Jsem moc rád,že to někomu pomohloSokol píše:rakonek: Díky za tvůj postřeh, toto jsem na svém autě trpěl asi půl roku, poslední týden to po ránu bylo už opravdu silné dunění s vibracemi do celé kastle a brzdového pedálu, byl jsem už připravený, že budu měnit uložení motoru a převodovky. Včera jsem po přečtení tvého postu na to koukl a opravdu stačilo udělat přesně to, co píšeš (přihnout ty plechy dolů). Četl jsem o tomto problému s tímto řešením i někde na zahraničním alfa fóru, ale nevěřil jsem, že to tím může být. Je opravdu až s podivem, co tato banalita dokáže vyplodit za zvuky a vibrace. Ještě jednou velké díky![]()
![]()
>rakonek: Diky, Diiiiiky, prevelike Diiiiky.rakonek píše: 28.1.2017, sob 20:30 Třeba někomu pomůže toto byl můj jeden starší dotaz:. (Zdar kolegové poslední dobou mě štve takový hluk je to jen za studena cca do 70 st.celsia.Projevuje se to od volnoběhu tj.800 zhruba do 950 ot/min.Jeste jsem vypozoroval že hned po studeném startu je taky ticho,zacne to po krátkém ohřátí motoru cca 5 min chodu motoru.Kdyz je na motoru 90 Celsia tak je ticho jak v kostele.Natocil jsem krátké video bohužel mám starý telefon tak je to mizerné kvality nicméně ten rozdíl zvuku je tam slyšet několikrát doufamcca 30 vteřina prostě okolo 900 otáček díky kdyby měl někdo podobnou zkušenost
![]()
https://youtu.be/T_RBqx7_xDQ)
Vyřešenouž mě to fakt sralo sorry za výraz, dnes jsem opět za mrazu vlezl pod kapotu protože dunění bylo stále intenzivnější zkoušel jsem opět jestli jen někde něco nevybruje(různé kryty a součásti motorového prostoru)podezíral jsem i dvouhmotu no nic tlačím a hýbu se vším možným kam dosáhnu, zatlačím silou na nádobku chladící kapaliny a ejhle ticho
projistotu jsem ji povolil ohnul držáky směrem dolů a utáhl ono dole na nádobě je nálitek který zapadne do háku ktery je na plechu karoserie a pokud je nadobka vysoko tak je na volno a tam to pak rezonuje ten zvuk je uvnitř slyšet jako dunění od motoru i jakoby z pod palubky.Je zajímavý jak se ten zvuk znásobí a pěkně klame.
![]()
Neuměli byste mi někdo poradit jak sundat ty vika prihradek v kufru ? Nerad bych zlomil ty packy co to držej. Napadlo mě že vevnitř jsou dva šrouby tak možná to je pak vyndat celou prihradku...lukee píše: 30.3.2013, sob 17:19 Dneska jsem vyhrál boj s pazvuky v interiéru, které mě trápily necelý rok![]()
Problém č. 2:
Drncání odněkud z kufru při přejezdu nerovností. Mylně jsem se domníval, že to dělá roletka. Po bližším zkoumání jsem objevil, že úplně stejný zvuk po poklepání způsobují boční horní přihrádky v kufru, resp. jejich víka. Stačilo nalepit do rohů vík přihrádek čtverečky asi 3mm silné pásky. Je po pazvuku.![]()
Řešení ukazuje taky fotka.
Podľa mna ti nepomôže premazat. Ale da sa k.tomu dostať. Ja pekne vidím,ako sa to tam vikleDan33 píše: 21.2.2019, čtv 07:54 aha, tak to bych tam teoreticky mohl promazat, dá se k tomu nějak dostat, nebo je to schované?
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Ahrefs [Bot] a 2 hosti