jestli to nebude ničemu vadit ať už misce tlumiče,blatníku nebo nápravě. 

Naposledy upravil(a) jary93 dne 11.11.2013, pon 23:21, celkem upraveno 1 x.
ex Alfa Romeo Spider (916) 2.0 t.s.
Alfa Romeo 156 1.8 t.s.
Alfa Romeo 156 1.8 t.s.