....Alfetta jeste zadne kloubky nemela, Hardyspojky maji zivotnost v prumeru 80 000 - 150 000 km, pokud odejde drive, byla nekde udelana montazni chyba. Pokud mela dedova original stresni okno ( extremni rarita ) v zivote jsem o protekani neslysel a praskliny kolem uchyceni stabilizatoru ? Na Alfette ? Na 2 roky stare ? S tim mely problemy jen 75ky ( je to tam jinak delane ) + musi tam byt nejaka koroze. Synchron na dvojce - ok, prvni majitel byl totalni prase, ale totalni. Koroze po 2letech na kapsach za prednimy koly - 1. majitel parkoval nejradeji v rybniku. Zamky zlobily v chladnu u vsech aut - to stacilo prostriknout, vis ? Vzpera kufru - pokud vam prodali 2 x nefunkci vzperu, meli jste ji reklamovat. Ja sundaval original vzpery z 10 - 15 let starych GTVcek a stale byly funkcni.. Zadni loziska jsou velmi bytelne, normalni zivotnost 150tis nebo 10-15let, predni jsou velmi choulostive na spravnou montaz - pokud jsou spravne namontovane, zivotnost v rozmezi 80 - 100tkm. Doporucuji namontovat a vule seridit znovu po 2-5tkm. Vule v uchyceni zadni napravy nechapu, co se tyce komplet podvozku, veskere gumove dily meli zivotnost 10-15let. Tyhle dily proste neodchazeli, nikdy.riprex píše:Byl problém s řazením - vychozenej ten kloubek a řadilo to dost blbě. Byl rozváženej kardan (dvakrát měněna přední hardyspojka a ložisko kardanu), střešní okno protékalo, objevily se praskliny kolem uchycení stabilizátoru, nefungoval správně synchron na dvojce, koroze začla brát kapsy za předními koly, jak bylo trochu chladno zlobily všechny zámky na autě, vzpěra kufru se měnila dvakrát, hučely ložiska, vůle v uchycení zadní nápravy... ale já si to všechno nepamatuju, musel by mi to sepsat. V kombinaci s celkem tragickou dostupností dílů to bylo hotové peklo a chudák ten, kdo si to pak koupil
Me by nejvice zajimalo, jak, kdy, kde, od koho a za jakou menu to tenkrat tvuj deda koupil. To je totiz na te cele story jedine, a extremne zajimave......tim by cela ta story ziskala alespon nejakou tu veruhodnost, jinak s tim ses tady akorat za dedecka hribecka......